home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW i8

Hibridi polako postaju sve prisutniji na našim ulicama, a može se očekivati da će se taj trend ubrzati od januara 2019. godine. Tada bi trebalo da se ukine porez na upotrebu vozila za hibride. Reč je o porezu koji se plaća svake godine prilikom registracije - u narodu je poznatiji kao „porez na luksuz“ kod automobila sa kubikažom većom od 2.0 litra.

 (Dalje)Audi A1

Po 43. put dodeljene su nagrade za najbolje automobile u godini na izmaku – Zlatni volan.

 (Dalje)

Digitalni ključ

Nova generacija digitalnih ključeva će funkcionisati čak i ako su telefoni potpuno prazni i ugašeni

Sve popularnija tehnologija digitalnih ključeva uskoro će postati još bolja. Naime, očekuje se da nova generacija ove tehnologije bude predstavljena u skorije vreme, prenosi portal Vrele Gume.

 (Dalje)

BMW Z8

BMW Z8 zauzima posebno mesto među svim ljubiteljima bavarske marke, ali i automobila uopšte. Kultni BMW-ov roadster je razvijan pod kodnim imenom E52 od 1993. do 1999. godine, a za dizajn se brinuo tim na čelu s Chrisom Bangleom.

 (Dalje)

135 napuštenih automobila

Zanimljiva aukcija je održana početkom meseca u Engleskoj gde je aukcijska kuća NCM Auctions potencijalnim kupcima ponudila više od 130 različitih zapuštenih modela, a u ponudi je stvarno bilo svačega, prenosi Jutarnji.hr

 (Dalje)

Smart ForTwo Cabrio

Svi znamo da je lepota u oku posmatrača, pa definitivne sudove o estetskim vrednostima automobila nije zahvalno donositi – osim ako se ne umeša nauka, piše B92.

 (Dalje)

Zagađenje

Kako piše Politika, ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan je danas izjavio da će država biti „administrativno spremna” da od juna iduće godine može da zabrani uvoz polovnih vozila sa motorima standarda „evro 3”, a možda i „evro 4”.

 (Dalje)

EuroNCAP test

Nezavisna evropska organizacija za ispitivanje bezbednosti vozila je objavila rezultate crash testova za Ford Explorer, Mazdu CX-30, Mercedes GLB i novu generaciju Opel Corse.

 (Dalje)

Groblje automobila

Iako su okolne zemlje već donele propise koji zabranjuju uvoz automobila sa motorima „evro 3“ i „evro 4“ kategorije, u Srbiji se tek pripremaju pravilnici, pa Srbija ima šanse da postane groblje najlošijih automobila.

 (Dalje)

Baterije za 2.400 km

Zamislite da možete da vozite svoj ekološki prihvatljiv električni automobil do 2.400 kilometara bez zaustavljanja da biste napunili bateriju. To je udaljenost četiri puta veća koliko najbolji i najskuplji električni automobili sada mogu da pređu sa jednim punjenjem.

 (Dalje)

Elon Musk

Izvršni direktor „Tesla motorsa“ Ilon Mask rekao je da je Berlin odabran za lokaciju prve fabrike te kompanije na tlu Evrope. Osim fabrike, „Tesla“ će napraviti i inženjerski i razvojni centar u nemačkoj prestonici, prenosi RTS.

 (Dalje)

Nissan Navara

Kako prenosi Tanjug, japanska kompanija Nisan izvestila je o 70-procentom padu profita, zbog čega je smanjila celogodišnju procenu dobiti na 11-godišnji minimum.

 (Dalje)

Ford sedišta

Ventilirajuća i sedišta sa grejanjem je jedna od omiljenih stavki dodatne opreme kod vlasnika modernih automobila.

 (Dalje)

Honda e

Iako su smatrani jednom od ekoloških alternativa vozilima sa unutrašnjim sagorevanjem, električni automobili bi takođe mogli naneti ozbiljnu štetu životnoj sredini, upozorava studija objavljena u naučnom časopisu „Nature“.

 (Dalje)

Porsche 911 GT2 RS

Porsche 911 GT2 RS je jedan od najbržih automobila ove marke i predstavlja san mnogih ljubitelja četvorotočkaša. Zbog visoke cene, nedostupan je većini. Vozač iz Velsa je uspeo da ga priušti, ali nije dugo uživao u njemu.

 (Dalje)