home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nissan Leaf

U sklopu projekta SafeBattery, tim sa Univerziteta za tehnologiju u Gracu istražuje ponašanje baterija na bazi litijuma u električnim automobilima.

 (Dalje)Ko vozi Titov Cadillac?

5 Maj 2021 - 10:30 Vesti Link
Cadillac

Službena letnja rezidencija Josipa Broza Tita tri decenije bila je na Brionskim ostrvima u Istri. Jedna od atrakcija Briona je tamno-zeleni "kadilak", koji su Titu poklonili jugoslovenski iseljenici iz Kanade 1953. godine.

 (Dalje)

Chevrolet Bolt EUV

Lista novih čisto električnih modela automobila neprestano raste. Bilo da se radi o priuštivim modelima kao što su Chevrolet Bolt EUV i ID.3 ili „šestocifreni“ Porsche Taycan i Tesla Model S Plaid, elektromobila ima po svačijoj meri.

 (Dalje)

Boce

Proizvođač guma Michelin namerava da u budućnosti koristi velike količine recikliranih PET boca za proizvodnju guma.

 (Dalje)

Ferrari F8 Tributo

Prihodi italijanskog proizvođača sportskih automobila Ferrari su u prvom tromesečju godine iznosili milijardu evra, što je osam posto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

 (Dalje)

Lamborghini muzej

Nakon što je bio zatvoren zbog pandemije koronavirusa, Lamborghini je ponovo otvorio svoj muzej MUDETEC.

 (Dalje)

VW Golf

Bez obzira na to da li je reč o novom ili polovnom Golfu, model je već dugi niz godina najtraženiji kod kupaca polovnjaka. Zbog široke pristupačnosti, trenutno se na tržištu javlja dilema između Golfa 6 i 7.

 (Dalje)

BMW fabrika

Poslovanje nemačkih proizvođača automobila i njihovih dobavljača znatno se poboljšalo u aprilu u odnosu na prethodni mesec.

 (Dalje)

Porsche Cayenne Coupe

Američka agencija za bezbednost drumskog saobraćaja (NHTSA) je izdala dva saopštenja kojima obaveštava da određeni broj primeraka prestižnih SUV-ova mora na servis.

 (Dalje)

Apollo Go Robotaxi

Kineski tehnološki gigant Baidu specijalizovan za usluge i proizvode povezane s internetom i veštačkom inteligencijom je pokrenuo uslugu robotaksija bez vozača u Pekingu, na putevima u i oko parka Shougang.

 (Dalje)

Volkswagen concept

Volkswagen je u sve brojnijoj grupi auto divova koji razvijaju vlastite sisteme autonomne vožnje, ali ne želi da se koristi tuđim čipovima, već će poput Tesle i Applea razviti vlastite.

 (Dalje)

Genesis G80

Genesis Motor Europe je na konferenciji za medije održanoj u Frankfurtu najavio svoje planove na Starom kontinentu.

 (Dalje)

Seres SF5

U februaru ove godine su se pojavile najave da će tehnološka kompanija Huawei napraviti pomak prema automobilskoj industriji. Trenutno najveći svetski proizvođač telekom opreme u aprilu je najavio da će započeti prodaju crossovera Seres SF5, a sada se čini da Huawei želi da proširi svoju automobilsku misiju.

 (Dalje)

Citroen C5 X

Nesumnjivo je da je Volksvagenov skandal Dieselgate ubrzao usvajanje elektrifikovanih pogonskih sklopova u automobilskoj industriji  pa mnogi proizvođači automobila sada napuštaju ovu vrstu goriva. Poslednji koji se pridružio rastućoj listi marki koje se opraštaju od dizela jeste Citroen.

 (Dalje)

Renault 5

Na mnogim tržištima subkompaktni automobili, u Evropi poznati kao B-segment ili supermini automobili, jesu umiruća vrsta. Svakako, u nekoliko zemalja Starog kontinenta to su i dalje dominantne vrste novih vozila, ali postoje mnogi regioni u kojima su mali krosoveri nova norma za potrebe gradske vožnje. Sa otprilike 2,25 miliona prodatih primeraka u 2020. godini, B-segment je nešto za što su proizvođači u Evropi, ipak, i dalje zainteresovani.

 (Dalje)