home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Opel Astra

Rüsselsheim. Nova Opel Astra svojim čistim i smelim dizajnom ima za cilj da donese visok kvalitet u svakom detalju. Šesta generacija Astre, koja je svetsku premijeru proslavila u septembru, dizajnirana je da izazove emocije i postigne „must have“ efekat na prvi pogled.

 (Dalje)Popravke

Kvarovi i njihove popravke su večna tema za sve vlasnike automobila, ali i za one koji se tek spremaju da to postanu.

 (Dalje)

BMW fabrika

BMW Manufacturing je najavio da će izgradnja prvih zgrada buduće fabrike BMW Groupe u Debrecinu započeti početkom 2022. godine. Prva faza će se fokusirati na zgradu centralne kancelarije i centra za obuku koji će pripremiti zaposlene za početak proizvodnje 2025. godine.

 (Dalje)

BMW digitalni ključ

Zajedno sa svojim partnerima, BMW nastavlja da napreduje sa razvojem i distribucijom digitalnog ključa. Od sada će BMW digitalni ključ biti dostupan za pametne telefone zasnovane na Android operativnom sistemu.

 (Dalje)

Jeep Grand Cherokee

Evropska komisija je pozvala Italiju da odredi kazne za Fiat Chrysler zbog korišćenja zabranjenog softvera za lažiranje emisije izduvnih gasova.

 (Dalje)

Tjuning

Prošlog vikenda je francuska policija izdala 603 novčane kazne u Servonu, gradu u pokrajini Seine-et-Marneu, u severnoj Francuskoj. Kazne su izrečene za prebrzu vožnju na putu u blizini mesta gde se održavao skup zaljubljenika u tjuning.

 (Dalje)

Tesla

Glavni izvršni direktor „Tesle“ Ilon Mask prodao je do sada akcije koje ima u toj kompaniji za skoro 11 milijardi dolara, otkako je na Tviteru anketirao svoje pratioce da li da proda ili ne 10 posto svog udela u tom prozvođaču električnih automobila.

 (Dalje)

Audi Q4 e-tron

Nemačko tržište automobila će snažno pasti ove godine zbog nestašice poluprovodnika, ali 2022. bi trebalo da donese oporavak, procenjuje nemačko udruženje proizvođača motornih vozila (VDIK).

 (Dalje)

BMW i4

Svega nekoliko meseci od kada je prvi proizvodni model BMW i4 sišao sa proizvodne trake u Minhenu, vozila nove linije zvanično su krenula sa isporukama kupcima.

 (Dalje)

Lamborghini Urus

Već je bilo reči o Amerikancu iz Hjustona, koji je prošle godine tražio pomoć države tokom lockdowna zbog pandemije koronavirusa. Poslovanje njegovih firmi je bilo ugroženo ili je barem tako tvrdio.

 (Dalje)

Honda E concept

Honda je bila među pionirima kada je reč o hibridnoj tehnologiji, zajedno s Toyotom, ali baš kao i lokalni rival, zaostala je u investicijama u čisto električna vozila.

 (Dalje)

Električni automobil

O električnoj mobilnosti se naveliko raspravlja i zagovara, ali kako je definisati kao ekološki koncept kada u Nemačkoj ili Kini, na primer, većina električne energije dolazi iz termoelektrana, a one proizvode ogromne količine CO2. Potreba za električnom energijom je ogromna, a par hiljada vetroelektrana izgleda više kao zgodan dekor uz autoputeve nego kao ozbiljno rešenje za sve veće potrebe stanovništva i industrije.

 (Dalje)

Tavares

Šef Stellantisa, Karlos Tavares, smatra da je ubrzana elektrifikacija veoma izazovna za automobilsku industriju i upozorava na posledice u bliskoj budućnosti.

 (Dalje)

VW Mobility

Nemački automobilski div Volkswagen će uložiti 30 milijardi evra u izgradnju fabrika baterijskih ćelija u Evropi i na nabavku ključnih sirovina, rekao je u član uprave Thomas Schmall.

 (Dalje)

Sajam Automobila „Auto Expo“ 2021

Tradicionalni Sajam automobila "Auto Expo" biće održan na Šumadija sajmu u Kragujevcu u periodu od 09. do 12. decembra 2021. godine.

 (Dalje)