home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Rivian R1T

Startup za električna vozila, Rivian, nedavno je pokazao koncept pick-upa, a jedna od glavnih zanimljivosti bila je kuhinja na izvlačenje, koja će po svemu sudeći biti deo dodatne opreme.

Rivian je na Twitteru odgovorio na pitanje jednog korisnika koje je glasilo: “Da li će ovo zapravo biti dostupna opcija?”, sa: “Da, biće dostupna odmah pri lansiranju modela.” Prvi serijski Rivian pick-upovi očekuju se 2020. godine.

Kuhinja na izvlačenje olakšava kuvanje na off-road stazama. Mini kuhinja se sastoji od dve električne ringle, površine za pripremanje, i grejnog elementa za kafu ili topla pića. Uz sve to, ova pokretna kuhinja nudi i mesta za odlaganje osnovnog pribora za jelo. Kod koncept pick-upa, kuhinja se izvlači iz tovarnog prostora iza kabine, prostora koji Rivian naziva “tunelom za opremu”.

Rivian R1T

Kod običnih Rivian pick-upova, pomenuti prostor je namenjen za dodatni prtljag koji vozač i suvozač spakuju. Baš kao i pick-up, kuhinjski elementi rade na električnu energiju, odnosno na bateriju vozila. Savršeno za one koji žele iskustvo kuvanja sa “nula štetnih emisija.”

Iako je Rivian potvrdio da će kuhinja biti dostupna za poručivanje, nije još poznato da li će morati da se “zaokruži” prilikom kupovine vozila, ili će moći i naknadno da se kupi i ugradi. Takođe, nije poznato da li će kuhinja moći da se poptuno izvadi, a tunel koristi kao dodatni prostor za prtljag.

Izvor: Dmotion.rs

Foto: Riviančitanja : 210Komentari