home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi RS5

Poput Mercedesa (sa novim modelom Mercedes-AMG C63), i Audi će se prebaciti na elektrifikovane pogone za svoju RS diviziju, ali to neće ići na račun većih V6 i V8 motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

 (Dalje)McLaren P1

Oluja je Floridi donela vetrove od 240 km/h, tačnije njenom severoistočnom delu, dok je nekoliko miliona ljudi evakuisano i preseljeno u druge delove države.

 (Dalje)Porsche 911

Nemački proizvođač sportskih automobila Porše AG, čija je vrednost procenjena na 75 milijardi evra, debitovao je danas na Frankfurtskoj berzi prikupivši 19,5 milijardi evra svežeg kapitala koji je namenjen finansiranju elektrifikacije vozila Folksvagen grupe.

 (Dalje)

Fiat Centoventi

Nova Fiat Panda će se od kraja 2024. godine proizvoditi u fabrici u Kragujevcu.

 (Dalje)

Škoda Enyaq Coupe

Električni automobil možete puniti po bilo kojim vremenskim uslovima - nema razloga da se plašite. Takođe, postoji mnogo načina da se punjenje učini lakšim i bržim, uz poboljšanje trajanja baterije. Pogledajte nekoliko saveta stručnjaka.

 (Dalje)

Kia EV

Južna Koreja nastoji da značajno poveća proizvodnju električnih vozila (EV) i da udvostruči o globalni udeo na tržištu domaćih proizvođača automobila na 12 odsto do 2030. godine. Na taj način žele da budu „globalna snaga automobilske industrije“, saopštilo je u sredu Ministarstvo industrije.

 (Dalje)

Stellantis 7 miliona

Stellantis N.V., nakon 40 godina aktivnosti, danas slavi 7 miliona vozila proizvedenih u fabrici Sevel u opštini Atesa, u Italiji, najvećoj fabrici lakih komercijalnih vozila (LCV) u Evropi. Sevel je dom Fiat Professional Ducato, Citroën Jumper, Peugeot Boxer i Opel/Vauxhall Movano kombija i šasija.

 (Dalje)

Škoda Medical Clown

Medicinski klovnovi, koji uveseljavaju decu u teškim situacijama, sada se mogu lakše kretati. I ekološkije. Za njih su izgled dva nova automobila ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV osmislila deca.

 (Dalje)

Stellantis mreža

Stellantis sarađuje sa istraživačima, naučnicima i inženjerima širom sveta – jedna od najvećih mreža saradničke inovacije – da ubrza razvoj i uvođenje revolucionarnih tehnologija na putu kompanije da ispuni ciljeve strateškog plana „Dare Forward 2030“, uključujući postizanje neto nultih emisija do 2038.

 (Dalje)

Peugeot e-308

Francuski ministar finansija, Bruno Le Mer, izjavio je da bi Evropska unija trebalo da razmotri primenu subvencija za električne automobile proizvedene u Evropi, nakon što su SAD ograničile podršku na vozila proizvedena u Severnoj Americi.

 (Dalje)

Seat fabrika

Automobilska industrija trenutno profitira od visokih cena automobila, a tokom sledeće godine se očekuje povećanje prodaje od 7,5 posto, objavila je konsultantska kuća Horváth na bazi istraživanja koje je sprovela, javlja Hina.

 (Dalje)

LEVC

Vozačima električnih automobila u Ujedinjenom Kraljevstvu su troškovi korišćenja javnog, "brzog" punjača na tarifi pay-as-you-go porasli za 42% od maja, prema podacima objavljenim u ponedeljak.

 (Dalje)

Ford F-150

Prepoznatljivi Fordov plavi ovalni logotip, postavljen na masku vozila, jedan je od razloga zašto ova kompanija trenutno ima hiljade nekompletiranih vozila koja čekaju sklapanje i isporuku.

 (Dalje)

Mazda6

Azijski mediji navode da će Mazda prodati svoje učešće u ruskom zajedničkom preduzeću, i to lokalnom proizvođaču automobila Sollers.

 (Dalje)