home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volvo XC60 PHEV

Volvo će u partnerstvu sa švedskim proizvođačem baterija Northvolt izgraditi novu gigafabriku baterija. Nova fabrika će početi da proizvodi baterije 2026. godine, a između ostalog one će se koristiti za sledeću generaciju električnih Volvo i Polestar vozila.

 (Dalje)Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche je najavio da će u saradnji s proizvođačem specijalizovanih litijum-jonskih baterijskih ćelija Customcellsom izgraditi fabriku u kojoj će serijski proizvoditi baterije za posebne modele električnih automobila.

 (Dalje)

Alfa Giulia

Veliki patrijarh Volkswagena, te 2016. godine, formalno, i predsednik kompanije Ferdinand Piëch pokušao je da kupi Alfa Romeo od Fiat-Chryslera uz ideju da italijanska marka dobije Porscheove motore i poveća godišnju prodaju na 400.000 primeraka, što je bilo četiri puta više nego što sada isporučuje kupcima na godišnjoj bazi. Fiat-Chrysler se oglušio.

 (Dalje)

BMW Drive

Od sledeće godine u svim novim automobilima u EU biće obavezna crna kutija, a od 2024. imaće je i sva vozila koja se prvi put registruju, piše Tanjug.

 (Dalje)

Dacia Sandero Stepway

Automobil s najstabilnijim zadržavanjem vrednosti u svim klasama je Dacia Sandero Stepway TCe 90, koji je pobednik u segmentu malih automobila s ostatkom vrednosti od 66 posto.

 (Dalje)

Toyota Supra

1994 Toyota Supra koji je Paul Walker vozio u filmu Fast & Furious je na Barrett-Jackson aukciji u Las Vegasu prodata za 550.000 američkih dolara.

 (Dalje)

Mercedes G

Chevrolet Corvette je nakon višemesečnog držanja statusa modela koji najlakše pronalazi kupca ustupio mesto još skupljem modelu.

 (Dalje)

Fast and Furious Twin Turbo

Za proslavu 20. godišnjice franšize 'Fast and Furious', luksuzni proizvođač satova Jacob & Co. predstavio je posebnu liniju sata nazvan 'Fast and Furious Twin Turbo'. Zbog najnovijeg devetog nastavka franšize, linija će prikladno biti ograničena na samo devet primeraka.

 (Dalje)

Renault Captur

Francuski proizvođač automobila Renault postigao je dogovor sa sindikatima o hibridnom radu.

 (Dalje)

Jordan 191 – Ford Cosworth HB

Prvi Formula 1 bolid vožen u ovom takmičenju od strane Mihaela Šumahera, postavljen je na jednoj aukcijskoj listi u Velikoj Britaniji.

 (Dalje)

Autići

U svetu postoji mnogo kolekcionara malih autića, a neki od njih mogu da koštaju više od stvarnih. Mnogi od tih ljudi u njima vidi priliku za bogatstvo, s obzirom na to da je nedavno jedna kolekcija od 900 autića prodata za neverovatnih 281.000 funti. Među njima se našao ultra retki pretprodukcijski 'Superfast' Lincoln Continental iz 1970. godine koji je postigao 15.600 funti na aukciji, piše Jutarnji.hr.

 (Dalje)

VW Polo

Singapur je najskuplja zemlja za posedovanje automobila

YouTuber Kuma Kuruma otvara temu koristeći Volkswagen Polo kao primer, navodeći njegovu vrednost otvorenog tržišta (OMV), odnosno cenu automobila pre nego što se primene porezi i naknade.

 (Dalje)

Jerome Guillen

Dugogodišnji izvršni direktor i predsednik Tesle Inc Jerome Guillen, koji je napustio firmu ranije u junu, prodao je, kako se procenjuje, deonice u vrednosti od 247 miliona dolara nakon što je od 10. juna iskoristio deoničke opcije, navodi se u podnesku Komisiji za vrednosne papire (SEC).

 (Dalje)

Honda S2000 sa samo 59 km

20 Jun 2021 - 08:00 Vesti Link
Honda S2000

Jedan diler sa Floride je na Bring A Traileru ponudio primerak Hondinog kabrioleta S2000 koji je do sada prešao samo 37 milja (59 km).

 (Dalje)

Mazda MX-5

Mazda je potvrdila da namerava da ponudi elektrifikovanu verziju roadstera MX-5 do kraja decenije.

 (Dalje)