home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model S

Tesla je preradio softver za vozila kako bi podržao alternativne čipove. Usled velike potražnje za novim automobilima nedostatak čipova je doveo do gašenja fabrika, dužeg čekanja i viših cena.

 (Dalje)Bentley Bentayga

Bentley je u prvoj polovini 2021. zabeležio veliki rast prodaje...

Nakon što je Aston Martin objavio impresivne prodajne rezultate za 2021., sada je još jedan britanski luksuzni brend sa zadovoljstvom objavio da je period od januara do juna bio prilično plodan.

 (Dalje)

Menjač

Način na koji će vozač vršiti promenu "brzina", posebno s obzirom na broj obrtaja motora, i te kako utiče na komfor u vožnji, potrošnju, ali i dugotrajnost pojedinih delova.

 (Dalje)

Tehnički

„Ovo je posledica je neznanja i neiskustva određenih kontrolora. Nije problem ako nemate kapice na ventilima, ili ogrebotine i manja oštećenja karoserije, nije problem ako nema tečnosti za pranje vetrobrana", kaže Boban Milinković, zamenik načelnika Uprave policije.

 (Dalje)

Mercedes kazna

Mercedes-AMG G63 je zaista nešto posebno na putu:kultni arhaični kutijasti terenac s masom od 2,5 tona, vetrobranom postavljenim pod gotovo 90 stepeni i s 4,0 litarskim V8 BiTurbo motorom od 585 KS i 850 Nm ispod prednjeg poklopca i kod najiskusnijih vozača izaziva strahopoštovanje.

 (Dalje)

Potrošnja

Među stvarima koje frustriraju vozače je kazaljka koja pokazuje koliko nam je goriva ostalo na raspolaganju, kao i digitalni pokazatelj preostale kilometraže. Međutim, broj kilometara koji možemo da pređemo je retko kada tačan podatak, jer je precizna kalibracija gotovo nemoguća.

 (Dalje)

Audi e-tron GT

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi je ostvario rekordnu prodaju vozila u prvoj polovini godine, ali upozorava da bi uska grla u isporuci poluprovodinika i povećani troškovi sirovina mogli da pritisnu rezultate u drugom polugodištu.

 (Dalje)

BMW Z4 M Coupe Safari

Na Bring A Traileru je na prodaju ponuđen BMW Z4 M Coupe, modifikovan u Safari stilu.

 (Dalje)

Alpina B12

Alpina B12 je verovatno najzanimljiviji i najuzbudljiviji model ovog nemačkog tjunera iz 90-ih godina. To je ujedno i prva Alpina koja je koristila V12 motor, ali uz atraktivnu motorizaciju i ograničenu proizvodnju B12 čini retkim vozilom ovih dana.

 (Dalje)

Automatik

Vozači automobila s automatskim menjačima pri prestanku vožnje vrate menjač u položaj P i zatim ugase vozilo. Da li je to dovoljno? Nije, odnosno pogotovo ako ste na uzbrdici ili nizbrdici trebalo bi da uključite i ručnu kočnicu.

 (Dalje)

AMG felne

Brojni proizvođači automobila su suočeni s problemom nestašice delova, ali tržište falsifikovanih automobilskih delova cveta. Naime, prema šefu Daimlerovog odeljenja za pravne proizvode i intelektualno vlasništvo, više od 1,7 miliona falsifikovanih proizvoda je zaplenjeno prošle godine, dok je Daimler pokrenuo ili podržao više od 500 racija.

 (Dalje)

Zity

Zity by Mobilize, usluga kratkoročnog i fleksibilnog najma električnih vozila predstavljena je u maju prošle godine u Parizu. Sada u svoje redove prima Daciju Spring da bi još efikasnije odgovorila na potrebe korisnika u okolini Pariza.

 (Dalje)

Tesla Model S

Američka kompanija Tesla je pristala da plati 1,5 miliona dolara za rešavanje potraživanja nakon što je jedno od ažuriranja softvera kompanije privremeno ograničilo maksimalni kapacitet punjenja baterije i raspon na 1.743 modela S.

 (Dalje)

Renault Captur

Renault je saopštio da je u prvoj polovini godine zabeležio neto dobit od 354 miliona evra, nakon što je u istom proplogodišnjem periodu pretrpeo gubitak od gotovo 7,3 milijardi evra usled dugotrajnih obustava proizvodnje u celoj industriji tokom pandemije koronavirusa.

 (Dalje)

Škoda Fabia

Četvrta generacija modela ŠKODA FABIA dolazi sa aerodinamikom koja je sofisticiranija nego ikad pre – bez premca u poređenju sa konkurentima u svojoj klasi.

 (Dalje)