home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
bosch

Nemački proizvođač automobilskih delova Robert Bosch je u sredu osnovao novo odeljenje zbog širenja na tržište usluga prevoza i umreženih vozila. U sklopu promene poslovnog fokusa kupili su i malu inovativnu američku kompaniju Splitting Fares.

 (Dalje)



renault z.e.

Kompanija British petrol (BP) predviđa da će do 2035. putevima širom sveta saobraćati 190 miliona električnih automobila, a u sledećih 5 godina će stići još 130 miliona.

 (Dalje)

volkswagen golf

Plate oko 120.000 zaposlenih nemačkog proizvođača automobila Folksvagen biće povećane za 4,3 odsto od maja, saopštio je sindikat IG Metal, posle dogovora postignutog s rukovodstvom.

 (Dalje)

Aston Martin DB4GT Zagato

Aston Martin je kreirao neke neverovatno lepe, unikatne i linijske automobile u svojoj dugoj istoriji.

 (Dalje)

tesla model s

Tesla je na američkim tržištu uvek bila jaka, ali na evropskom je nemački automobilski trijumvirat bio nepobediv. Naglasak je na bio, zato što se u 2017. desila velika promena. Tesla Model S je naime nadmašio i Mercedes, i BMW, i Audi.

 (Dalje)

porsche panamera

U ponudi slavne nemačke automobilske kompanije više neće biti modela koje će pokretati dizelski motori, a odluka Porschea i nije iznenađujuća.

 (Dalje)

austria

Ministar saobraćaja Austrije Norbert Hofer planira da uvede brojne novine koje treba da olakšaju "život" vozačima. Tako njegova reforma zakona o saobraćaju predviđa povećanje ograničenja brzine na autoputevima na 140 kilometara na čas. To bi, kako je najavio, trebalo da na nekoj deonici, u cilju testiranja, uskoro bude primenjeno.

 (Dalje)

brabham

Automobilska industrija je dobila novog igrača. David Brabham, sin legendarnog sir Jacka Brabhama, osnovao je Brabham Automotive.

 (Dalje)

umor

Nakon celonoćnog izlaska s prijateljima, čak i najtrezniji vozač može biti pretnja sebi i drugima.

 (Dalje)

volkswagen t-roc

Wolfsburg - Na novoj Gunn 100 listi međunarodnog kreativnog oglašavanja Volkswagen je zauzeo prvo mesto među 50 najboljih oglašivača na svetu. Gunn 100 je deo renomiranog Gunn Report izveštaja koji objavljuje WARC, globalno telo usmereno na marketing i efikasnost oglašavanja.

 (Dalje)

audi q3

Mađarski ogranak Audija proslavlja 25. godišnjicu postojanja, a rođendansku proslavu uveličaće početak proizvodnje druge generacije modela Q3, kasnije ove godine.

 (Dalje)

renault clio

Pojedine zemlje i gradovi su već najavili uvođenje zabrana za dizelaše i benzince, ali ove mere s uvođenjem kreću tek 2025., pa i 2040. Mnogo veću neposrednu pretnju dizelašima predstavlja odluka koju će sud u Nemačkoj doneti ovog četvrtka.

 (Dalje)

peugeot lav

Peugeot će na Salonu automobila u Ženevi, 8. marta, predstaviti monumentalnog Lava. Predstavljena skulptura simbolizuje ponos, snagu i izuzetnost marke sa 200 godina bogate istorije. Ovaj Lav je novi ambasador marke Peugeot, s kojim se takođe obeležava 160 godina postojanja amblemskog loga.

 (Dalje)

Aspark Owl

U Japanu se sprema novi električni super automobil, a jedan od prototipova je već uspeo da ubrza od nula do 100 km/h za samo 1.92 sekunde. Automobil u pitanju je Aspark Owl, koji je prvi put predstavljen u formi koncepta na salonu automobila u Ženevi 2017.

 (Dalje)

seat ibiza

Španski Seat najavio je da će samo godinu dana nakon premijere nove generacije biti unapređen enterijer Ibize.

 (Dalje)