home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Obilazih auto salone više od 20 godina i videh beskonačan niz koncepata koji su ili ostali u tom stadijumu, ili stigoše na drum u potpuno razvodnjenom izdanju. Osim jednog.

Deluje kao da je bilo pre milion godina. Na salonu u Frankfurtu 2009. BMW je u svom stilu predstavio Concept Vision Efficient Dynamics. Teško i za izgovoriti, a i za poverovati to što se tada moglo videti i pročitati u dostupnim podacima. Ajde dobro, sportski dvosed (2+2), ali pogon neka sakloni bože kombinacija malog dizela i struje. Ruku na srce, delovalo je kao nešto što će poslužiti za snimanje nekog SF filma i ništa više, ili neka dizajnerska vežba. Kakva greška u proceni. Samo tada, 2009., hibridi su bili totalna egzotika.

Pa i sada su hibridi u bilo kom segmentu egzotika iz perspektive mnogih zemalja. A sportski automobil sa plug in hibridnom tehnologijom i vratima koja se podižu nagore u stilu galebovih krila su totalna egzotika. Gotovo je neverovatno da je i8 praktično u malo izmenjenoj formi predstavljen pre osam godina, i da mu je najveća izmena u pogonu – umesto tada pokazanog dizela, tu je mali turbo benzinac. I da, evo ga na ulici, šta više, u prodaji još od 2014. i ništa nije izgubio od egzotike.

Kompletan članak na sajtu Dmotion.rsčitanja : 256Komentari