home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Volkswagen je do sada predstavio tri koncept vozila iz svoje serije I.D. električnih automobila, a na sajmu automobila u Frankfurtu videćemo i doteranu verziju I.D. Crozz concepta.

Podsećanja radi, nakon I.D. hatchbacka sa prošlogodišnjeg sajma Parizu i MPV modela I.D. Buzz koji je premijeru imao početkom januara u Detroitu, Volkswagen je u aprilu u Šangaju prikazao I.D. Crozz (takođe napravljen na njihovoj MEB platformi za električna vozila).

U međuvremenu je stigla i najava da će Volkswagen u Frankfurtu izložiti i doterani I.D. Crozz, bliži budućoj serijskoj verziji. Izmene u odnosu na studiju iz Šangaja se odnose na novu crvenu boju, kao i promenjeni prednji i zadnji deo, u skladu sa aktuelnim VW dizajnerskim rečnikom.

U svakom slučaju, radi se o vozilu koje kombinuje formu kupea sa četvora vrata i SUV-a, uz naravno elektropogon (dva elektromotora sa ukupno 225 kW/306KS) i sistemom autonomne vožnje (I.D. Crozz između ostalog raspolaže sa radarom, senzorima i kamerama). Takođe, glasovnim komandama je moguće otvoriti/zatvoriti vrata, kao i aktivirati/deaktivirati autonomni 'I.D. Pilot' mod.

Sa jednim punjenjem litijum-jonskih baterija (83 kWh) autonomija iznosi do 500 km, a sa brzim punjačem 80% kapaciteta se napuni za 30 minuta. Ovde i podatak da je najveća brzina vozila 180 km/h.

I.D. Crozz karakterišu i kamere umesto retrovizora, veliki panoramski krov, adaptivna prednja LED svetla i minimalistički, prostrani enterijer (sa 10.2-inčnim tabletom i digitalnom instrument tablom kao i sa dva individualna zadnja sedišta).

Na kraju, I.D. Crozz concept je dugačak 4625 mm, širok 1891 mm, visok 1609 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2773 mm, dok su točkovi od 21 inča.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

čitanja : 290Komentari