home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen ID.Beetle

Treća generacija modela Volkswagen Buba (New Beetle) biće na struju, umanjena verzija novog električnog hita Volkswagen ID.3, dugačka 410 cm pa će, u automobilu nostalgične forme, omogućavati domet do 550 km…

Bilo kuda – struja svuda! To je zaključak nove tržišne situacije među najjačim ‘igračima’ na tržištu. Volkswagen ID.3, te uskoro Volkswagen ID.4 jesu novi tržišni aduti iz Wolfsburga, na električni pogon, a uskoro stiže pojačanje koje najavljuje Motor1.com

U Wolfsburgu su mudro procenili da im je potreban manji model, za koji bi mogli da iskoriste formu modela Volkswagen New Beetle. Reč je o modelu koji je 1998. nasledio slavni model Volkswagen Buba, 2011. dobio model druge generacije, a 2019. je ugašen.

Volkswagen ID.Beetle će dužinom od 410 cm biti za 18 cm kraći od poslednjeg modela Beetle na benzin/naftu pa će se pozicionirati ispod Volkswagen ID.3 (425 cm) te će, naravno, imati samo dvoja vrata – slavne forme i svojevrsni fun-car.

Kao i ID.3 biće napravljen na zajedničkoj platformi za električni pogon MEB, s AC elektromotorom od 150 kW ugrađen pozadi koji pokreće zadnje točkove. To će mu omogućavati ubrzanje do stotke za 6,9 sekundi, a najveća će brzina biti ograničena na 160 km/h.

Litijum-jonske baterije su ugrađene u pod, kao u skejtbordu, moći će da se dobiju u nekoliko veličina (kapaciteta), s WLTP dometom od 330 do 550 km. Volkswagen ID.Beetle bi mogao da stigne na tržište na jesen 2021.

Izvor: Autoportal.hr

Ilustracija: Motor1.comčitanja : 727Komentari