home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Verovatno su retki oni koji znaju da ovaj automobil uopšte postoji. A trebali bi...

Renault je imao problema krajem '80-ih godina prošlog veka i ideja je bila da se u novu deceniju uđe sveže. Nekako je tih godina kompanija izgubila na polju sportskih modela, pa se već 1990. počelo sa razradom planova. Trebao im je automobil koji će postići uspeh nalik onom koji je imao Renault 5 Turbo.

 (Dalje)Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Iako je tokom svoje karijere bio poznat kao sportski Golf, Volkswagen Scirocco je uradio mnogo više za nemačkog proizvođača vozila nego što mu se odaje priznanje.

 (Dalje)

Istorija: Ferrari Dino

28 Apr 2016 - 06:30 Istorija Link

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Ferrari Dino je jedan od najnejasnijih automobila italijanskog proizvođača vozila

Mnogi ljubitelji ove legendarne marke čak i ne smatraju Dino kao pravi Ferrari, što je čudno kada se zna da je u pitanju jedan od najprodavanijih automobila u dugogodišnjoj istoriji kompanije. Ali kada detaljnije pogledamo situaciju, Dino tokom prvih nekoliko godina proizvodnja uopšte zvanično nije ni bio Ferrari...

 (Dalje)

Stariji pamte da je fabrika TAS u Vogošći proizvodila modele prve i druge generacije „folksvagen golfa“ ali samo retki znaju da se 1991. godine pripremalo proširenje postrojenja za dolazak tada aktuelnog „golfa III“.

 (Dalje)

Peugeot 205 GTI

19 Apr 2016 - 09:30 Istorija Link

Hteli to sebi da priznamo ili ne, osamdesete su se završile pre skoro trideset godina. Samim tim, iako nemaju zavodljive obline, hromirane branike i ingeniozna, šarmantna, ali arhaična tehnička rešenja, automobili tog doba danas predstavljaju potpuno legitimne klasike.

 (Dalje)

Cizeta - italijanski proizvođač egzotičnih superautomobila (1991. - 1995.)

 (Dalje)

45 godina Zastave 101

17 Apr 2016 - 23:21 Istorija Link

Ove godine ZASTAVA 101 puni 45 godina. Iako se u ‘’Auto-magazinu’’ našla još 1970, Zastava 101 je prvi put javnosti uživo predstavljena 19. aprila 1971, na sajmu automobila u Beogradu.

 (Dalje)

Da citiramo našeg glumačkog velikana: „Koji je to automobil bolji od Moskviča!?“ :)

Iako se već krajem ’80-ih itekako osećalo da je, nekada moćni, Sovjetski Savez gotovo na kolenima i da je tadašnji politički i ekonomski sistem postao neodrživ, bivši SSSR nije prestajao tehnološki da se razvija, doduše, najviše u oblasti vojne industrije, ali je „Perestrojka“ donekle razmrdala i civilni sektor.

 (Dalje)

20 godina Mercedesa SLK

15 Apr 2016 - 19:33 Istorija Link

Taman kada je vreme da se 2016 Mercedes SLC pojavi u salonima širom sveta, nemačka kompanija je odvojila vreme da se podseti kako je sve počelo pre 20 godina.

 (Dalje)

Kako piše Mojauto, „Škoda“ je pre tačno pet decenija na Salonu u Ženevi predstavila model „1000 MBX“, kupe izveden iz sedana sa četvora vrata „1000 MB“, jednog od najpopularnijih automobila u SFRJ. Slova MB u imenu su predstavljala skraćenicu za grad Mlada Boleslava ali su vlasnici u tadašnjoj Jugoslaviji simpatičnom Škodinom porodičnom automobili dali nadimak „1000 malih briga.

 (Dalje)

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Ako je ideja o japanskom sportskom automobilu zvučala smešno 1967. godine kada je debitovala Toyota 2000GT, ideja da Japanci mogu da napadnu najbolje nemačke premijum brendove je zvučala nemoguće.

 (Dalje)

30 godina Volvoa 480

28 Feb 2016 - 09:30 Istorija Link

Kako piše B92, ovih dana navršava se 30 godina otkako je švedski proizvođač uz ono čuveno "a sada nešto sasvim drugačije" prikazao svetu svoj prvi model sa prednjim pogonom i poprečno postavljenim motorom.

 (Dalje)

Kako piše Mojauto, u susret sajmu u Ženevi (od 3. do 13. marta) red je da se setimo modela koji su obeležili jedan period velikog salona automobila. Tačnije, želimo da se vratimo pet decenija unazad, u 1966. godinu, kad je svet prvi put video „lamborgini mijuru“.

 (Dalje)

Kako piše B92, tokom tri i po decenije, koliko su se proizvodili u fabrici ZAZ u današnjoj Ukrajini, specifični automobili poznati pod zajedničkim imenom Zaporožac važili su za pristupačna vozila u Sovjetskom Savezu. Pored zemlja Istočnog bloka, prodavali su se i na pojedinim zapadnoevropskim tržištima a stariji čitaoci sigurno se sećaju modela 968 iz sedamdesetih godina 20. veka koji se viđao i na putevima bivše Jugoslavije.

 (Dalje)

U Mercedesu su proslavili 40 godina od početka proizvodnje prvog modela iz legendarne serije W123 koja je kasnije postala osnova za Mercedesove modele E Klase.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 18 19 20  Sledeći»