home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lada Samara EVA

Sredinu osamdesetih godina prošlog veka su obeležili reli automobili takozvane Grupe B, najradikalniji bolidi s moćnim motorima, laganim karoserijama, napunjeni eksperimentalnim gorivima… Teške nesreće 1986. godine su obeležile kraj Grupe B u Svetskom reli šampionatu, Lancie Delte S4, Peugeota 205 Turbo 16, Audi Quattra…

 (Dalje)Voiturette A i Škoda Enyq iV

U decembru 1905. godine Václav Klement i Václav Laurin su javnosti predstavili svoj prvi automobil, Laurin & Klement Voiturette A. Ovim su automobilom dvojica osnivača nastavili sa uspešnom proizvodnjom bicikala i motocikala još pre 115 godina i istovremeno postavili temelje za buduću proizvodnju automobila u Mladá Boleslav. Od tog vremena, portfolio češkog proizvođača automobila karakterišu inovativna vozila i tehnologije.

 (Dalje)

Lamborghini Diablo

Diablo se pojavio sada već davne 1990. godine, a ovaj model je važan jer je omogućio Lamborghiniju da uđe u 21. vek. Takođe, Diablo je doneo nekoliko noviteta, a uz to je i zacementirao dizajn koji se i danas koristi.

 (Dalje)

Jugo 45

Ovih dana Jugo 45 slavi veliki jubilej – 28. novembra 1980. godine zvanično je započela serijska proizvodnja automobila koji je obeležio čitavu jednu eru na ovim prostorima.

 (Dalje)

Zadovoljstvo u vožnji

Duže od pola veka, ova fraza je sinonim za doživljaj vožnje u BMW vozilima. Ali kako je uopšte nastao čuveni slogan? I zbog čega je danas relevantniji nego ikada pre?

 (Dalje)

Citroen C2

Pisali smo nedavno o limuzinskom Peugeotu 206 koji se još proizvodi u Iranu, ali ovaj uspešni mali automobil čija proizvodnja je počela 1998. godine imao je još jednu važnu iteraciju. Od 2006. do 2013. je naime bio prisutan na kineskom tržištu i to kao Dongfeng-Citroen C2.

 (Dalje)

Lamborghini Jarama GT

Ove godine se obeležava i 50. godišnjica Lamborghini Jarama GT, modela koji je prvi put predstavljen na salonu automobila u Ženevi u martu 1970.

 (Dalje)

Honda Crossroad

Saradnja Rovera i Honde je trajala decenijama i uglavnom je bila jednosmerna jer su iz Japana stizali modeli koji su licencirani u Velikoj Britaniji. Međutim, sve se promenilo 1993. kada su u Hondi primetili da su terenci ili SUV-ovi sve popularniji pa su poželeli jedno takvo vozilo.

 (Dalje)

Poslednji Yugo

Crvena Zastava je u Kragujevcu na današnji dan, pre 12 godina zaključila proizvodnju Juga, funkcionalnog i nelošeg malog auta, uvedenog 1980., koji je 1985. (pre)ambiciozno upućen i na američko tržište…

 (Dalje)

BMW umetnička serija

10 Nov 2020 - 06:30 Istorija Link
BMW Art Car

Umetnički BMW automobili – legendarna veza između automobilskih ikona kao što su BMW M1 ili BMW Z1 i slavnih umetnka poput Roja Lihtenštajna i Džefa Kunsa.

 (Dalje)

Citroen 2CV Charleston

Citroën je 1980. godine lansirao specijalnu seriju od 8.000 primeraka nazvan ”Charleston”, po ceni od 24,800 franaka.

 (Dalje)

Unimog

Obeležava se 70. godišnjica preuzimanja legendarnog svestranog modela Unimog od strane Daimler-Benza.

 (Dalje)

Volkswagena K70

Na konferenciji za medije održanoj u Salzgitteru 20. oktobra 1970. godine, Volkswagen je predstavio novi K 70 kao i pogon napravljen posebno za proizvodnju ovog modela.

 (Dalje)

Mercedes T Modell

Slavni Mercedesov karavan je predstavljen pre 35 godina.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 ... 35 36 37  Sledeći»