home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompaktni crossover – šta se dobije kada se automobil B segmenta malo podigne, malo produži, usprave sedišta i ubaci pristojan motor?

Ko li je zapravo smislio i pokrenuo danas mega popularne kompaktne crossovere? Ko se setio da napravi subsegment i pogoditi u metu možda i više nego što se nadao. Da li je to bio Nissan Juke još 2010.? Možda to sada više i nije bitno, obzirom da je teško naći proizvođača koji u svojoj ponudi nema model definisan kao kompaktni crossover. O čemu se ovde zapravo radi? U principu, radi se o postojećoj platformi modela B ili C segmenta, koja je dobila malo povećan klirens od tla i malo povišenu karoseriju. I dobro, poneki proizvođač nudi i opcioni pogon na svim točkovima, koji poslovično potroši prtljažni prostor stražnjim diferencijalom. A šta zapravo kupac dobija time što se odluči i plati nešto što više nije “mali gradski” a nije ni terenac nego nešto između?

Kompletan članak na sajtu Dmotion.rsčitanja : 396Komentari

Prelep automobil, cesto me u mozganju (odlaganju) toga sta kupiti uhvati zelja da maznem jednu cx3 u challengeu makar i pomislim bas me briga za troje dece, ali realno je tesna pozadi:(

Autor J4ZZER 12 Nov 2017, 19:44