home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Iako nije značajno porasla u dimenzijama, Fiatova „panda” je napredovala u odnosu na prethodnika u svakom pogledu, a da pritom dizajneri nisu prevideli da je to u osnovi mali, pristupačan i praktičan automobil

Na svetskoj prezentaciji smo već imali priliku da testiramo novu „pandu” u verziji sa ekonomičnim i snažnim dvocilindarskim terbo motorom, kada je ona na nas ostavila izuzetno povoljan utisak. Ovaj put smo odlučili da na beogradskim ulicama proverimo kako se sa domaćim uslovima eksploatacije nosi ovaj model, ali u verziji sa dobro poznatim benzinskim agregatom od 1.200 „kubika”, koji će domaćim vozačima biti daleko interesantniji.

O dizajnu ovog modela je praktično sve rečeno. U pitanju je automobil za koji dizajneri tvrde da je konstruisan „iznutra”, odnosno inženjeri su iz njegove unutrašnjosti krenuli ka spolja, a kao insiracija poslužila je kocka, verovatno najidealnije geometrijsko telu u pogledu racionalnog iskorišćenja prostora. I ta ideja, bilo u obliku kocke, ili kvadratnih formi je prisutna gotovo na svakom detalju vozila. Ne samo što centralna konzola poseduje kvadratne grupe komandi i prekidača, već je čak i sam upravljač, doduše samo svojom unutrašnjom ivicom, četvrtastog oblika.

Kompletan članak na sajtu Topspeed.rsčitanja : 816Komentari

Fiat Panda u Britaniji opet bestseller.
A klasa top 5:
1. Fiat Panda
2. Volkswagen UP!
3. Hyundai i10
4. Kia Picanto
5. Toyota IQ

B klasa top 5:
1. Ford Fiesta
2. Volkswagen Polo
3. Honda Jazz
4. Kia Rio
5. Chevrolet Aveo

C klasa top 5:
1. Volkswagen Golf
2. Ford Focus
3. Audi A3
4. Hyundai i30
5. Mazda 3

Autor Engouh 22 Avg 2013, 09:28