home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bentley Dominator

Ovo je prvi ultra-luksuzni terenac na svetu - Bentley Dominator. Devedesetih ih je napravljeno svega nekoliko primeraka za Sultana od Bruneja.

 (Dalje)Citroen Mehari

Plastični 'bagi' na mehanici Diane 6 odnedavno ima električnog naslednika

Pre tačno pola veka, u maju 1968. svet je bio u priličnom haosu. Uzburkani duhovi na univerzitetu u Parizu pretvarali su svoj revolt u ono što će se kasnije pokazati najvećim studentskim nemirima u istoriji, u Pragu se nad buđenjem nacionalne svesti počela nadvijati senka s Istoka, koja će za nekoliko meseci dobiti konkretne obrise ruskih tenkova, a San Francisko je bio obasjan razuzdanim šarenilom novootkrivene droge nazvane LSD.

 (Dalje)

Mille Miglia 2018

Sada je sve spremno za jedinstveno uzbuđenje koje svake godine donosi ovo istorijsko podsećanje na trku Hiljadu milja, to legendarno takmičenje koje je opisano kao „najlepša trka na svetu“. Ova trka, koja se održava po 36. put ove godine, održaće se na tradicionalnoj trasi Breša-Rim-Breša, a Alfa Romeo će biti i automobilski sponzor i „počasni gost“. Naime, ove godine se obeležava 90-godišnjica od njegove prve pobede na ovoj legendarnoj trci koja se održavala od 1927. do 1957. godine.

 (Dalje)

Jaguar XJ-S Eventer

Sportbrake: to je ime kojim je Jaguar zvao svoje karavan verzije XF salona.

 (Dalje)

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe

U fabričkom muzeju Mercedes-Benza pored ostalog „spavaju“ i dva primerka modela 300 SLR Uhlenhaut Coupe za koje u nemačkom automobilskom magnatu kažu da nemaju cenu.

 (Dalje)

Aston Martin DB

Prvi Aston Martin s oznakom DB je proizveden 1948. godine, godinu dana nakon što je unuk osnivača britanske automobilske kompanije David Brown kupio Aston Martin.

 (Dalje)

1929 Mercedes Boat Tail

Nakon osvajanja Pebble Beach Concours d’Elegance „Best in Show“ nagrade, ovaj predivni 1929 Mercedes-Benz S Barker Tourer „Boat Tail“ vraća se u Britaniju, prvi put posle šezdeset godina, kako bi gostovao na Concours of Elegance 2018 događaju, u Hampton Kort Plejsu.

 (Dalje)

Opel Kadett GTE

Nedavno je napunio 40 godina, dobro se drži, izgleda kao momak a sve to zahvaljujući svom gazdi, poznatom zaljubljeniku u STARA VREMENA, MILANU LEMIJU POSAVECU, iz PETROVARADINA. Naravno reč je o OLDTAJMERU iz 1977. o sjajnom OPEL KADETU GTE. Gospodin LEMI je ovako predstavio svog „žuću“.

 (Dalje)

Mercedes W119

Kada se pomene Auto Union, prva asocijacija je Audi. Dve kompanije povezuje zajednička istorija, ali i amblem s četiri kruga.

 (Dalje)

Mercedes CLK GTR

Mercedes-AMG se polako oprašta sa svojim predivnim V12 motorima kako bi ih zamenio novim V8 linijama, sa dodatnim električnim dodacima.

 (Dalje)

Opel GT

Riselshajm. „Nur Fliegen ist schöner…” – samo je letenje lepše.Ove četiri reči su dovoljne da stvore strast i snove. Kao i reklamni slogan, i sam automobil je postao klasik: Opel GT sportski automobil, koji je prvi put sišao sa proizvodnih traka pre 50 godina.

 (Dalje)

Auto Union

Vlasnik marke Mercedes, kompanija Daimler-Benz, kupila je pre 60 godina firmu Auto Union, iz koje će nešto kasnije nastati današnji Audi.

 (Dalje)

Lamborghini Espada

Mada nezgrapnim dizajnom neće osvojiti gotovo nikoga, Lamborghini Espada je jedan od najpopularnijih modela u istoriji italijanskog proizvođača.

 (Dalje)

Ford Capri

Niko nije znao tako lepo da zapakuje konfekcijsku koncepciju kao Ford. Krajem 1960-ih, kada je evropska privreda (posebno nemačka) bilo u punom zamahu, kupci su počeli sve više da traže sportske verzije karoserije.

 (Dalje)

Peugeot 504

U (višoj) srednjoj klasi je bio ono što je danas Passat, odlikovali su ga Pininfarinin dizajn, francuski komfor i nemačka solidnost, zapravo neuništivost...

 (Dalje)


1 2 3 ... 19 20 21  Sledeći»