home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Posebna torinska veza

29 Mar 2019 - 08:10 Istorija Link
Fiat 1100

Više zbog činjenice da nas od Slovenije deli nekoliko stotina kilometara nego zbog bilo čega drugog, retke su prilike kada u Nasleđe svrati klasik sa krajnjeg zapada autoslovenskih prostranstava. Ipak, uz malu pomoć tehnologije, dobru volju i oštro oko fotografkinje Pije Klančar, Timov Mile — Fiat 1100 R iz 1966. godine je stigao.

 (Dalje)Pezejac

Dosadašnja praksa je pokazala da mitologija Zastavinih oldtajmera najpre prepoznaje trojku automobila nastalih na osnovama Fiata 600, 1300 i 128. Ova tri automobila prepoznata su kao neraskidiv deo transportnog nasleđa Jugoslavije i danas su Fića, Tristać i Stojadin cenjeni automobili i esencija jugonostalgije na četiri točka.

 (Dalje)

Mercedes SL

Premijera atraktivnog modela se dogodila pre 30 godina na Sajmu automobila u Ženevi, kasnije se pokazalo da je to bio možda i najuspešniji model takve forme s potpisom proizvođača iz Štutgarta...

 (Dalje)

Zorbin ples Zastave 101

25 Mar 2019 - 07:30 Istorija Link
Zastava 101

„Moj život se meri na period pre Zastave i posle Zastave.’’

Tomas K. Diamtis

Vrhunac karijere Zastave 101 bile su sedamdesete godine. Proizvodnja novog, jugoslovenskog automobila nije ni približno zadovoljavala jugoslovensko tržište, liste čeknja su bile najmanje šest meseci. Ambiciozan plan za izvoz je ubrzo premašen jer se Stojadin plasirao rame uz rame sa Fiatom 128, automobilom godine u Evropi za 1969.

 (Dalje)

Škoda 1000 MB

Škoda 1000 MB, prvi Škodin masovno proizveden model sada ima 55 godina.

 (Dalje)

Volkswagen Buba

Sa preko dvadeset miliona prodatih primeraka i proizvodnjom dugim bezmalo pola veka, Volkswagen Buba je jedan od najbolje prodavanih automobila svih vremena.

 (Dalje)

Oldtajmer: Opel GT

4 Mar 2019 - 14:43 Istorija Link
Opel GT

Kao država neumerene potrošnje i ogromnog prosperiteta nakon Drugog svetskog rata, Sjedinjene Američke Države su od pedesetih godina bile najsnažnije svetsko tržište automobila.

 (Dalje)

radar

Ma, šta to policajci rade na putu? Mnogi vozači su se iznenadili 15. februara 1959. godine kada su nemački policajci na putu između Dizeldorfa i Ratingena iz svog vozila izvadili dve velike kutije i postavili ih na tronošcima.

 (Dalje)

Fiat 850 Sport Coupé

Milenijumska istorija apeninskog poluostrva i drevna gradska arhitektura odvojena uzanim ulicama, definisala je Fiatovu reputaciju usmerenu ka malim i pristupačnim porodičnim vozilima.

 (Dalje)

Yugo Cabrio

Prvi „jugo“ ručno je sastavljen 1978. godine pod imenom „fijat 127“ i poklonjen je tadašnjem predsednik Josipu Brozu Titu. Tita više nema, nema ni Jugoslavije, ali „juga“ i dalje viđamo na ulicama. I pored njegovog trajanja, u Americi su ga proglasili najgorim automobilom ikada. Proveravali smo jesu li Amerikanci u pravu.

 (Dalje)

Mercedes G klase

Ultimativno terensko vozilo uz dodatak odlično uklopljenog luksuza, načinilo je od Geländewagena simbol božanstva među ljubiteljima blatnjavih puteva, a po novom i gradskih špica...

 (Dalje)

Honda NSX

Okićeno superlativima i tehnološki naprednim rešenjima, japansko čudo od automobila se na sceni pojavilo 1989. godine.

 (Dalje)

Lada Niva 21214 M

Ruski AvtoVAZ je pre deset godina planirao značajniju modifikaciju legandarne Lade Nive, ali zbog finansijskih problema projekat 21214 M nije zaživeo u serijskoj proizvodnji.

 (Dalje)

Škoda Octavia

ŠKODA OCTAVIA slavi 60 godina od kada je proizveden prvi primerak ovog modela.U januaru 1959, prvi primerci ovog legendarnog modela serijske proizvodnje proizvedeni su u fabrici Mlada Boleslav. Prva OCTAVIA generacije modernog doba nastavila je nasleđe popularnog kompaktnog modela sredinom 1990-ih godina.

 (Dalje)

Cimos Dak

Mnoge francuske kompanije, naročito automobilske, pokušale su da pronađu mesto pod suncem na istoku Evrope u vreme blokovske podele sveta.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 ... 27 28 29  Sledeći»