home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Rivian R1T

Jedno od ključnih pitanja danas jeste: koja vozila su pouzdanija, električna ili ona s motorima s unutrašnjim sagorevanjem?! Sada smo dobili zanimljiv odgovor američkog Consumer Reportsa, organizacije koja se bavi zaštitom interesa potrošača. Električna vozila su daleko manje pouzdana od vozila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva vlasnika vozila.

 (Dalje)Fiat Panda EV

Render: Carscoops.com

Nakon kontinuiranog pada u proizvodnji uprkos brojnim subvencijama države, fabrika Fijat ponovo će proizvoditi automobile u Kragujevcu. Ovaj put, reč je o električnom modelu „Pandina“, koji će se, osim kod nas, izrađivati i u fabrici Betim u Brazilu i u Maroku.

 (Dalje)

ZF Srbija

* Fabrika ZF u Pančevu proizvodi tehnološki najnaprednije komponente na svetu u domenu elektromobilnosti

* Danas, nakon pet godina ubrzanog razvoja, u sklopu kompanije ZF Srbija nalaze se dva proizvodna pogona i dva inženjerska centra u kojima je zaposleno preko 1800 radnika

 (Dalje)

Peugeot E-308

Šef Stellantisa: Spremni smo na promenu strategije!

Šef Stellantisa Carlos Tavares kaže da su u tom velikom koncernu spremni da prilagode svoju električnu strategiju na bazi rezultata važnih izbora u SAD-u i Evropi sledeće godine.

 (Dalje)

Mercedes EQS SUV proizvodnja

Pojedini mediji pišu da će Mercedes proizvodnju električnog modela EQS SUV možda prebaciti iz Amerike u Evropu.

 (Dalje)

Avatr12

Kineski gigant Huawei udvostručuje prodaju svoje tehnologije na konkurentnom tržištu električnih automobila.

 (Dalje)

Hyundai Ioniq 5 N

Hyundaijev električni hiper hatch IONIQ 5 N burno je startovao tako što je proglašen za automobil 2023. godine od strane TopGear.com.

 (Dalje)

Toyota Century SUV

Toyota Century je priča za sebe, a Century SUV podiže tu priču na još viši nivo.

 (Dalje)

Mercedes-AMG Petronas F1 W04

Mercedes-AMG Petronas W04 bolid Formule 1 iz 2013., koji je vozio sedmostruki šampion Luis Hamilton, prodat je za 18,815 miliona dolara na nedavnoj aukciji RM Sotheby's u Las Vegasu.

 (Dalje)

Porsche EV

Jedna od najvrednijih ''roba'', ne samo u automobilskoj industriji, ove godine beleži konstantan pad cena. Cene litijuma su pale za više od tri četvrtine u odnosu na prošlu godinu, a može se očekivati da će još da padaju. Dugoročno, niže cene bi mogle da se pozitivno odraze na niže cene električnih automobila.

 (Dalje)

Fiat Grande Punto

U Italiji je oko 40 odsto automobila koji se kreću putevima u ovoj zemlji starije od 15 godina, saopštili su automobilsko udruženje ACI i Fondacije Karakolo.

 (Dalje)

Porsche logo

Porsche AG se priključio pomoći i pružio podršku kampanji hitne pomoći ‘Aktion Deutschland Hilft’ za područje Bliskog istoka.

 (Dalje)

Tomas Šefer

Volkswagen je jedna od onih marki koje su toliko poznate, uspešne i bogate da je teško zamisliti da bi mogle da se nađu u nekim ozbiljnijim problemima. Ipak, iz VW-a nam već mesecima stižu signali koji sugerišu da prodaja, posebno električnih automobila, baš ne ide kako su to menadžeri zamislili. Najnovija vest je prilično neprijatna za VW.

 (Dalje)

Vožnja po snegu

U Nemačkoj se gume sa M+S oznakom već nekoliko godina ne smatraju zimskim gumama, kao što je to slučaj u gotovo svim evropskim zemljama, bez obzira da li su članice EU ili nisu.

 (Dalje)

MG ZS EV

Primer s najliberalnijeg tržišta sve pokazuje…

Ni u jednoj drugoj zemlji u Evropi nema više kineskih marki automobila zastupljenih na tržištu nego u Norveškoj. Samo ove godine trinaest novih marki automobila je registrovano u severnoevropskoj državi, gde svako vidi svoju priliku, računajući na bogatstvo Norvežena, otvorenost tržišta i veliki udeo električnih automobila.

 (Dalje)