home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Sistemi asistencije

Paradoks napredne tehnologije namenjene bezbednosti mogao bi da bude – manje bezbednosti na putevima?! Kako elektronska pomagala za vozača postaju sve naprednija, novo istraživanje američkog IIHS-a i MIT-ovog AgeLaba pokazuje da je verovatnije da će vozači imati problema s ometanjem jer misle nešto poput: ako će moj automobil sam da upravlja i da se zaustavi, zašto bih se brinuo i pazio na put?

 (Dalje)Cizeta V16T

Jedan prodavac iz Majamija je na prodaju ponudio Cizetu V16T koja je svojevremeno pripadala Sultanu od Bruneja, a bila je je izložena i na sajmu automobila u Ženevi 1993.

 (Dalje)

Polovni Ferrari

Kupovina polovnog automobila često sa sobom nosi brojne nepoznanice, posebno ako se automobil temeljito ne pregleda. Mnogi su to osetili na svojoj koži, a kada stvari pođu po zlu često je prekasno. Posebno je to naglašeno kod skupih modela kojima svaka komponenta košta čitavo malo bogatstvo.

 (Dalje)

Fiat 500L

Proizvodnja Fiata 500L u kompaniji FCA u Kragujevcu prekinuta je drugi put u novembru zbog odlaska radnika na plaćeno odsustvo i biće nastavljena 30. novembra.

 (Dalje)

Njujork

Grad Njujork pokušava da stane na put nepropisnom parkiranju neobičnom taktikom - deleći deo naplaćene kazne sa "uzbunjivačem", prenosi B92.

 (Dalje)

Suzuki Jimny

Novi Suzuki Jimny se čekao duže vreme, a kada je 2018. godine predstavljen mnogi su bili oduševljeni zbog jednostavnog dizajna, dobro poznatih linija i nove tehnologije. Vrlo brzo je dobio i epitet "male G-klase", a gotovo svi su se složili da automobil ima "cool" faktor.

 (Dalje)

Tesla Hatch

Američki proizvođač električnih vozila Tesla razmatra širenje poslovanja u Evropi modelom kompaktnog automobila koji bi bio namenjen masovnom tržištu, rekao je izvršni direktor Elon Musk.

 (Dalje)

Kia i SK Innovation

Kompanija Kia Motors je kao deo grupacije Hyundai Motor Group (HMG) sa kompanijom SK Innovation Co. dogovorila saradnju pri razvoju održivog ekosistema za baterije električnih vozila (EV), koji je od ključnog značaja za budućnost industrije mobilnosti.

 (Dalje)

Rivian

Izvršni direktor Riviana najavio je da ova kompanija u narednom periodu planira proizvodnju dva manja modela namenjena kineskom i evropskom tržištu.

 (Dalje)

Tesla krov

Po drugi put u isto toliko meseci, Teslin automobil je izgubio krov tokom vožnje autoputem. Prvi put kada se to desilo, Model Y je upravo napustio servisni centar, a problem je prepoznat kao proizvodni problem koji je uticao na malu seriju vozila.

 (Dalje)

Tesla Model X

Belgijski istraživač otkrio je način kako da „preotme“ firmver sa Tesla Model X ključeva, što otvara mogućnost da se ukrade bilo koji automobil, čiji ključevi nemaju najnoviji softverski update.

 (Dalje)

Audi A3 Sportback

Već smo dobro upoznati s „testom severnog jelena“, koji se ponekad čak završi vožnjom na dva točka, pa i prevrtanjem. Uglavnom, retko kada se desi da čunjevi ostanu na svojim mestima. Španski km77, već čuven po tome što testira manevarske sposobnosti automobila, sada je pred ispit stavio novi Audi A3 Sportback.

 (Dalje)

sudar

Nakon saobraćajne nezgode možete da se nađete u situaciji da budete proglašeni krivim iako niste krivi.

 (Dalje)

Honda S2000

Honda S2000 naći će se na aukciji u januaru mesecu i priča ovog automobila je izuzetno interesantna.

 (Dalje)

Musk

Kako prenosi Tanjug, američki biznismen Ilon Mask, suosnivač „Tesle“, krunisao je godinu vrtoglavog uspona novim uspehom u ponedeljak, kada je pretekao Bila Gejtsa i postao drugi najbogatiji čovek na planeti.

 (Dalje)