home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model Y

Mada ne iznenađuje efekat udarnog talasa, ono što je još interesantnije će biti uvid u to kako će on uticati na cenovnu politiku i ponudu rivalskih firmi.

 (Dalje)Cene goriva

Litar dizela u Srbiji je trenutno 198 dinara za litar, dok benzin evropremijum BMB 95 može do petka najviše da košta 167 dinara za litar. Te cene važe do petka, 27. januara u 15 časova, nakon čega Vlada odlučuje o njihovoj promeni.

 (Dalje)

Uputstva za krađu

Sve su glasnije inicijative kojima se od YouTubea zahteva da ukloni neprimerene videomaterijale na kojima su uputstva za lakšu krađu pojedinih modela korejskog proizvođača.

 (Dalje)

VW Golf

Volkswagen Golf je danas tri puta skuplji

Najnoviji talas poskupljenja i inflacije posebno je pogodio automobilsko tržište, pa su nekada koliko-toliko pristupačni i porodični automobili postali predmet luksuza. Razlike su još veće kada se to pogleda kroz period od 30 godina.

 (Dalje)

Ford Focus

Fordova fabrika u Sarluisu u Nemačkoj možda ipak neće prestati da proizvodi automobile 2025. godine.

 (Dalje)

Ford logo

Američki proizvođač automobila Ford Motor navodno planira da otpusti 3200 radnika u Evropi, pišu strani mediji pozivajući se na nemački sindikat IG Metall. Rečeno je da će otpuštanja posebno uticati na Nemačku.

 (Dalje)

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

* Model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio proglašen je za „Najuzbudljiviji sportski automobil“ na dodeli What Car? nagrada za automobil godine 2023. drugu godinu za redom.

 (Dalje)

Tesla punjači

Narastajuće razilaženje među proizvođačima automobila moglo bi da poremeti planove političara vezane za električne automobile.

 (Dalje)

Alpine A110 R

Francuski Alpine planira da sportski model A110 održi u životu skoro bez ikakvih promena što je duže moguće i da maksimizira životni vek ovog modela.

 (Dalje)

Audi RS3

Audi RS3 je povučen iz prodaje u Velikoj Britaniji zbog velike potražnje koja je veća od ponude.

 (Dalje)

Ferrari patent

Budući Ferrarijevi električni superautomobili bi mogli da imaju zvuk motora s unutrašnjim sagorevanjem prema novootkrivenim patentima. Proizvođač automobila zna koliko je zvuk važan ne samo za uživanje u vožnji njegovih automobila, već i za način na koji vozač aktivno upravlja automobilom. Kako bi rešio problem, želi da pojača stvarne zvukove električnih motora.

 (Dalje)

Toyota Sequoia

Toyota je oduvek bila poznata po svojoj superiornoj pouzdanosti, a sada imamo još više dokaza za to.

 (Dalje)

Tesla Roadster

Ilon Musk ima ogromne aspiracije kada je u pitanju Tesla, kao što je prodaja neverovatnih 20 miliona automobila 2030. (ekvivalentno proizvodnji Toyote i Volkswagena zajedno) i povećanje vrednosti kompanije mereno u bilionima.

 (Dalje)

CEA i Renault Grupa razvili visokoefikasni ugrađeni punjač

Šta bi bilo ako bi automobili postali osnova električne mreže? Upravo na ovoj pretpostavci počiva načelo povezivanja vozila i mreže, odnosno tehnologija dvosmernog punjenja koja će uskoro omogućiti Renaultovim vozilima da iskoriste deo električne energije sačuvane u njihovim baterijama i na taj način optimizuju rad električne mreže i osiguraju rešenja za prekide u isporuci obnovljive energije.

 (Dalje)

Maserati Merak

Videli smo dosta klasičnih automobila koji su spašeni iz vrlo jadnog stanja, ali ovaj Maserati Merak SS iz 1979. koji se prodaje na eBayu verovatno neće biti jedan od njih. Nekada sportski automobil sa centralno smeštenim motorom u oglasu je definisan kao "uglavnom kompletan" kojem je potrebna "potpuna restauracija", ali sudeći po njegovom izgledu, malo se može učiniti da se vrati u život.

 (Dalje)