home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Boja na putevima

Vožnja noću može da bude izazovna, pogotovo kada su vremenski uslovi zahtevni. Posebno se to odnosi na vožnju u kišnim uslovima ili kada se spusti magla. Vidljivost je minimalna, a tada je najbolje usporiti i voziti najopreznije što možete. Australijci su pronašli rešenje da oznake na putu postanu vidljivije noću. Ofarbaće ih fotoluminiscentnom bojom.

 (Dalje)Mercedes EQA

Srpski zvaničnici pregovaraju, prema izvorima časopisa Nedeljnik, s predstavnicima nemačkog Mercedesa i japanske Toyote o otvaranju njihovih auto-fabrika u Srbiji.

 (Dalje)

Apple car

Kompanija Apple već uveliko radi na razvijanju sopstvenog modela električnog automobila. O tome se govori sigurno već sedam godina, ali se još uvek ne zna kada će tačno ovaj model biti predstavljen.

 (Dalje)

Ford Super Duty

Američki proizvođač automobila Ford je pristao da plati 19,2 miliona dolara kazni kako bi rešio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

 (Dalje)

Mercedes salon

Mercedes namerava da obnovi svoju prodajnu mrežu, nastojeći da smanji broj posrednika između proizvođača i kupca. Sledećih godina broj trgovaca ove marke u Nemačkoj će se smanjiti za čak 20 posto.

 (Dalje)

VW ID.3

Jedno od ključnih pitanja električne mobilnosti jeste da li su automobili poput Volkswagena ID.3 jeftiniji od Golfa? Konkretni modeli su samo primer, ali troškovi kupovine i održavanja su ono što muči potencijalne kupce.

 (Dalje)

VW TDI

Nemački Folksvagen je prihvatio da plati 193 miliona funti kao odštetu za 91.000 britanskih vozača koji se smatraju pogođenim skandalom oko podešavanja dizel motora radi lažnog prikazivanja zagađenja koje se stvara (Dizelgejt).

 (Dalje)

Euro NCAP testovi

Euro NCAP je objavio rezultate za novu rundu bezbednosnih testova, u kojima su učestvovali Kia EV6, Mercedes C klase, Opel Astra, Peugeot 308, Volvo C40 Recharge i Volkswagen Multivan.

 (Dalje)

Hyundai salon

Južnokorejska Hyundai Motor Group saopštila je da će uložiti 63 triliona vona (49,8 milijardi dolara) u svoje domaće kompanije do 2025. godine u najnovijem potezu da postane budući dobavljač rešenja za mobilnost u saobraćaju.

 (Dalje)

Nissan Leaf

Vest o Lidlu i novoj ponudi automobila u tom supermarketu, odnosno nemačkom kraku velikog globalnog lanca. Lidl nudi da do kraja juna uzmete godišnju pretplatu na električni Nissan Leaf. Cena je zaista zanimljiva.

 (Dalje)

Renault gluve komore

Renault Grupa raspolaže brojnim testnim i inženjerskim centrima u Francuskoj i svetu. Jedan takav centar, smešten u Aubevoyeu, je dom skrivenom blagu: gluvim komorama. U tim tajanstvenim komorama, izolovanim od zvučnih i elektromagnetnih talasa, opsežno se testiraju prototipi novih vozila.

 (Dalje)

Toyota fabrika

Toyota je zbog nestašice poluprovodnika smanjila proizvodnju širom sveta za desetine hiljada automobila.

 (Dalje)

Ford Mustang SVT Cobra R

Primerak Mustanga SVT Cobra R iz 1995. godine se prodaje na aukciji, prešao je svega 7.242 kilometra i u sjajnom je stanju. Karoserija je lakirana u originalnu belu boju, a ovaj sportski automobil krije mnogo više snage nego što se može naslutiti po njegovom izgledu.

 (Dalje)

Volvo čelik

Kao prvi proizvođač kamiona na svetu koji je to učinio, Volvo sada uvodi čelik bez fosila u svoje kamione. Čelik proizvodi švedska čeličana SSAB, a teški električni kamioni Volvo će biti prvi koji će ga uključiti.

 (Dalje)

Florian Huettl

Florian Huettl (45) je imenovan za novog izvršnog direktora Opela/Vauxhalla od strane Nadzornog odbora Opel Automobile GmbH. To je zvanično odlučeno na sednici Nadzornog odbora, 17. maja. Prethodni šef prodaje i marketinga Opela/Vauxhalla preuzeće rukovodstvo nad dve marke 1. juna 2022.

 (Dalje)