home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Baterije

Iako je najvažnija uloga baterije njena upotreba u elektrifikovanom vozilu, u njenom „životu“ zapravo postoje četiri ciklusa: njen razvoj, korišćenje u vozilu, „drugi život baterije“ i recikliranje.

 (Dalje)Velika Britanija

Vozači koji izazovu smrt prebrzom vožnjom, ilegalnim drumskim trkanjem ili korišćenjem mobilnog telefona mogli bi da se suoče s doživotnim kaznama u Velikoj Britaniji. Odluka će biti objavljena u sledećih nekoliko dana.

 (Dalje)

Nissan Sunderland

Ako Velika Britanija izađe iz Evropske unije bez novog trgovinskog sporazuma, to će biti "katastrofa", upozorili su u ponedeljak predstavnici evropske automobilske industrije, predviđajući skuplju proizvodnju i više cene vozila.

 (Dalje)

Mercedes C

Automobilska kompanija Daimler će platiti 875 miliona dolara kazne zbog kršenja američkih zakona o čistom vazduhu.

 (Dalje)

AdBlue

Uprkos tome što savremeni dizel motori, između ostalog zahvaljujući DPF-u, relativno malo zagađuju vazduh u odnosu na nekadašnje dizelaše, ipak izbacuju mnogo azotnih oksida.

 (Dalje)

Kia usluge mobilnosti

Ostvarenje strategije Plan S zajedno sa globalnim partnerima i otvorenim inovacijama

Iz Kia Motors Corporation najavili su planove sa kojima će ojačati partnerstva sa kompanijama koje se bave globalnom mobilnošću kako bi zadovoljili različite potrebe stranaka širom sveta.

 (Dalje)

Ilon Mask

Mada se baterije trenutno nameću kao racionalnije pogonsko rešenje, budućnost ipak pripada gorivnim ćelijama, rekli bismo

Vodonik je sve češća tema u člancima iz automobilske industrije. General Motors je u međuvremenu pripojio Nikolu, jednu od nekoliko kompanija koje favorizuju gorivne ćelije, dok su s druge strane mnogi u branši skeptični kada je o ovoj tehnologiji reč. Da se podsetimo reči Ilona Maska – „fool cells“. Naravno, Mask prednost daje onome što prodaje, jasno kao dan, ali čini se da se on u isto vreme oseća pomalo ugroženim.

 (Dalje)

Škoda trofej Tour de France

Ovogodišnji Tour de France pehar ima upečatljiv izgled inspirisan umetnošću izrade kristala. Trofej je izrađen u stilu češkog kubizma, a vidljiv je i uticaj digitalnog dizajna. ŠKODA sektor za dizajn je zaslužan za stvaranje trofeja za pobednika Tour de France trke još od 2011.

 (Dalje)

Emisija merenje

Prema novim idejama Evropske komisije, emisije CO2 automobila po kilometru bi morale da padnu za 50 posto od 2021. do 2030. godine, a ne za 37,5 posto kako je prethodno planirano.

 (Dalje)

Elektrotrotinet

Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na građane da trotinete ne voze po kolovozu, već da maksimalno koriste biciklističke staze. – Na trotoarima ne treba da idu brže od brzog hoda pešaka, odnosno šest kilometara na čas

 (Dalje)

Aston Martin AMR-C01

* Simulator ima osnovu napravljenu od ugljeničnih vlakana, poziciju sedenja insipirisanu modelom Valkyrie i karakteristični Aston Martin prednji gril

 (Dalje)

Tesla Model 3

U Nemačkoj se njihova prodaja podstiče posebnom premijom. Udeo na tržištu je svejedno skroman. Ali u svetu su e-automobili sve popularniji. Koji proizvođači su najviše profitirali od trenda e-mobilnosti?

 (Dalje)

Bugatti Chiron

Uskoro ćemo pod automobilskom egzotikom podrazumevati jeftine automobile

Doba jeftinih automobila je definitivno iza nas. Davno je prošlo vreme kad smo imali širok raspon mogućnosti u opsegu do 10.000 evra ili 20.000 DEM, kako vam draže. Retki su ostali pa tako, ako izuzmemo Dacijin Sandero, na tržištu možete isključivo birati gradske minije.

 (Dalje)

Peugeot 108

Automobili koji pripadaju takozvanom "A" segmentu poslednjih godina gube na popularnosti, pa je tako Škoda početkom septembra najavila da ukida model Citigo.

 (Dalje)

Audi miris

Miris enterijera novog automobila je nešto po čemu se izdvaja svaki proizvođač, a na njegovom formiranju rade posebni timovi. Međutim, tome se bliži kraj i u ovom delu sveta, piše britanski magazin Autocar.

 (Dalje)