home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari J50

Ferrari je u decembru 2016. godine predstavio roadster J50, kojim je na prigodan način obeležio 50-godišnjicu svog prisustva na japanskom tržištu.

 (Dalje)Stokholm

Putovanja u centralnom Stokholmu do 2030. moraju da budu lokalno bez emisija, prema novom cilju zeleno-plavih stranaka

U centralnim delovima Stokholma saobraćaj će lokalno biti bez emisija već 2030. To sugeriše zeleno-plava vlada. Političari umerenih, liberala, stranke Zelenih, stranke Centra i hrišćanskih demokrata predstavili su predlog koji će uskoro biti usvojen.

 (Dalje)

Peugeot 308

Peugeot je u Francuskoj počeo da prima narudžbine za novu generaciju 308-ice, uz napomenu da su isporuke najavljene za septembar.

 (Dalje)

Princ Čarls posetio MINI fabriku u Oksfordu

Princ Čarls je posetio MINI fabriku u Oksfordu gde je imao priliko da kratko provoza i MINI Electric.

 (Dalje)

VW Atlas Cross Sport

Volkswagen se suočava s velikim problemom povezanim sa softverom, a posledice mogu biti vrlo ozbiljne. CNN izveštava da su nemački proizvođač automobila i Audi pogođeni hakerskim napadom i da su u opasnosti podaci 3 miliona kupaca u SAD-u.

 (Dalje)

Bekament oldtajmer skup

Bekament kompanija iz Aranđelovca je u subotu 12.06.2021. godine ugostila Udruženje Oldtajmera Srbije i održala manifestaciju pod nazivom „BEKAMENT OLDTAJMER SKUP“ koja je okupila više od 40 oldtajmera, retro modela vozila, svojevrsnih rariteta atraktivnih automobilskih marki.

 (Dalje)

Saobraćajac znak

Nemački policajac je sam modifikovao saobraćajni znak kako bi mogao da piše kazne za parkirnu kartu. Sada je prisiljen da radi kancelarijske poslove. Navodno je policajca iznervirao 43-godišnjak koji je tamo parkirao svoj automobil. Zbog toga je policajac ključem automobila izgrebao strelicu s kojom je zatvorio zonu zabranjenog parkiranja. Nakon uklanjanja strelice, policajac je rekao: Sada zabrana parkiranja važi svuda.

 (Dalje)

EV punjenje

Građani i firme u Hrvatskoj pokazali su u četvrtak veliki interes za kupovinu energetski efikasnih vozila pa su do popodnevnih sati rezervisali svih predviđenih 90 miliona kuna (oko 12 miliona evra) subvencija Fonda za zaštitu okoline i energetsku efikasnost, zbog čega je Javni poziv privremeno zatvoren.

 (Dalje)

Izduvni gasovi

Na sastanku ekonomski najrazvijenijih zemalja, G-7, pojavio se dokument koji planira i energetsku budućnost, navodi Bloomberg. Vlade G-7 bi se trudile da osiguraju da većina sve prodaje novih putničkih automobila ne bude na benzinski ili dizelski pogon do 2030. ili ranije. Zemlje su podeljene oko toga koliko mere moraju da budu definitivne, s jasnim datumima.

 (Dalje)

Pregled

U Srbiji postoji oko dva i po miliona vozila koja svake godine treba registrovati. Vlasnici polovnih vozila opravdano su strahovali da li će proći tehnički pregled zbog novih propisa o izduvnim gasovima, ali sada mogu da odahnu jer će se na tehnički pregled još dve godine ići po starom.

 (Dalje)

Znak

U Nemačkoj bi mogli da naiđete na ovaj saobraćajni znak – zadebljani crni krug i u njemu crna tačka. Jedno saobraćajno istraživanje je pokazalo da čak ni Nemci ne znaju o kakvom se znaku radi…

 (Dalje)

Škoda Enyaq iV

Beograd, 11. jun 2021 – Što se tiče sigurnosti, potpuno električna vozila poput novog ŠKODA ENYAQ iV u rangu su sa automobilima s konvencionalnim pogonima. Ovo je zaključak studija i testova istraživača nesreća i osiguravajućih društava.

 (Dalje)

Kia Sportage

Iz korporacije Kia javljaju kako su prošli mesec ukupno prodali 245.994 vozila, što je povećanje od 49 posto u odnosu na maj prošle godine.

 (Dalje)

Prodajadelova.rs

*Inovativni portal proslavio rođendan na neobičan način

U petak 11.juna, u dvorištu jednog beogradskog lokala, proslavljen je prvi rođendan inovativnog internet portala Prodajadelova.rs. Iako je ovaj portal je pokrenut u jeku pandemije prošle godine, godinama unazad je pripremano njegovo lansiranje. Tako, nakon godinu dana dobro postavljenog biznis modela, mogli su da proslave uspeh sa svojim partnerima, dobavljačima, saradnicima, prijateljima!

 (Dalje)

Apple

Ulrich Kranz, koji je nadgledao lansiranje BMW-ove i EV divizije i suosnivač kompanije Canoo, kreće u Kaliforniju.

 (Dalje)