home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Citroen DS 21 Majesty

Citroen DS se smatra jednim od najlepših automobila ikad napravljenih i uživa kultni status poželjnog klasika u svojoj standardnoj formi, a kamoli u retkim specifikacijama koje je napravio Chapron.

 (Dalje)Audi 80

BMW M nije jedini brend koji slavi 50. godišnjicu ove godine jer je 1972. godine tokom Letnjih olimpijskih igara predstavljen Audi 80 za globalno tržište.

 (Dalje)

Beutler 1.2

Posebne karoserijske verzije u malim serijama s protokom vremena uvek najviše privlače pažnju među zaljubljenicima. Tako je i s izuzetno retkim Beutlerom 1.2 iz 1959. godine, kakvih je napravljeno tek 28 primeraka na bazi VW Bube Typ1.

 (Dalje)

Dvadeset godina Porschea Cayenne

Slavni Ferry Porsche je ovaj uspeh predvideo 1989. godine: "Ako napravimo terenski model automobila u skladu sa našim standardima kvaliteta, koji na prednjoj strani ima Porscheov grb, ljudi će ga kupovati.“ Ispostavilo se da je bio u pravu.

 (Dalje)

Lada Samara

Foto: Lada

Uz pomoć Yugopapira vraćamo se u 1986. godinu kako bismo se prisetili Samarinog debija na jugoslovenskom tržištu, gde je Golf bio i ostao svetinja, a tadašnji domaći modeli praktično imali monopol.

 (Dalje)

Porsche 911 Carrera RS 2.7

,,Pačiji rep”, ,,RS” ili ,,2.7”. Danas je Porsche 911 Carrera RS 2.7 poznat po mnogim nadimcima. Ali njegov značaj ostaje jedinstven: To je bio najbrži automobil nemačke proizvodnje svog vremena i prvi serijski proizveden model sa prednjim i zadnjim spojlerima – ovo poslednje mu je i donelo nadimak ,,pačiji rep”. Tako je 1972. godine Porsche lansirao trend zadnjih spojlera na serijski proizvedenim vozilima. Pre oko 50 godina, Porsche je započeo razvoj 911 Carrera RS 2.7.

 (Dalje)

Bentley R-Type Continental

Danas je srce Bentleyjeve game model Continental GT i on je, kao što bismo mogli i očekivati, inspirisan veličanstvenom istorijom i dizajnom modela R-Type Continentala, legendarnog modela koji ove godine slavi 70. godišnjicu od predstavljanja.

 (Dalje)

Honda Civic

Debitovao je 1972., a od tada je našao više od 24 miliona kupaca širom sveta.

 (Dalje)

Škoda Garde

Dana 30. aprila 1982. proizvodnja ŠKODA GARDE preselila se iz Kvasiny u Bratislavu. Danas je ovaj coupé vrlo cenjen klasik, što pokazuju i cene koje stalno rastu. Saznajte više o njegovoj istoriji.

 (Dalje)

Lada Niva

Lada Niva, jedan od najpoznatijih svetskih terenaca, obeležava 45 godina postojanja.

 (Dalje)

Bischofberger Audi 100

Neobičan i zanimljiv, Bischofberger Audi 100 je ujedno i veoma retko vozilo.

 (Dalje)

Škoda 1100 OHC Coupe

Napravljena su samo dva trkačka automobila ŠKODA 1100 OHC Coupé iz 1959. godine, a nijedna nije ostala u svom potpuno izvornom stanju. Ali, automobil se sada vraća na put, zahvaljujući profesionalcima u ŠKODA muzeja i ŠKODA Centru za izradu prototipa.

 (Dalje)

50 godina Renaulta 5

28 Jan 2022 - 09:00 Istorija Link
Renault 5

Renault 5, kultni pradeda Clija, odgovor na Fiat 127, predstavljen 28. januara 1972.

 (Dalje)

Toyota Century

Ako niste Japanac, a verovatno niste, sve su šanse da nikada niste čuli za Toyotu Century. Od kraja šezdesetih pa do danas, ova luksuzna limuzina je perjanica japanske marke na matičnom tržištu, dok je između 1997. i 2007. bila pogonjena jedinim serijskim V12 motorom ove japanske marke.

 (Dalje)

Bricklin SV-1

Američki DeLorean je zahvaljujući filmovima "Backt to the Future" postao veoma popularan, a Kanađani imaju "svoju verziju".

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 ... 39 40 41  Sledeći»