home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW Z8

Početkom trećeg milenijuma BMW je na tržište izbacio model Z8. U pitanju je bio kabriolet retro stila zamišljen kao omaž legendardnoj 507-ici.

 (Dalje)Vespa 400

Većinu nas prva pomisao na Vespu asociocira na legendarni italijanski skuter, ali malo ljudi zna da se ova kompanija na kratko oprobala i sa automobilima. On nije bio Italijan u istoj meri kao i rođak na dva točka, ali je barem na kratko popravio finansijsku situaciju u firmi.

 (Dalje)

1959 Cadillac Eldorado Brougham

Od svih interkontinentalnih automobilskih saradnji, koje smo mogli da vidimo prethodnih godina, samo nekoliko budi našu pažnju i maštu kao američka mašina italijanske karoserije.

 (Dalje)

Prvenac

Sa izuzetkom Zastava TERVO (Zastava Terenska Vozila) i FAP-a, Srbija više nema domaću industriju.

 (Dalje)

Winton Motor Carriage

Jedan od pionira američke autoindustrije je za 1.000 dolara oglasio prodaju motorizovane kočije snage 10KS koja je postizala 54 km/h

Automobil su smislili i njegove tehničke osnove postavili Nemci. Francuzi su ga razvili, pretvorili u popularno prevozno sredstvo i smislili auto trke. A onda su došli Amerikanci i počeli da ga prodaju i oglašavaju.

 (Dalje)

Bentley S2

U vreme kada je slobodna ljubav postojala i u autoindustriji, a milioneri znali šta je stil, nisu bile ni retke želje za stvaranjem posebnih automobila, unikata dostojnih divljenja.

 (Dalje)

Lamborghini Islero

Lamborghini Polo Storico će obeležiti 50 godina modela Espada i Islero restauracijom vozila koji će svoje mesto pronaći u muzeju

 (Dalje)

1985 Audi Quattro

Ukoliko ste odrastali osamdesetih i volite zlatnu reli eru, verovatno su vaši favoriti Ford, Lancia i Peugeot, kada je reč o proizvođačima.

 (Dalje)

Persu

Kada se spomene rumunska automobilska industrija većini nas verovatno prva na pamet padne Dacia, ali početkom 20. veka ova država je svetu ponudila i prvi aerodinamični automobil.

 (Dalje)

Lada Niva

Za Ruse se kaže da su veoma dobri u proizvodnji alkohola i vojne opreme, ali jedna kategorija u kojoj se nikako nisu mogli pohvaliti su svakako bili automobili.

 (Dalje)

GAZ Volga

Iako je ruska automobilska industrija postojala još od nastanka automobila, teško je reći da je privlačila posebnu pažnju. Posle Drugog svetskog rata, Sovjeti polako počinju da menjaju svoju automobilsku industriju.

 (Dalje)

FSO Polonez

Savremen spolja, jad ispod lima, koristio je arhaičnu mehaniku Fiata 1300 iz 1961., ali korektno opremljen i prvoklasan po pitanju bezbednosti

 (Dalje)

1956 Aston Martin DBR1

Modeli kompanije Aston Martin nikada nisu bili jeftini, ali određeni modeli vrede daleko više od drugih.

 (Dalje)

Mitsubishi Lancer 1600 GSR

Kada se spomene ime Lancer, prva asocijacija su performantni japanski sedani sa reli genima i pogonom na sva četiri točka. Međutim, malo se govori o prvom Mitsubishijevom Lanceru koji je utabao stazu za kasnija pokolenja.

 (Dalje)

20 godina Smarta

8 Jul 2018 - 13:00 Istorija Link
Smart 1998

Pre dve decenije na ulicama se pojavio Smart prve generacije, čime je konačno realizovana Mercedesova zamisao o malom gradskom automobilu koja datira iz 1970-tih.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 31 32 33  Sledeći»