home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Moskvič

Poznata moskovska fabrika je nekoliko puta menjala naziv i prolazila kroz razne faze dok najzad nije bankrotirala. Ovo je hronološka foto-priča o fabrici AZLK.

 (Dalje)Škoda logo

Da li znate šta znači i kako je nastao logo čuvene češke fabrike automobila "Škoda"? Iako je teško u to poverovati taj simbol je u stvari stilizovana indijanska strela i perjanica poglavice!

 (Dalje)

Yugo 3990

Metafora uspona i pada Jugoslavije, predmet podrugljivih šala, inspiracija za umetnike, filmski junak: Za žitelje bivše Jugoslavije Yugo je bio mnogo više od običnog malog automobila. Uz ovaj model se vezuje i jedan od najkontroverznijih poslova u istoriji bivše Jugoslavije – izvoz u SAD – koji je počeo pre 35 godina, u julu 1985.

 (Dalje)

Storie Alfa Romeo

           8C Competizione je značio i povratak svojim korenima i svojevrsnu laboratoriju za budućnost, pokazao je svoj identitet, vrednosti i stilske i tehničke reference: optimalan odnost težine / snage, savršenu ravnotežu i preciznost upravljanja
           Moto svet suočen sa izazovom trećeg milenijuma zastaje na trenutak da se divi novom dragulju brenda Alfa Romeo: „Zvao se 8C, i mislim da je to jednostavno najlepši automobil ikad napravljen“... Džeremi Klarkson je izjavio sa ubeđenjem na televiziji BBC.

 (Dalje)

Renault Fuego

U martu 1980., coupéi Renault 15 i Renault 17 su ustupili mesto novom modelu nazvanom Fuego: coupéu serijske proizvodnje koji se bazirao na platformi limuzine Renault 18.

 (Dalje)

Renault Sport Spider

Renault je tokom svoje 122-godišnje istorije na točkove postavio mnoge zanimljive modele automobila, a jedan od takvih, do danas već pomalo (nezasluženo) zaboravljenih je Renault Sport Spider iz 1990-ih, piše Jutarnji.hr.

 (Dalje)

Storie Alfa Romeo

           Milion ljudi u dilerstvima kada je predstavljen i više od 680.000 prodatih primeraka ukupno: podaci su koji pokazuju da je 156 jedan od najvećih uspeha brenda Alfa Romeo.
           Predstavljen je 1997. godine i brzo je osvojio kupce i kritičare i odneo prestižnu nagradu „Automobil godine“ 1998.

 (Dalje)

TAS Golf II

Krajem 1983. godine kompanija VW predstavlja drugu generaciju Golfa, koju je projektovao direktor dizajna Šafer, a koristeći Giugiarov model. U odnosu na predhodnika, Golf „dvojka“ je uvećan po svim dimenzijama, pa je shodno tome i teži za 120 kg.

 (Dalje)

Fiat 126p

Osam meseci nakon izvornog Fiat 126, u fabrici FSM u Bielsko-Biala (južna Poljska), od italijanskih delova, sastavljen prvi primerak kultnog automobilčića Polski Fiat 126p, dugačkog 305 cm, koji je koštao 69.000 zlota (prosečna plata bila je 3500 zlota)…

 (Dalje)

Storie Alfa Romeo

           Genijalnost i snaga, umeće i hrabrost u izboru materijala, stil koji spaja tehnološke inovacije i kreativnost: to su sastojci dizajna modela Tipo 33.
           Dizajn je nastao iz takmičarskog duha koji daje život u svaku kreaciju Alfa Romea. Taj isti duh dao je rezultat u mnogim trkačkim pobedama, i stvorio je dva „neidentična blizanca“: modele 33 Stradale i Carabo.

 (Dalje)

Mini Cooper

Ne znajući ispravan naziv ovog automobila, često se dešava da ga nazovemo MINI Morris ili MINI Cooper, a zapravo jedini ispravan naziv modela, koji se od 1994. nalazi u okviru BMW grupe, je samo MINI.

 (Dalje)

Wartburg 353

Mada danas često neopravdano podcenjivana, istočnonemačka autoindustrija se prvih četvrt veka komunističke vladavine zapravo inovativnošću i dizajnom mogla meriti s onom u zapadnoj polovini zemlje…

 (Dalje)

Storie Alfa Romeo

           Model Giulietta Spider prikazan je u italijanskim filmovima sa početka 60-ih godina prošlog veka, režiranih od strane Felinija i Antonionija: ovo su bile probe pre nego što je harizma „napravljenog u Italiji“ (Made in Italy) osvojila Holivud i SAD.
           Njen naslednik i potomak je osvojio Stiva Mekvina, Dastina Hofmana i Muhameda Alija: Alfa Romeo Duetto je bio neodoljiv.

 (Dalje)

Kamper Bischofberger

VW Caddy je najpoznatiji proizvod automobilske industrije Bosne i Hercegovine jer je u periodu od 1982. do 1992. godine pravljen isključivo u Sarajevu za evropska tržišta.

 (Dalje)

Hyundai Santa Fe

- Premijerno lansiran 2000. godine, Hyundai Santa Fe slavi 20-tu godišnjicu svog postojanja
- Model se pojavio u Evropi 2001. i od tada je obeležio istoriju razvoja brenda i na starom kontinentu, tokom svoje četiri generacije.
- Značajno unapređenje legendarnog modela dolazi nam uskoro, uključujući električne motore.

 (Dalje)


1 2 3 ... 31 32 33  Sledeći»