home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Škoda Superb

Škoda je započela testnu fazu novog Superba, koji će po svoj prilici biti predstavljen tokom 2023. godine.

Naime, poznato je da će nova generacija Volkswagen Passata biti predstavljena 2023. godine, a proizvodiće se u Bratislavi.

Budući da Škoda Superb deli platformu i mnogobrojna tehnička rešenja sa Passatom, može se očekivati da ova dva modela budu predstavljena nedugo jedan za drugim.

Špijunski fotografi su imali priliku da snimme testni prototip novog Superba, koji uprkos kamuflaži na prednjem i zadnjem delu, neodoljivo podseća na aktuleni model, koji je osvežen predstavljen pre dve godine u Frankfurtu.

Da bi prikrili nove oblike, Škodini inženjeri koriste mulu, odnosno poznati karoserijski oblik, što je moguće, jer će i nova generacija koristiti Volkswagenovu MQB platformu.

Očekuje se da će novu generaciju Superba pokretati plug-in hibridni sistem, ali sa baterijom nešto većeg kapaciteta koji bi trebalo da omogući nešto veći električni domet. Nezvanični izvori sugerišu da bi Superb PHEV trebalo da ima električni domet između 60 i 100 km, da će u ponudi biti i benzinski motor, ali da će dizelski motor biti izostavljen.

S druge strane, gotovo je sigurno da će Škoda ovaj model predstaviti 2023. godine, sa ciljem da mu osigura 7-godišnji ciklus, jer će nakon 2030. godine uvesti potpuno nove modelske generacije sa električnim pogonom.

Izvor: Automobili.bačitanja : 595Komentari