home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Trabant

Jedan brend i jedan model koji su postali sinonim za uspeh i neuspeh Istočne Nemačke

I dok su marke poput Volkswagena i Mercedes-Benza cvetale na "američkom" tlu, takođe su želje bile i za rusko tržište i nastao je Trabant.

 (Dalje)Slavuta Nova

Verujemo da se tek stariji ljubitelji automobila sećaju legendarnog automobila ‘Zaporožac’ koji se proizvodio u SSSR-u. Zaporožac je u stvari ukrajinski proizvod i to je u osnovi nadimak ukrajinskog automobila koji je dobio ime po gradu Zaporožje u jugoistočnoj Ukrajini u kome se proizvodio.

 (Dalje)

Škoda Superb

Pre dvadeset godina ŠKODA je proširila svoj asortiman čime je uključila i automobil srednje klase: gotovo pet metara dugačku limuzinu s dovoljno prostora za putnike i prtljag, kao i mnoštvom sigurnosnih karakteristika. Taj automobil je dobio naziv SUPERB.

 (Dalje)

Škoda Trekka

Škoda Octavia, koja je bila u proizvodnji od 1959. godine, bila je popularna u svetu. Zbog logističkih, poreskih i carinskih razloga vozilo je ispuručivano u delovima i sastavljano na nekim lokalnim tržištima. To je bio slučaj i na Novom Zelandu, gde je Motor Industries International bio odgovoran za montažu.

 (Dalje)

Polski Fiat 126p Combi

30 Sep 2021 - 14:00 Istorija Link
Fiat 126p Combi

Popularnu “Peglicu” svi znamo kao izvorno automobil Fiat 126 iz Italije, odnosno Fiat 126p kao Fiat proizveden u Poljskoj, ali malo je onih kojima je uopšte poznato da su postojale i druge karoserijske verzije, kao što su kabriolet i karavan koju ovom prilikom predstavljamo.

 (Dalje)

Melkus RS 1000

Zamislite istočnonemački automobil iz doba hladnog rata koji nije Trabant ili Wartburg. Nije lako, zar ne? Međutim, bilo je i drugih modela i to sportskih poput ovog Melkusa RS 1000 iz 1976. godine. Model se proizvodio više od deset godina od 1969. do 1979. u Drezdenu u tadašnjoj Istočnoj Nemačkoj, ali je u tom periodu napravljen samo 101 primerak.

 (Dalje)

Lamborghini 1R

Svako ko je bio dovoljno srećan kako bi vozio klasični Lamborghini Miura model zna da ovi modeli poseduju nešto više, možemo slobodno reći, agrikulturnog osećaja u poređenju sa modernim superautomobilima kompanije.

 (Dalje)

Škoda Superb

ŠKODA SUPERB, vrhunski model proizvođača automobila iz Mlada Boleslav, slavi 20 godina postojanja: 11. septembra 2001, limuzina duga 4,8 metara s prostranom unutrašnjošću, snažnim, ali ekonomičnim motorima i brojnim karakteristikama bezbednosti i udobnosti, debitovala je na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Frankfurtu na Majni.

 (Dalje)

Škoda Octavia

Prvi dani septembra 1996. godine označili su početak uspešne ere modela ŠKODA OCTAVIA, koja sada traje već četvrt veka. Automobil je službeno predstavljen 1. septembra, a dva dana kasnije moderna proizvodnja u Mlada Boleslav započela je masovnu proizvodnju novog automobila.

 (Dalje)

Volkswagen Basis Transporter

Kako vreme odmiče, Volkswagen transporteri i busevi sve više dobijaju na vrednosti, posebno oni prve generacije. Upravo zbog toga su prilično popularni i o njima se dosta zna, međutim, tu i tamo se nađe poneka verzija koja je malo poznata javnosti.

 (Dalje)

Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione

Zahvaljujući automobilima kao što su Giulia i Stelvio, kompanija Alfa Romeo se vraća na scenu u velikom stilu i ulazi u novu eru svoje duge istorije.

 (Dalje)

Zastava 513

Reka vremena je poprilično isprala sećanje naše javnosti na Zastavin „posao stoleća“ pre izvoza Juga u USA.

 (Dalje)

Chevrolet Corvette

Svi znamo nešto o ikoni američke automobilske industrije, i to je normalno kad nešto postoji gotovo sedam decenija. Sada smo saznali još jednu informaciju o Corvetti, zahvaljujući GM odeljenju za dizajn.

 (Dalje)

Škoda 1100 OHC

U okviru 120-godišnje proslave istorije automobilskog sporta, Škoda se prisetila 1100 OHC-a, trkačkog automobila koji je napravljen krajem pedesetih s ciljem nadmetanja u legendarnoj trci 24 sata Le Mana.

 (Dalje)

Peugeot 106

Peugeot 106 slavi svoju 30. godišnjicu u septembru 2021. i tako postaje „youngtimer” koji već spada u kolekcionarska vozila

 (Dalje)


1 2 3 ... 36 37 38  Sledeći»