home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lancia Aurelia B24 Cabriolet

Dolce Vita Cabriolet

Svako dete koje je odrastalo ranih devedestih godina seća se ove jedinstvene siluete. Naslagana sa zajedno sa drugim automobilima u prodavnicama igračaka, BBurago Lancia Aurelia odskakala je od tada aktuelnih Ferrarijia, Bugattija, Porschea i Lamborghinija, pre svega svojom bebi plavom bojom, a onda i nežnim linijama. Istini za volju, većina nas je tada birala automobile sa postera, naslovnih strana i Turbo žvaka, ali kako su godine prolazile, lepota Lancie Aurelie se izdigla u prvi plan.

 (Dalje)Ford Pinto

Startovao kao genijalni kompakt, američka 'anti-Buba', završio u centru jednog od najvećih skandala u autoindustriji ikada, zbog konstrukcijske greške koja je pri naletu pozadi izazivala požar

 (Dalje)

Chevrolet Bel Air

Ako bismo morali birati zlatni period američke automobilske industrije, onda su to svakako 1950-te godine. Mnogobrojni proizvođači se trudili ko će ponuditi moderniji automobil kupcima koji su se, nakon oporavka ekonomije posle Drugog svetskog rata, ponovo okretali vozilima veće snage, izražajnijeg stila, ali i prestižnijeg imena.

 (Dalje)

Ferrari 365 GTB/4 Daytona

Ferrari Daytona, zvaničnog imena Ferrari 365 GTB/4, bio je standardni predstavnik GT klase s dva sedišta, a na tržištu je nasledio Ferrari 275 GTB/4 čiji motor je koristio, uz povećanu zapreminu.

 (Dalje)

Mercedes C36 AMG

Mercedes C36 AMG imao je premijeru 9. septembra 1993. godine kao prvi zajednički razvijen automobil nemačkog proizvođača i firme AMG, koja je do tada samo dorađivala gotova Mercedesova vozila.

 (Dalje)

Linea Diamante

Jedan od najplodonosnijih arhitekata i dizajnera 20. veka, Gio Ponti, dizajnirao je i automobil koji nikada nije doživeo proizvodnu verziju.

 (Dalje)

Ford NPX-5

U jednoj od prethodnih „Zanimljivosti dana“ ste mogli da pročitate je da Volkswagen nuđen Fordu potpuno besplatno u posleratnom periodu. Amerikanci ne samo što su odbili ovu ponudu već nisu hteli ni da koriste fabriku u Volfsburgu jer se ona nalazila blizu granice teritorije koju je kontrolisao Sovjetski Savez.

 (Dalje)

Mercedes-Benz 380SL R107

30 Avg 2018 - 10:30 Istorija Link
Mercedes-Benz 380SL R107

Večiti mladić

U prethodnim nedeljama, često smo pominjali kabriolete kao gospodare drumova, divne mašine za beg od stvarnosti i uživanje u praznim putevima. Ali, šta se događa kada uz kabriolet zaista imate ceo put za sebe?  Nedavno smo imali priliku da osetimo slobodu na jedan potpuno drugačiji način na deonici auto puta između Obrenovca i Uba. Naime, ovaj deo autoputa još uvek je u izgradnji, a Hurol, vlasnik Mercedes-Benza 380SL nas je poveo u obilazak radova na istom.

 (Dalje)

Renault 4

Zvali su ga Mali div, a za mnoge je velik poput planine i prevozno sredstvo koje im je promenilo život na bolje.

 (Dalje)

Berta Benc

Mercedes je objavio zanimljiv video u kome nas podseća na same početke auto-industrije i odaje priznanje jednoj ženi koja je odigrala važnu ulogu u "rađanju" automobila.

 (Dalje)

Cadillac Escalade

Model Escalade debitovao je na “Konkursu elegancije” u kalifornijskom Pebl Biču 1998. godine.

 (Dalje)

1985 Renault R5 Turbo 2 Evo

Bilo da se radi o originalnom R5 Turbo modelu ili Turbo 2 varijanti, vožnja bilo kog od ovih automobila predstavlja pravo zadovoljstvo za svakog kome je benzin u krvi.

 (Dalje)

Mercedes-Benz S klase (W220)

Pre tačno dve decenije, na test ruti kroz centar, periferiju i okolinu Ženeve vozili smo novi Mercedes-Benz S klase, serije W220. To je zvanično bila (nomenklaturno) četvrta, a stvarno sedma generacija najveće limuzine iz Štutgarta.

 (Dalje)

40 godina Opel Monze

13 Avg 2018 - 07:30 Istorija Link
Opel Monza

Na Opelovom štandu na Međunarodnom salonu automobila IAA u Frankfurtu, u jesen 1977. godine, gužva je bila veća nego ikad.

 (Dalje)

Lamborghini countach

Informacija dolazi direktno od tvorca ovog automobila.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 33 34 35  Sledeći»