home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette je ponos američke automobilske industrije i prvi primerak pojavio se baš na današnji dan, tog čuvenog 17. januara 1953. godine.

 (Dalje)Mercedes F 100 concept

Na prvi pogled, ovo vozilo izgleda kao „mrtvačka kola“, izašla iz nekog romana Isaka Asimova, ali ovaj revolucionarni Mercedes-Benz F100 koncept je bio vesnik mnogih inovativnih rešenja, koja su svojevremeno tretirana kao „utopijska“, da bi danas postala uobičajena u savremenim automobilima.

 (Dalje)

Volkswagen Öko-Polo

Mnogi entuzijasti su upoznati s Volkswagenovim modelima. Ali čak ni fanatici s desetinama automobila marke Volkswagen u svojoj ličnoj kolekciji, sasvim sigurno nikad nisu čuli za Öko-Polo – prototip iz 1988. godine s retro duginim prugama na vratima.

 (Dalje)

Audi 2021

U slučaju da niste znali, proizvođač iz Ingolštata ima originalan naziv za svoju istoriju – „Audi Tradition“

Kako pišu Vrele Gume, kompanija je u ime proslave dolaska 2021. pripremila „Anniversary Dates“ serijal, digitalni letak kreiran da Audijevim fanovima pruži važne podatke o njihovoj omiljenoj firmi.

 (Dalje)

Lada Niva

Danas ne mogu da se mere sa Ferarijem ili Rols Rojsom, ali u vreme kada su proizvedeni ovi automobili su bili najnovije slovo automobilske tehnike.

 (Dalje)

Buba

Volkswagenov model Beetle, kod nas poznat kao Buba, ove godine proslavlja 75. rođendan.

 (Dalje)Lada Samara EVA

Sredinu osamdesetih godina prošlog veka su obeležili reli automobili takozvane Grupe B, najradikalniji bolidi s moćnim motorima, laganim karoserijama, napunjeni eksperimentalnim gorivima… Teške nesreće 1986. godine su obeležile kraj Grupe B u Svetskom reli šampionatu, Lancie Delte S4, Peugeota 205 Turbo 16, Audi Quattra…

 (Dalje)

Voiturette A i Škoda Enyq iV

U decembru 1905. godine Václav Klement i Václav Laurin su javnosti predstavili svoj prvi automobil, Laurin & Klement Voiturette A. Ovim su automobilom dvojica osnivača nastavili sa uspešnom proizvodnjom bicikala i motocikala još pre 115 godina i istovremeno postavili temelje za buduću proizvodnju automobila u Mladá Boleslav. Od tog vremena, portfolio češkog proizvođača automobila karakterišu inovativna vozila i tehnologije.

 (Dalje)

Lamborghini Diablo

Diablo se pojavio sada već davne 1990. godine, a ovaj model je važan jer je omogućio Lamborghiniju da uđe u 21. vek. Takođe, Diablo je doneo nekoliko noviteta, a uz to je i zacementirao dizajn koji se i danas koristi.

 (Dalje)

Jugo 45

Ovih dana Jugo 45 slavi veliki jubilej – 28. novembra 1980. godine zvanično je započela serijska proizvodnja automobila koji je obeležio čitavu jednu eru na ovim prostorima.

 (Dalje)

Zadovoljstvo u vožnji

Duže od pola veka, ova fraza je sinonim za doživljaj vožnje u BMW vozilima. Ali kako je uopšte nastao čuveni slogan? I zbog čega je danas relevantniji nego ikada pre?

 (Dalje)

Citroen C2

Pisali smo nedavno o limuzinskom Peugeotu 206 koji se još proizvodi u Iranu, ali ovaj uspešni mali automobil čija proizvodnja je počela 1998. godine imao je još jednu važnu iteraciju. Od 2006. do 2013. je naime bio prisutan na kineskom tržištu i to kao Dongfeng-Citroen C2.

 (Dalje)

Lamborghini Jarama GT

Ove godine se obeležava i 50. godišnjica Lamborghini Jarama GT, modela koji je prvi put predstavljen na salonu automobila u Ženevi u martu 1970.

 (Dalje)


1 2 3 ... 33 34 35  Sledeći»