home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Porodični automobil. Da li je ova definicija postala izlizana fraza od koje svi beže, praveći zaokrete ka sportskom i akcente na dinamičnom. Šta je sa onima koji funkcionalnost stavljaju na prvo mesto?

Segment porodičnih monovolumenskih automobila, koji se od klasičnog C segmenta izdavajaju pre svega visinom, nekada se nazivao MPV, u slobodnom prevodu višenamensko vozilo. Danas se ovaj izraz retko koristi, iako višenamenska funkcija teško da mu se izgubila. Višenamenska, ne u smilslu nekog radnog kombija, nego u porodičnom smislu. A ta uloga je možda i najteža za ispuniti bez plaćanja ili velike cene vozila, ili raznim kompromisima.

Kompletan članak na sajtu Dmotion.rsčitanja : 447Komentari

"Pozadi nema mnogo prostora za noge putnika ako govorimo o osobama preko 180 cm napred i pozadi. Neće biti skučeni, ali neće baš imati na raspolaganju viška prostora. Ali, ako se vratimo na početak, i podsetimo se da je Scenic ipak iznad svega porodični automobil, i da je pozadi mesto deci, onda su stvari potpuno u skladu sa namenom."

Autor moron 29 Avg 2017, 11:15

moron
Ne znam u čemu je fazon sa tim novim Renolima.
Kao Espace.

Autor P1 29 Avg 2017, 11:37

P1
Nemam pojma u čemu je "kvaka". Umesto kola, izgleda da treba da "menjam" rođenu decu, da "nadjem" neku saglasnu projektovanim dimenzijama savremenih vozila ...

Autor moron 29 Avg 2017, 11:50

P1
Hahahaha.
Renola izgleda projektuje automobile prema pigmejima. :)

Autor P1 29 Avg 2017, 15:40

Garantujem da u Renoli Scenicu, Pit može da stoji pozadi!

Autor oktopod 29 Avg 2017, 15:50

Zato oktopod voli Renolu, za njega ima mesta ko u Majbahu. :)

Autor P1 29 Avg 2017, 16:12

P1 & oktopod
Pustite ... Nećemo se sada "svađati" oko tako nečega. Posebno, jer "problem" o kome govorim nemaju "normalni ljudi".
Meni muško dete (16) već ima oko 188 i više šanse nema da u 500L "normalno" sedne pozadi. Fali mu malo mesta za glavu (pa mu majka sedi pozadi). Možda da nije panoramski.
Čak i na mestu suvozača počinje da ima "problem" za levo koleno, jer je cela centralna konzola nekako pomerena malo udesno, pa se levo koleno zna nasloniti na konzolu. I na duge ture to zna da "smeta".
Mada, danas je sve naopako, u svakom pogledu, pa i deca. Nekada se troje dece lepo vozilo pozadi i u fići ili peglici, svi srećni i veseli ... Danas ...

Autor moron 29 Avg 2017, 16:21