home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Top Gear

McGuinness, Harris, Flintoff

Jedna od najdugovečnijih i najuticajnijih, ali i najkontroverznijih televizijskih emisija posvećenih automobilima, BBC-jev Top Gear, neće završiti produkciju aktuelne sezone.

 (Dalje)Barijere

Foto: Dave On VanPoli/Jill Bennett/Twitter

Vlasti u celom svetu čine sve kako bi ograničile brzinu na gradskim saobraćajnicama, a ovaj sistem u Kanadi je jedan od noviteta. Doduše, nije sigurno da li je ovaj projekat najbolje čega su se saobraćajni stručnjaci dosetili.

 (Dalje)

Mercedes fabrika

Autoindustrija ima najveći broj robota zaposlenih u fabrikama

Najnoviji podaci govore da širom sveta u fabrikama radi čak milion robota, što je trećina svih robota angažovanih u industriji, pokazuju podaci Međunarodne federacije robotike (IFR).

 (Dalje)

Fiat Genova

Od ukupno 7000 kilometara autoputeva u Italiji, 2000 kilometara ima tri ili više traka, a 1550 kilometara je pod trajnim nadzorom brzine. Brzina na autoputevima A4 (Milano-Breša), A26 (Đenova Voltri-Gravelona Toče), A14 (Bolonja-Bari) i A30 (Katerta-Salerno) mogla bi da se trajno poveća na 150 km/h, najavio je ministar saobraćaja Italije Mateo Salvini.

 (Dalje)

Zaplenjeni Lamborghini

Foto: Instagram/MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su danas automobil marke „lamborgini“ zbog snimka na kojem je Uroš Panić, sina Petra Panića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nasilnički vozio i prozivao pripadnike saobraćajne policije.

 (Dalje)

VW ID.2 All

Nekoliko je izazova koje donosi predstavljanje električnog automobila od 20.000 evra, a prema Volkswagenu tačno se zna koliko je vremena potrebno potrošiti na njegovu proizvodnju. Vreme je ključ, uz još nekoliko elemenata u proizvodnji.

 (Dalje)

Cupra štand

I organizatori i izlagači iznenađeni su neverovatnim dosadašnjim interesovanjem javnosti i posetilaca za sve što su ponudili Salona automobila i Sajma motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“.

 (Dalje)

Archer

Kompanije Archer Aviation i United Airlines su najavile partnerstvo u sklopu kojeg će pokrenuti komercijalnu vazdušnu taksi liniju u Čikagu.

 (Dalje)

Haval H6

Kako talas odlaska zapadnih proizvođača automobila sužava ponudu za ruske potrošače, kineski proizvođači automobila pokušavaju da popune prazninu i ubede Ruse da prihvate kineske brendove.

 (Dalje)

Tesla fabrika

Američki proizvođač električnih automobila Tesla sada proizvodi 5000 automobila nedeljno, na pola puta do svog prvog proizvodnog cilja za lokaciju u Nemačkoj.

 (Dalje)

Dacia Jogger & Sandero Stepway

Najbolja je kompanija Tesla, a iznenađenje je – Dacia

Čak 86,6 posto privatnih vlasnika Tesle koji su prošle godine u Nemačkoj zamenili svoj stari automobil za novi ostalo je verno marki. To je proizašlo iz istraživanja tržišta koje je sprovela nemačka firma za analizu tržišta Dataforce koju je naručio nemački Automobilwoche. U obzir su dolazili samo privatni kupci.

 (Dalje)

Ford F-150 Lightning

Nova Fordova fabrika u zapadnom Tenesiju moći će da proizvodi do 500.000 električnih pikapa godišnje u punom kapacitetu, saopštila je kompanija.

 (Dalje)

Brza vožnja

U kojim slučajevima će policija moći da vam oduzme automobil, a kada će da vam progleda “kroz prste”

Dugogodišnji trend smanjenja broja žrtava u saobraćaju, koji je bio konstantan od 2000. godine poslednje dve godine je prekinut. Tokom prošle godine u Srbiji je u saobraćajnim nezgodama 535 osoba izgubilo život. Godinu dana ranije, poginula je 521 osoba, a 2020. njih 492.

 (Dalje)

Porsche fabrika

Porsche je zaključio odličnu poslovnu godinu ostvarivši značajne prihode i, što je važno, značajan profit. Zato je već tradicionalno odlučio da nagradi svoje radnike. Zaposleni Porschea, njih više od 27.000, dobiće bonus u iznosu od čak 9050 evra.

 (Dalje)

VW štand

Međunarodni salon automobila, 55. po redu, na Beogadskom sajmu okupio je brojne izlagače, a među posetiocima su i ljubitelji četvorotočkaša iz BiH, Severne Makedonije, Austrije i gotovo svih gradova Srbije.

 (Dalje)