home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ora Cat

Prodaja električnih automobila u svetu, uključujući potpuno elektrificirane i „plug-in“ hibride, udvostručila se 2021. godine dostižući nov rekord od 6,6 miliona, prema izveštaju Međunarodne agencije za energiju (IEA) „Globalni pregled tržišta električnih vozila“.

 (Dalje)Hyundai ukida Sonatu?

24 Maj 2022 - 00:03 Vesti Link
Hyundai Sonata

Kako pišu pojedini medji, Hyundai je navodno odlučio da ukine limuzinu Sonata.

 (Dalje)

Hyundai Seven concept

Američka savezna država Džordžija biće sedište prve Hyundaijeve namenske fabrike za električna vozila i proizvodnju baterija u Sjedinjenim Državama, objavila je kompanija u petak.

 (Dalje)

VW fabrika

Najveća kineska metropolitanska oblast, dom za 25 miliona ljudi, pod strogim merama izolacije je već sedam nedelja, dok Kina nastavlja sa svojim striktnim merama kontrole pandemije, koje su imale snažan uticaj na ekonomiju.

 (Dalje)

Kia Sorento

Jedan vlasnik Kije Sorento iz SAD-a je koristio 10-godišnju neograničenu garanciju na kilometražu i to se isplatilo na nečuven način.

 (Dalje)

Boss 351 Mustang

Retki primerak Fordovog Mustanga je pronađen u skladištu u kojem je proveo čak 46 godina. Reč je o modelu koji mnogi ne bi mogli da prepoznaju.

 (Dalje)

BMW i3 EV

Buduća električna vozila bazirana na BMW-ovoj Neue Klasse električnoj platformi će biti jednako profitabilna kao i modeli ovog proizvođača sa SUS motorima.

 (Dalje)

Kamera

Mnoge države se bore s brzinom u saobraćaju, ali sve veća pošast postaju mobilni i tableti. Holandija je nedavno instalirala efikasni sistem kamera Monocam, kojima je cilj pratiti i kažnjavati vozače koji koriste mobilne telefone i tablete, a uspeh tog tehnološkog poduhvata je na sličan čin motivisao i Nemce. Dokumentiranje kamerom je najsigurniji način kažnjavanja neposlušnih vozača.

 (Dalje)

Mercedes-AMG One

Bila je 2017. kada je Mercedes-Benz predstavio ambiciozan predlog u obliku koncepta hiperautomobila Project One. Sa ciljem da napravi ulični automobil od 1.000 konjskih snaga sa motorom izvedenim iz Formule 1, proizvođač automobila u suštini želi F1 bolid za put.

 (Dalje)

Fiat 500L

„Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija” bi sledeće nedelje trebalo da izađe sa socijalnim programom, odnosno sa spiskom zaposlenih koji su tehnološki višak, kaže za „Politiku” Saša Đorđević, predsednik sindikata „Fijata”. U poslednjih pet dana kompaniju su napustili čelnici, Vladan Lukić direktor proizvodnje, a kako nezvanično saznajemo i Nikola Jerotijević direktor FCA kao i nekoliko menadžera iz montaže i zaposlenih u službi ljudskih resursa, koji treba da sprovedu socijalni program.

 (Dalje)

Lancia gama

Lancia se sprema da pokrene svoj desetogodišnji strateški plan počev od 2024. godine, uključujući potpuno novu gamu od tri modela i njeno širenje na evropskim tržištima.

 (Dalje)

Ferrari California

Ferrari California možda nije prvi model na koji ćete pomisliti na pomen slavne italijanske marke, međutim dobiti priliku posedovati Ferrari svetskog šampiona Formule 1 jeste prilika koja se ne propušta.

 (Dalje)

Mercedes A

Nemački proizvođač je poslednjih desetak godina doživeo ekspanziju upravo zahvaljujući pristupačnijim kompaktnim vozilima.

 (Dalje)

Cupra Born

Nesumnjivo, bliži se konačan kraj vozilima s motorima s unutrašnjim sagorevanjem i prelazak na potpunu elektrifikaciju. Sledećih 8 do 13 godina biće to još više izraženo, kad najkasnije 2035. prema planovima zakonodavaca, u EU nastupa potpuna zabrana prodaje tradicionalnih motora koje pogone derivati nafte.

 (Dalje)

BG sajam

Kupci u Srbiji potrošili su oko 20 miliona evra na Sajmu automobila u Beogradu. Pritom, svako drugo vozilo na toj manifestaciji kupljeno je gotovinski tj. u kešu. Ukupno je prodato 2.000 vozila od čega najmanje potpuno električnih. Prodato je preko 75 vozila klase preko 150.000 evra što ne ulazi u ukupan zbir prodaje, jer je to klasa za sebe. Kupljeno je svega pet odsto čistih električnih vozila.

 (Dalje)