home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Toyota Tacoma

Postoji mogućnost da će svi budući Toyotini pick-upovi deliti jednu platformu, bez obzira na segment i konfiguraciju. Ovo znači da će “mid-size” Tacoma i “full-size” Tundra koristiti isti donji postroj, prenosi Automotive News.

Izveštaj se poziva na neimenovane izvore upoznate sa sledećom generacijom Toyotinih pick-upova koji će koristiti novu platformu, pod internim imenom F1. Ovde spada i Toyota Hilux, koja se prodaje i kod nas.

Ova strategija bi kopirala Toyotin pristup automobilima i SUV-ovima, koji sve više koriste “Toyota New Global Architecture” platformu, poznatu kao TNGA. TNGA platforma omogućava proizvođaču da pravi više modela na jednoj platformi. Iako bi korišćenje iste platfome moglo da poveća efikasnost proizvodnje, u isto vreme bi moglo stvoriti nekoliko mana. Na primer, Tacoma/Hilux bi mogli postati preveliki, ili bi Tundra mogla postati premala. Analitičari takođe navode da bi deljena plaforma mogla stvoriti pretešku Tacomu, u slučaju da deli komponente sa većom Tundrom. Takođe, vrlo je moguće da će Toyota implementirati hibridnu tehnologiju u novu generaciju pick-upova. Ipak, treba imati na umu i da u “elektrifikaciju” spada i “blagi” hibridni sistem koji radi na 48-volti.

Izvor: Dmotion.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 198Komentari