home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Horizon

'Evropski auto 1979. godine', amerikanizovana verzija Simce 1100, dobro je startovao, a potom zabrljao, zbog konfuzije pri re-brendiranju u Simcu-Talbot, pa Talbot i loše limarije.

 (Dalje)Maserati Eldorado

Pre 60 godina, Stirling Moss je seo za upravljač prvog evropskog vozila kome sponzor nije bio iz automobilske branše.

 (Dalje)

Volvo 440

Sada već davne 1988. godine, Volvo je predstavio svoj prvi porodični hečbek sa pogonom na prednje točkove, koji je poneo oznaku 440, a godinu dana kasnije, usledila je i limuzina 460.

 (Dalje)

Ghia Jolly

Tokom prethodnih godina, Čačani Igor i Goran Brković su stekli reputaciju veštih majstora zahvaljujući brižn sklapanim rekreacijama Abarth vozila, a iz njihove radionice kao poslednji projekat dolazi nešto potpuno drugačije. Naime, u potrazi za novim izazovima, Igor i Goran su se od trkačkih pista prohujalih vremena okrenuli slatkom životu šezdesetih godina. Njihov novi projekat je Ghia Jolly, replika još jednog retkog vozila nastalog na bazi Fiata 600.

 (Dalje)

Alfa Romeo 2000 GT Veloce

Ovo je model 1974 Alfa Romeo 2000 GT Veloce, takođe poznat kao 2000 GTV.

 (Dalje)

BMW 2002

Sa 100KS bio je strašan auto, koji je do stotke ubrzavao za 10,6 s i postizao 176 km/h.

 (Dalje)

Mazda RX-7

Kroz tri generacije od 1978. godine proizvedeno je 800.000 primeraka ovog japanskog sportiste

Bila je to 1978. godina, kada je inflacija u V. Britaniji bila na vrhuncu, a Bee Gees dominirao listama. Ipak, nama je najzanimljiva bila zbog novosti iz Japana, iz Zemlje izlazećeg sunca stigla nam je legendarna RX-7.

 (Dalje)

Lamborghini Miura S

Određeni krugovi smatraju da je Lamborghini Miura prvi superautomobil ikada proizveden, zahvaljujući njegovom srednjem motoru, pogonu sa rasporedom na zadnjoj osovini i ekstravagantnom izgledu.

 (Dalje)

Porsche 356

Dve nedelje pre obeležavanja 70 godina od predstavljanja prvog Porsche automobila, slavna nemačka automobilska kompanija je izdvojila sedam modela koji su obeležili sedam decenija.

 (Dalje)

Volkswagen Beetle

Pre osamdeset godina, 26. maja 1938, održana je ogromna svečanost na jednoj livadi duboko u provinciji Donje Saksonije: „Firer“ je lično položio kamen-temeljac za novu fabriku Folksvagena, „narodnog vozila“.

 (Dalje)

Aurus Putin

Na inauguraciju u maju ove godine Vladimir Putin je stigao novim autom, prvom limuzinom koja je proizvedena u Rusiji od 90-ih godina. Ranije su ruskog predsednika, kao i njegove prethodnike, vozili stranim automobilima.

 (Dalje)

Opel Rak 2

Opel danas slavi 90. godišnjicu modela Rak 2 „futurističkog trkačkog automobila“, jednog od najluđih poduhvata automobilske industrije.

 (Dalje)

Bentley Dominator

Ovo je prvi ultra-luksuzni terenac na svetu - Bentley Dominator. Devedesetih ih je napravljeno svega nekoliko primeraka za Sultana od Bruneja.

 (Dalje)

Citroen Mehari

Plastični 'bagi' na mehanici Diane 6 odnedavno ima električnog naslednika

Pre tačno pola veka, u maju 1968. svet je bio u priličnom haosu. Uzburkani duhovi na univerzitetu u Parizu pretvarali su svoj revolt u ono što će se kasnije pokazati najvećim studentskim nemirima u istoriji, u Pragu se nad buđenjem nacionalne svesti počela nadvijati senka s Istoka, koja će za nekoliko meseci dobiti konkretne obrise ruskih tenkova, a San Francisko je bio obasjan razuzdanim šarenilom novootkrivene droge nazvane LSD.

 (Dalje)

Mille Miglia 2018

Sada je sve spremno za jedinstveno uzbuđenje koje svake godine donosi ovo istorijsko podsećanje na trku Hiljadu milja, to legendarno takmičenje koje je opisano kao „najlepša trka na svetu“. Ova trka, koja se održava po 36. put ove godine, održaće se na tradicionalnoj trasi Breša-Rim-Breša, a Alfa Romeo će biti i automobilski sponzor i „počasni gost“. Naime, ove godine se obeležava 90-godišnjica od njegove prve pobede na ovoj legendarnoj trci koja se održavala od 1927. do 1957. godine.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 31 32 33  Sledeći»