home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Udar groma

U teoriji, automobil bi trebalo da preživi udar groma bez većih posledica. Elektricitet munje se širi eksterijerom automobila i završava u zemlji (sistem Faradajevog kaveza). Vozač i putnici su sigurni, ali neki slučajevi pokazuju da će vrlo verovatno stradati elektronika u automobilu, a snažan strujni udar može da izazove i korodiranje lima, odnosno pucanje boje.

 (Dalje)SSC Tuatara

Prošle jeseni, SSC je iznenadio čitav automobilski svet objavivši da je Tuatara navodno ostvarila brzinu od 533 km/h. Međutim, ispostavilo se da je reč o obmani, što je zvanično potvrdio i američki proizvođač.

 (Dalje)

Ford Mustang Mach-E

Mustang Mach-E je oborio rekord i upisan je u knjigu Ginisovih rekorda kao najekonomičniji automobil na ruti John O'Groats – Land's End.

 (Dalje)

Porsche 928

Porsche 928, automobil koji je holivudski glumac Tom Cruise (Tom Kruz) vozio u filmu "Risky Business", biće prodat na aukciji u septembru.

 (Dalje)

Vožnja

Vozači koji s razlogom voze prebrzo su pod uvećanjem jer je takva vožnja opasna. Nepoštovanjem ograničenja brzine ugrožavaju svoj i tuđi život - i bivaju kažnjeni.

 (Dalje)

Tehnički pregled

Kako prenosi RTS, načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov izjavio je da po Pravilniku o tehničkom pregledu vozila koji se primenjuje od 6. jula, "manja mehanička oštećenja vozila koja ne utiču na bezbednost saobraćaja ne predstavljaju osnov da se vozilo proglasi tehnički neispravnim".

 (Dalje)

Mercedes-Maybach EQS SUV

Mercedes-Benz ubrzava svoje planove za elektrifikaciju i sada želi da 50 odsto modela bude hibridno ili potpuno električno do 2025. godine, umesto ranijeg cilja od 25 posto. Tokom današnjeg predstavljanja strategije, nekoliko izvršnih direktora nemačke kompanije je iznelo ove planove, uključujući potvrđivanje prethodno nenajavljenih modela.

 (Dalje)

Kako Tesla podnosi poplave?

22 Jul 2021 - 20:34 Vesti Link
Tesla Model 3

Većina ljudi je svesna da ne bi trebalo voziti automobila sa SUS motorima kroz duboku vodu, jer to bi moglo da dovede najpre do gašenja motora, a zatim i do ozbiljnih kvarova.

 (Dalje)

Bugatti Divo

Bugatti je u avgustu 2018. godine predstavio novi hiperautomobil (na događaju "The Quail" u Kaliforniji), dok su prve isporuke kupcima startovale tokom 2020.

 (Dalje)

Tesla Model X

Kompanija “Tesla” najverovatnije će ponovo prihvatiti bitkoin kao sredstvo plaćanja, kada obavi detaljnu analizu količine obnovljivih izvora energije korišćenih “za rudarenje” te valute, izjavio je osnivač Tesle Ilon Mask.

 (Dalje)

Mercedes EQB

Mercedes je potvrdio da će predstaviti tri nove platforme za električna vozila u 2025. godini, kao deo tranzicije kompanije u proizvođača električnih vozila.

 (Dalje)

Mercedes-Benz AMG CLK GTR

Ekstremno retki Mercedes-Benz AMG CLK GTR biće prodat na aukciji, a procenjuje se da će novi vlasnik izdvojiti višemilionski iznos.

 (Dalje)

Lada Xray

Učešće marke Lada na ruskom tržištu automobila do kraja 2021. godine će iznositi između 22 i 23 posto, rekao je šef Rosteca, jednog od vlasnika Lade, Sergej Čemezov.

 (Dalje)

Michelin gume

Michelin za 2024. godinu najavljuje svoju revolucionarnu gumu koje nije punjena vazduhom. Umesto vazduha pod pritiskom u pneumaticima, masu vozila će podupirati fleksibilni gumeni kompoziti.

 (Dalje)

McLaren GT za decu

* Za decu od tri do šest godina, cene startuju od 230 dolara

 (Dalje)