home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Seat Arona

SEAT je u 2018-toj zabeležio najbolje rezultate u svojoj istoriji, nakon što je povećao operativnu dobit za 33,4% i postigao rekord od 254 miliona evra (2017: 191 milion evra). Prema rezultatima koje je predstavila Volkswagen grupa, SEAT je zaključio godinu sa prometom od 10,202 milijarde evra, što je za 3,1% više nego u 2017. (9,892 milijardi evra) i najviša vrednost u istoriji kompanije.

 (Dalje)Ford Fiesta ST Mountune

Mountune je poznati britanski specijalista za tjuniranje Fordovih modela i sada vlasnicima Ford Fieste ST nudi novi paket za pojačanje njenog 1,5 litarskog turbo motora.

 (Dalje)

Škoda Scala RS

Škoda je prilikom promocije modela Scala saopštila da će najjači motor u tom modelu (bar na početku) biti 1.5 TSI turbo benzinac sa 150KS, ali neke vesti nagoveštavaju da je kasnije moguća i sportska Scala RS.

 (Dalje)

Bugatti Royale

Nakon najbržih i najskupljih automobila na svetu Bugatti navodno želi da krene drugim putem. Konkretnije, nakon Veyrona i Chirona kao i Diva i crnog automobila, odnosno modela La Voiture Noire koji je s cenom od 16,5 miliona evra najskuplji novi automobil u istoriji, u Bugattiju sada priznaju da razmatraju nešto sasvim drugo.

 (Dalje)

VIDEO: Test 2019 Ram 1500

19 Mar 2019 - 08:10 Video Link


Toyota RAV4 Hybrid

Kada je „Tojota“ pre gotovo dve decenije predstavila svoj prvi hibridni sistem mnogi su odmahivali glavom. Sada se takav pogon uzima zdravo za gotovo od drugih brendova, međutim, japanski proizvođač je i dalje na vrhu.

 (Dalje)

Volkswagen Golf

Uprkos rastu prodaje novih automobila na najvećim evropskim tržištima, poput nemačkog i francuskog, u Evropskoj uniji se beleži pad prodaje novih vozila za februar ove godine od jedan posto, navodi Udruženje evropskih proizvođača automobila (ACEA) u najnovijem izveštaju o registraciji novih automobila u EU.

 (Dalje)

Porsche Panamera 4 E-Hybrid vs Mercedes-AMG CLS 53

Protagonisti ovog uporednog testa Porsche Panamera 4 E-Hybrid sa 462 KS i Mercedes-AMG CLS 53 sa 435 KS demonstriraju slične, a opet različite pristupe i imaju zadatak da, pored atraktivne pojave i luksuznog enterijera, pod „istu kapu“ smeste sportska vozna svojstva i ekonomičnost

 (Dalje)

Autoput ograničenja

Brzine na auto-putevima u većini zemalja Evrope ograničene su na 130 kilometara na čas. Najniže su u Norveškoj i na Kipru, a Nemačka je jedina gde je dozvoljeno voziti maksimalnom brzinom. Pošto više od polovine vozača ne poštuje ograničenje, Evropska agencija za bezbednost saobraćaja u naredne tri godine najavila je mere koje će uvesti više reda na putevima.

 (Dalje)Rimac C_Two

Osnivač kompanije Rimac Automobili, Hrvat Mate Rimac bio je tema uglednog britanskog magazina Economist.

 (Dalje)