home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes GLB Concept

Sem nove generacije modela GLA, Mercedes na MFA2 platformi priprema još jedan SUV model. To je Mercedes GLB čija premijera se očekuje tokom leta ove godine.

Pre promocije tog serijskog modela, Mercedes je sada na sajmu automobila u Šangaju predstavio njegovu koncept verziju.

Mercedes GLB Concept

U Mercedesu i nisu zabrinuti zbog eventualne kanibalizacije GLB i GLA modela, uz konstataciju da uvek postoji dovoljno prostora u gami za dodatna vozila.

Mercedes GLB Concept

Mercedes GLA i GLB će se zato i vizuelno međuosobno dovoljno razlikovati, pri čemu je kod GLB-a veći naglasak na nešto prostranjoj kabini (biće dostupna i verzija sa tri reda sedišta kao ovde na konceptu), većem prtljažniku i boljim off-road karakteristikama.

Mercedes GLB Concept

Imajući u vidu rođačke veze sa A, B i CLA klasom kao i budućom, novom generacijom modela GLA, i GLB je dobio sličan enterijer, što podrazumeva i digitalnu intrument tablu, sedišta sa hlađenjem i masažom, kao i ventilacioni otvore u obliku turbine.

Mercedes GLB Concept

Posebno mesto i ovde zauzima infotainment sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience), koji ima sposobnost učenja zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, kao i inteligentno upravljanje glasom.

Mercedes GLB Concept

GLB concept je dugačak 4634 mm, širok 1890 mm, visok 1900 i ima međuosovinsko rastojanje od 2829 mm.

Na konceptu su i bicolor 17-inčni alu točkovi, Multibeam LED prednja svetla, hromirani detalji, dodatna svetla na krovu, crni krovni nosači, crni retrovizori i ručice na vratima...

Mercedes GLB Concept

Pod haubom GLB concepta je 2,0 litarski turbo benzinski motor sa 165 kW/224KS i 350 Nm obrtnog momenta, uz 8-stepeni automatski menjač i pogon na sva četiri točka (dostupni su Eco/Comfort mod sa distribucijom 80:20, zatim Sport mod sa 70:30 i Off-road mod sa 50:50).

Ivan Mitić – Autoblog.rs

čitanja : 727Komentari