home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Zastava 513

Reka vremena je poprilično isprala sećanje naše javnosti na Zastavin „posao stoleća“ pre izvoza Juga u USA.

 (Dalje)Chevrolet Corvette

Svi znamo nešto o ikoni američke automobilske industrije, i to je normalno kad nešto postoji gotovo sedam decenija. Sada smo saznali još jednu informaciju o Corvetti, zahvaljujući GM odeljenju za dizajn.

 (Dalje)

Škoda 1100 OHC

U okviru 120-godišnje proslave istorije automobilskog sporta, Škoda se prisetila 1100 OHC-a, trkačkog automobila koji je napravljen krajem pedesetih s ciljem nadmetanja u legendarnoj trci 24 sata Le Mana.

 (Dalje)

Peugeot 106

Peugeot 106 slavi svoju 30. godišnjicu u septembru 2021. i tako postaje „youngtimer” koji već spada u kolekcionarska vozila

 (Dalje)

TAS VW

Na današnji dan, pre tačno 50 godina, počela je izgradnja nove fabrike za montažu Volkswagen “bube”. Završetkom fabrike, tačno godinu kasnije, rođen je TAS, Tvornica automobila Sarajevo, sa 51 procentnim vlasništvom UNIS-a, dok je 49 posto bilo u vlasništvu VW-a.

 (Dalje)

Fiat-Abarth Rally Stradale

Ne postoji vremenski period autoindustrije u kome su veliki kockasti elementi, nalik rubovima točkova, izgledali dobro kao onda kada je predstavljen jedan veoma poseban model.

 (Dalje)

GAZ-3105

Automobil „Volga“ sa oznakom GAZ-3105 imao je veliki potencijal ali je propao tokom 1990-ih, zajedno sa SSSR-om.

 (Dalje)

SGS BMW 850i Cabrio

11 Jun 2021 - 10:30 Istorija Link
BMW 850i Cabrio

Generacija E31 BMW-ove Serije 8 predstavlja jedan od najređih automobila na kome je BMW radio, s prepoznatljivim oblikom, vrhunskom tehnologijom za svoje vreme i čudovišnim V12 atmosfercem ispod poklopca motora. Međutim, koliko god je ova kabriolet verzija bila sve što bi neko poželeo od bavarske kompanije, BMW nije prodao ni jedan primerak.

 (Dalje)

Lada Wankel

Kasnih šezdesetih Rusi, odnosno Sovjeti, posmatrali su šta se dešava u zapadnom delu Evrope, a njihovu inženjersku maštu su posebno golicali rotacioni motori. Manjih, kompaktnijih dimenzija, omogućavali su i smanjenje pokretnih delova i delova – uopšteno.

 (Dalje)

Mercedes E klase Cabrio W124

Na međunarodnom salonu automobila (IAA) u Frankfurtu sredinom septembra 1991., debitovao je kabriolet iz serija 124, sedam godina nakon predstavljanja limuzinske verzije…

 (Dalje)

Henri Ford

Henri Ford je 10. maja 1896. godine napravio svoj prvi automobil, Model A.

 (Dalje)

Porsche 356 i Taycan

Čuveni nemački proizvođač sportskih automobila osnovan je 1931. godine.

Kompaniju koja i danas nosi njegovo ime osnovao je Ferdinand Porše, zajedno sa Adolfom Rozenbergerom i Antonom Pijehom. Zanimljivo je da je Rozenberger, inače jevrejskog porekla, kasnije, kada je Hitler došao na vlast bio prinuđen da napusti Nemačku, pa je na kraju emigrirao u SAD gde je i preminuo 60-tih godina 20. veka.

 (Dalje)

Škoda Octavia Touring Sport

Škoda je objavila priču o svojoj legendarnoj Octaviji prve generacije, koja je briljirala i na sportskim takmičenjima. Nakon što se politička situacija krajem 1950-ih lagano ublažila, Škoda se vratila u međunarodni moto sport i takmičila se na prestižnom reliju Monte Karlo 1956. godine prvi put od 1949. godine. Škoda Octavia Touring Sport (TS) je takođe osigurala brojne pobede na međunarodnim skupovima relija, podseća Revija HAK.

 (Dalje)

Ferruccio Lamborghini

Na jučerašnji dan, 28. aprila 1916. godine rođen je Ferućo Lamborgini (Ferruccio Lamborghini). Da je živ, slavio bi 105. rođendan.

 (Dalje)

BMW 328

Malo automobila može tvrditi da ima toliko entuzijazma u očima javnosti 85 godina nakon premijere kao BMW 328.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 ... 37 38 39  Sledeći»