home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mazda RX-7

Kroz tri generacije od 1978. godine proizvedeno je 800.000 primeraka ovog japanskog sportiste

Bila je to 1978. godina, kada je inflacija u V. Britaniji bila na vrhuncu, a Bee Gees dominirao listama. Ipak, nama je najzanimljiva bila zbog novosti iz Japana, iz Zemlje izlazećeg sunca stigla nam je legendarna RX-7.

 (Dalje)Lamborghini Miura S

Određeni krugovi smatraju da je Lamborghini Miura prvi superautomobil ikada proizveden, zahvaljujući njegovom srednjem motoru, pogonu sa rasporedom na zadnjoj osovini i ekstravagantnom izgledu.

 (Dalje)

Porsche 356

Dve nedelje pre obeležavanja 70 godina od predstavljanja prvog Porsche automobila, slavna nemačka automobilska kompanija je izdvojila sedam modela koji su obeležili sedam decenija.

 (Dalje)

Volkswagen Beetle

Pre osamdeset godina, 26. maja 1938, održana je ogromna svečanost na jednoj livadi duboko u provinciji Donje Saksonije: „Firer“ je lično položio kamen-temeljac za novu fabriku Folksvagena, „narodnog vozila“.

 (Dalje)

Aurus Putin

Na inauguraciju u maju ove godine Vladimir Putin je stigao novim autom, prvom limuzinom koja je proizvedena u Rusiji od 90-ih godina. Ranije su ruskog predsednika, kao i njegove prethodnike, vozili stranim automobilima.

 (Dalje)

Opel Rak 2

Opel danas slavi 90. godišnjicu modela Rak 2 „futurističkog trkačkog automobila“, jednog od najluđih poduhvata automobilske industrije.

 (Dalje)

Bentley Dominator

Ovo je prvi ultra-luksuzni terenac na svetu - Bentley Dominator. Devedesetih ih je napravljeno svega nekoliko primeraka za Sultana od Bruneja.

 (Dalje)

Citroen Mehari

Plastični 'bagi' na mehanici Diane 6 odnedavno ima električnog naslednika

Pre tačno pola veka, u maju 1968. svet je bio u priličnom haosu. Uzburkani duhovi na univerzitetu u Parizu pretvarali su svoj revolt u ono što će se kasnije pokazati najvećim studentskim nemirima u istoriji, u Pragu se nad buđenjem nacionalne svesti počela nadvijati senka s Istoka, koja će za nekoliko meseci dobiti konkretne obrise ruskih tenkova, a San Francisko je bio obasjan razuzdanim šarenilom novootkrivene droge nazvane LSD.

 (Dalje)

Mille Miglia 2018

Sada je sve spremno za jedinstveno uzbuđenje koje svake godine donosi ovo istorijsko podsećanje na trku Hiljadu milja, to legendarno takmičenje koje je opisano kao „najlepša trka na svetu“. Ova trka, koja se održava po 36. put ove godine, održaće se na tradicionalnoj trasi Breša-Rim-Breša, a Alfa Romeo će biti i automobilski sponzor i „počasni gost“. Naime, ove godine se obeležava 90-godišnjica od njegove prve pobede na ovoj legendarnoj trci koja se održavala od 1927. do 1957. godine.

 (Dalje)

Jaguar XJ-S Eventer

Sportbrake: to je ime kojim je Jaguar zvao svoje karavan verzije XF salona.

 (Dalje)

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe

U fabričkom muzeju Mercedes-Benza pored ostalog „spavaju“ i dva primerka modela 300 SLR Uhlenhaut Coupe za koje u nemačkom automobilskom magnatu kažu da nemaju cenu.

 (Dalje)

Aston Martin DB

Prvi Aston Martin s oznakom DB je proizveden 1948. godine, godinu dana nakon što je unuk osnivača britanske automobilske kompanije David Brown kupio Aston Martin.

 (Dalje)

1929 Mercedes Boat Tail

Nakon osvajanja Pebble Beach Concours d’Elegance „Best in Show“ nagrade, ovaj predivni 1929 Mercedes-Benz S Barker Tourer „Boat Tail“ vraća se u Britaniju, prvi put posle šezdeset godina, kako bi gostovao na Concours of Elegance 2018 događaju, u Hampton Kort Plejsu.

 (Dalje)

Opel Kadett GTE

Nedavno je napunio 40 godina, dobro se drži, izgleda kao momak a sve to zahvaljujući svom gazdi, poznatom zaljubljeniku u STARA VREMENA, MILANU LEMIJU POSAVECU, iz PETROVARADINA. Naravno reč je o OLDTAJMERU iz 1977. o sjajnom OPEL KADETU GTE. Gospodin LEMI je ovako predstavio svog „žuću“.

 (Dalje)

Mercedes W119

Kada se pomene Auto Union, prva asocijacija je Audi. Dve kompanije povezuje zajednička istorija, ali i amblem s četiri kruga.

 (Dalje)


1 2 3 ... 19 20 21  Sledeći»