home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Laurin & Klement BSC

Prvi sportski model u sastavu Škode dok je još nosila imena svojih osnivača bila je BS serija, a najsportskiji od njih zvao se BSC.

 (Dalje)Fiat Coupe

Kris Bengl, američki dizajner (r. 1956.), proslavio se kao šef dizajna BMW-a, MINI-ja i Rolls-Roycea, večno ćemo ga pamtiti po 'Benglovoj BMW petici' (E60)...

 (Dalje)

Yugo poslednji

Bio je jedan od najpopularnijih automobila bivše Jugoslavije i ključ modernizacije tadašnjeg voznog parka, a celi životni put ga je pratio negativan epitet najgoreg automobila. Nepravedno.

 (Dalje)

Dacia Duster

Dacia Duster je postao globalno uspešan SUV koji je u proteklih osam godina privukao milione kupaca širom sveta. Malo je međutim poznato da aktuelni Duster nije prvi SUV Dacije, čak ni prvi model rumunske kompanije s ovim imenom.

 (Dalje)

Fića Speciale

25 Okt 2018 - 10:30 Istorija Link
Zastava 750SC

Pojavom Stojadina na proizvodnim trakama kragujevačke zastave, titula limenog člana porodice prešla je sa Fiće na novi, moderniji i funkcionalniji automobil.

 (Dalje)

Opel 120 godina

Riselshajm. Opel je jedan od proizvođača automobila sa najbogatijom tradicijom na svetu. Sledeće godine, brend će proslaviti 120 godina proizvodnje automobila.

 (Dalje)Fića

Na današnji dan 1955. iz pogona kragujevačke Crvene zastave sišao je prvi model "fiće".

 (Dalje)

Zaporožec

Nije imao ni „e“ od elegancije, ali ga vozači i danas vole. I evo zašto.

 (Dalje)

Jugo 1978

Prošlo je već deset godina od kako se Yugo ne proizvodi. Prvi prototip Juga predstavljen je pre tačno 40 godina predsedniku SFRJ Josipu Brozu Titu

 (Dalje)

Citroen Activa

Za razliku od većine koncept vozila, ovo nije bila samo stilska vežba, nego je prototip bio namenjen pokazivanju novih tehnologija na kojima je u to vreme radila francuska kompanija.

 (Dalje)

VW Buba

Sredinom ovog meseca Volkswagen je objavio ono što je razočaralo mnoge ljubitelje automobila. U julu naredne godine biće prekinuta proizvodnja modela Beetle A5, naslednika legendarne "bube" (1938-2003) i New Beetlea (1998-2011).

 (Dalje)Standard Superior

Čuvenom nemačkom "narodnom automobilu", koji je nastao u vreme nacizma, prethodilo je nekoliko prototipova, uključujući i vozilo koje je dizajnirao jedan Jevrej.

 (Dalje)

Vremeplov: Lotus Elise

23 Sep 2018 - 11:00 Istorija Link«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 28 29 30  Sledeći»