home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat 500L

Menadžment kompanije Stelantis, u okviru koje od početka godine posluju i sve Fijat Krajslerove fabrike širom sveta, obavestio je Vladu Srbije, ekskluzivno saznaje list Danas, da će odluka o tome da li će i kada u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu da počne proizvodnja novog modela automobila biti poznata za nekoliko meseci.

 (Dalje)Mercedes-Maybach S

Rastuća kineska potražnja za automobilima marke Mercedes-Benz i više cene povećale su dobit nemačkog proizvođača luksuznih automobila Daimlera u prvom tromesečju, pokazuje preliminarni izveštaj.

 (Dalje)

Porsche Macan GTS

U prva tri meseca ove godine Porsche je širom sveta prodao 71.986 automobila, što je rast od čak 36% u odnosu na isti period 2020. Pritom je dvocifreni rast zabeležen u svim prodajnim regijama.

 (Dalje)

Proizvodnja BMW

Evropska potražnja automobilima je u prvom tromesečju sustigla pretpandemijski nivo zahvaljujući uzletu u martu, pokazuje izveštaj udruženja proizvođača automobila ACEA.

 (Dalje)

Ciklokar

Fond za perspektivna istraživanja počeo je rad na stvaranju inovativnog aeromobila sa cikličnim motorima „Ciklokar“, predviđenog za prevoz šestoro ljudi.

 (Dalje)

Polovni

Polovni automobili u Srbiji ovoga proleća poskupeće najmanje 30 odsto, kažu stručnjaci. Razloga je više, carina je promenila tarife, sada se moraju uvoziti isključivo vozila koja zadovoljavaju ekološke standarde.

 (Dalje)

Požar

Sa svoje posmatračnice vatrogasci u nemačkom mestu Großrückerswalde su videli veliki stub dima u daljini. Nije dugo trebalo, usledio je i telefonski poziv o automobilu koji gori na putu nedaleko od benzinske stanice.

 (Dalje)

BMW i3 punjač

Na tržištu Evrope prošle godine svaki deseti prodati novi automobil bio je ili plug in hibrid ili potpuno električni, a u poslednja tri meseca prošle godine učešće električnih automobila dostiglo je 16,5 odsto prodaje.

 (Dalje)

Mini klub Srbije

Sezona organizovanih vožnji i okupljanja klasičnih vozila tradicionalno počinje u aprilu. Bez obzira što ni ove godine sezone neće biti u obliku i obimu kao što smo na to navikli, Mini klub Srbije se još jednom postarao da njihovi ljubimci protegnu noge posle zimskog sna.

 (Dalje)

Land Rover Degender 130

Vojna proba za sahranu vojvode od Edinburga pružila je mogućnost da se vidi i posebno modifikovani "lend rover" u čijem je dizajniranju učestvovao princ Filip, a koji će njegov kovčeg preneti u kapelu Svetog Đorđa u zamku Vindzor.

 (Dalje)

ŠKODA FAVORIT i ŠKODA ENYAQ iV

Trideset godina deli modele ŠKODA FAVORIT i ŠKODA ENYAQ iV. To je ujedno i period koji ŠKODA i Volkswagen Group idu ruku pod ruku. Šta se promenilo?

 (Dalje)

Navigacija

Aplikacije za navigaciju su korisne, u to nema sumnje. S druge strane, ne moramo uvek da im slepo verujemo, čak ni kad vozimo gde nikada nismo.

 (Dalje)

Giulia GTAm

           Na Imola Gran priju koji će biti održan u nedelju debitovaće model Alfa Romeo Giulia GTAm na pozornici Italije i sveta.
           Alfa Romeo Giulia GTAm u upečatljivoj crvenoj boji prvi put biće zvezda pit staze

U 15 časova u nedelju 18. aprila druga runda Svetskog šampionata Formule 1 započeće na stazi Enco i Dino Ferari u Imoli, sa povratkom na stazu, nekoliko meseci od poslednje trke u novembru.

 (Dalje)

Ola Kallenius

Glavni izvršni direktor Daimlera poručuje da će tehnološki divovi Google, Apple i Alibaba biti opasna konkurencija ako se odluče na ulazak u segment električnih automobila.

 (Dalje)

Renault boje

I brojke to dokazuju! Iako je ponuda boja za automobile svakim danom sve bogatija, takozvane „neutralne boje” poput bele, crne i sive itekako prednjače među novim kupcima. U tom svetlu Renault unosi najviše boja na evropske ulice. François Farion, direktor Renault direkcije za dizajn boja i ukrasnih elemenata objašnjava zašto je to tako.

 (Dalje)