home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nemačka Hamburg

Bilo je samo pitanje vremena kada će nemački sudovi osim u gradovima početi da uvode zabrane vožnje automobila pokretanih starijim generacijama dizelaša i na ključnim deonicama kultnog Autobana, piše Deutsche Welle.

 (Dalje)Pariz protest

Dan nakon što je oko 280.000 ljudi protestovalo u Francuskoj zbog povećanja cena goriva, auto-putevi u toj zemlji su jutros, u znak protesta, blokirani na oko 40 mesta, a vlada poručuje da neće odustati od ekoloških mera, javljaju francuski mediji.

 (Dalje)

Put za 50 evra benzina

Koliko kilometara možete da pređete automobilom ako ste za benzin potrošili 50 evra? To naravno između ostalog zavisi od zemlje do zemlje i cene benzina, a odgovor je dalo istraživanje koje je sprovela britanska osiguravajuća kompanija Veygo.

 (Dalje)

Bentley Turbo RL Empress II Coupe

Bentley Turbo RL Empress II Coupe je jedinstvena verzija sa troja vrata modela LWB Bentley Turbo RL koja se proizvodila u periodu od sredine osamdesetih do kraja devedesetih godina prošlog veka.

 (Dalje)

Pariz

Širi region Pariza će od idućeg leta postati zona sa niskim nivoom emisija štetnih gasova, pri čemu će biti ograničeno kretanje starih dizel automobila.

 (Dalje)

Mercedes B klase

U Mercedesovoj Rastatt fabrici u Nemačkoj je i zvanično počela serijska proizvodnja nove generacije B klase koja je premijeru imala prošlog meseca sajmu automobila u Parizu.

 (Dalje)

Fiat 500L

U upravo okončanom godišnjem ocenjivanju rada fabrike pod nazivom “Proizvodnja svetske klase” (WCM), kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija potvrdila je “srebrni status” i dobila dva nova poena. Sada ih, saznaje Glas Šumadije, ima ukupno 68, odnosno dva manje od broja poena koji joj obezbedjuje “zlatni status”, i koji imaju vodeće Fijatove fabrike.

 (Dalje)

Mitsubishi Eclipse Cross

Mitsubishi Motors Corporation je saopštio da je njihov model Eclipse Cross proglašen za Automobil godine u Japanu za 2019.

 (Dalje)

Volvo XC90 hybrid

Plug-in hibridni automobili s razlogom se čine kao idealan međukorak do električne budućnosti. Ova vozila nude simbiozu motora s unutrašnjim sagorevanjem i elektromotora, uz bateriju koja nudi autonomiju od oko 50-ak kilometara, pa može da se puni iz spoljašnjih izvora energije.

 (Dalje)

Sistem autonomnog kočenja

Sistemi autonomnog upravljanja su još u veoma ranoj fazi, a proizvođači nam obećavaju da će se njihovom primenom značajno povećati bezbednost u saobraćaju. Trenutno dostupni sistemi već sada značajno povećavaju bezbednost, a jedan od najčešće korišćenih je sistem upozorenja na predstojeći sudar od napred sa sistemom autonomnog kočenja u nuždi.

 (Dalje)

Mercedes eCitaro

Mercedes-Benzov prvi električni autobus je spreman da služi građanima Hamburga. Daimler je saopštio da je prvi od dvadeset eCitaro autobusa isporučen Hochbahnu, javnom prevozniku u ovom nemačkom gradu.

 (Dalje)

Magistrala

V.d. direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je danas da će zatražiti od vlade da se cene putarina povećaju za 10 odsto i da se uvede naplata putarina na magistralnim putevima.

 (Dalje)

Volkswagen ID Crozz

Kompanija Folksvagen planira da uloži 44 milijarde evra u električne automobile, digitalizaciju, autonomnu vožnju i nove usluge mobilnosti do 2023. godine, u okviru zaokreta najvećeg evropskog proizvođača automobila na proizvodnju električnih automobila.

 (Dalje)

Genesis G70

Avtotor fabrika u ruskom Kalinjingradu je počela i sa proizvodnjom južnokorejske premium limuzine Genesis G70.

 (Dalje)

Porsche Macan

Porsche nije samo zlatna koka nemačkog koncerna nego i kompanija koja već decenijama ne zna za promašaje. Šta god dotakne, pretvori u zlato, a CNBC je izračunao koliko je to u dolarima.

 (Dalje)