home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Subaru Impreza 2.5 RS

Subaru Impreza 2.5 RS, automobil koji je vozio legendarni reli vozač Ken Block na događaju X Games, prodaje se na aukciji.

 (Dalje)Stellantis i Ample partnerstvo

Stellantis i Ample uspostavljaju partnerstvo u tehnologiji zamene baterija električnih vozila koja može da isporuči potpuno napunjenu bateriju za manje od pet minuta.

 (Dalje)

VW ID.7

Volkswagen uvodi još jedan sistem asistencije u svoje automobile

Prvi model koji će dobiti novi sistem asistencije je ID.7, najprestižniji električni model marke. Radi se o sistemu upozoravanja pri izlasku iz vozila koji je posebno koristan u gradskim uslovima. Naime, pri izlasku iz automobila vozač i putnik mogu da izazovu opasnu situaciju ako ne provere mrtvi ugao, odnosno okolinu iza sebe.

 (Dalje)

BMW fabrika

Izbori u evropskom parlamentu 2024. godine mogu da utiču na promenu

Ukoliko se većina u Evropskom parlamentu promeni nakon izbora sredinom 2024. godine, to bi moglo da ima posledice na odluke koje su već donete. Naime, Manfred Veber, predsednik konzervativne grupe u Evropskom parlamentu, želi da poništi odluku o zabrani motora sa unutrašnjim sagorevanjem u Evropskoj uniji od 2035. godine.

 (Dalje)

Detroit pokreće prvo bežično punjenje u SAD-u

Detroit pokreće tehnologiju koja bi mogla da puni električna vozila dok su u pokretu ili dok su parkirana preko ugrađenih indukcionih namotaja.

 (Dalje)

BYD Dolphin

Još jednom se pokazalo da prisustvo konkurencije najviše odgovara krajnjim potrošačima. Kinezi su bukvalno naterali evropske proizvođače automobila da požure da ponude električna vozila po cenovnom nivou sličnom modelima sa SUS motorima.

 (Dalje)

Toyota Prius

Jedna kratka vest iz Japana gde je nova Toyota Prius osvojila titulu automobila godine (2024 Japan Car of The Year).

 (Dalje)

Tesla gama

Nekoliko nedelja nakon što su svoja radna mesta napustili mehaničari koji su radili za Teslu u Švedskoj, štrajku su se u znak solidarnosti pridružili i drugi sindikati širom Skandinavije.

 (Dalje)

EV punjenje

Britanska energetska kompanija OVO najavila kupovinu javne aplikacije za punjenje električnih vozila Bonnet za neotkrivenu sumu.

 (Dalje)

Renault fabrika

Grupa Renault planira da uspostavi novi sistem proizvodnje automobila potpomognute veštačkom inteligencijom kroz plan pod nazivom Re-Industry. Do 2027. Francuzi nameravaju da smanje industrijske troškove po vozilu: za 30% za SUS automobile i za 50% za električne.

 (Dalje)

BMW M4

BMW-ova M divizija neće slediti strategiju Mercedes-AMG-a da ponudi motore sa manjim brojem cilindara za svoje modele.

 (Dalje)

Porsche 911 postavio novi svetski rekord

6.734 metara nadmorske visine – niti jedan automobil nikada nije išao više – 2. decembra 2023. trostruki šampion Le Mana Romain Dumas je postavio novi svetski rekord na vrhu zapadnog grebena vulkana Ojos del Salado u Čileu, upravljajući značajno modifikovanim Porscheom 911 Carrera 4S koji je pokretan sintetičnim gorivom eFuel.

 (Dalje)

Opel Astra e

Šta se dešava s električnim automobilima? Prodaja je u padu…

U novembru je u Nemačkoj registrovano manje novih automobila, registracije novih vozila su pale za 5,7 posto u poređenju s istim mesecom prošle godine. To je objavila Savezna uprava za motorni saobraćaj (KBA).

 (Dalje)

Renault Twingo EV

Kako navode pojedini mediji, Volkswagen traži partnere koji bi pomogli u njegovom ambicioznom cilju stvaranja električnog vozila po ceni ispod 20.000 evra.

 (Dalje)

Crash test

Pogledajte crash test 30 godina starog Mitsubishija

Ubrzani razvoj tehnologije i inženjerskih dostignuća poslednjih decenija je doneo revoluciju po pitanju bezbednosti vozila, barem kako pokazuje nedavna revizija Crash Testa Mitsubishija starog 30 godina.

 (Dalje)