home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bugatti EB 112

U Nemačkoj je na prodaju ponuđen jedan od samo tri funkcionalna prototipa Bugattija EB112.

 (Dalje)Fiat Panda

Da, Fiat Panda je doživela facelift ne tako davno. Ali verovatno to nije sprečilo dizajnerski tim da još malo poradi na ovom modelu i promeni još neki detalj – uključujući i onaj koji je vidljiv na prvi pogled.

 (Dalje)

VW fabrika

Bilo da kupuju kompjuterske čipove direktno od proizvođača, rekonfigurišu automobile ili ih proizvode s nekim nedostajućim delovima, proizvođači moraju da iznalaze kreativne načine da bi se izborili s aktuelnom krizom na tržištu poluprovodnika.

 (Dalje)

Peugeot 308

Žiri sastavljen od 61 člana koji biraju automobil „Evropski automobil godine” je od 39 ponuđenih kandidata izabrao i novi PEUGEOT 308 za jednog od 7 finalista.

 (Dalje)

IONIQ 5

IONIQ 5 je ušao u uži izbor za prestižnu nagradu Evropski automobil godine (COTY) 2022. Potpuno električni CUV srednje veličine kompanije Hyundai Motor je jedan od sedam nominovanih u trci za osvajanje nagrade. Finalni krug glasanja biće održan krajem februara, a pobednički automobil biće proglašen u ponedeljak, 28. februara u Ženevi.

 (Dalje)

Cupra Born

Lansiranjem modela CUPRA Born, prvog 100 % električnog vozila brenda CUPRA, postignut je veliki pomak ka elektrifikaciji u automobilskoj industriji.

 (Dalje)

Ford Falcon XY GT-HO

Radi se o modelu iz 1971. godine i ova limuzina bi uskoro mogla biti prodata za više od 1.000.000 australijskih dolara što je negde oko 793.000 američkih dolara.

 (Dalje)

Xiaomi

Kompanija Xiaomi je svoje planove za proizvodnju električnih automobila predstavila u martu, a ambicije su od početka veoma visoke.

 (Dalje)

Porsche Exclusive

Svojom novom,  Paint to Sample i Paint to Sample Plus opcijom, Porsche Exclusive manufaktura proširuje svoju specijalnu ponudu boja karoserije za sve modele. Fokus je na dostupnosti klasičnih Porsche boja, koje su postale prepoznatljive tokom godina.

 (Dalje)

Kolekcija

Za one kojima novac nije problem, a u potrazi su za automobilskom egzotikom, ova adresa je pravo mesto za njih.

 (Dalje)

Brzina

Potvrđeno je da će svi novi automobili u Evropskoj uniji biti opremljeni tempomatom od jula 2022., što je obaveza koja će uticati na sve nove automobile od 2024.

 (Dalje)

Renault dCi

Car Claim fondacija je uputila poziv kompaniji Renault et al, koja je uvoznik i zastupnik francuske marke za Holandiju.

 (Dalje)

TDI

Budući nemački ministar saobraćaja Volker Wissing (Liberali – FDP) želi da smanji porez na dizelska vozila, što podstiče frustraciju u bazi stranke Zelenih, njihovih partera u koaliciji, koji priželjkuju više električnih vozila na putevima. Najveći partner u Semafor koaliciji (crveni, žuti i zeleni) jeste SPD (Socijaldemokrati).

 (Dalje)

Porezi

Usvojene su nove skale za oporezivanje motornih vozila prilikom registracije, pa će se porez obračunavati po godištu, a ne po kubikaži. To je obradovalo vozače, pre svega one koji voze starije automobile. Ipak, pojeftinjenje se odnosi samo na vozila stara od pet do 20 godina, sa zapreminom motora preko 2.000 kubika.

 (Dalje)

Evropski automobil godine 2022

Objavljena je lista finalista u izboru za Evropski automobil godine 2022, na kojoj se nalazi ukupno sedam automobila.

 (Dalje)