home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda e

Honda je objavila da je zainteresovana za formiranje nove alijanse u cilju kreiranja dostupnih električnih vozila. Ovo novo parterstvo bi moglo da bude dvosekli mač, jer bez obzira na snižavanje cena, „njegovo veličanstvo“ profit mora biti zadovoljeno.

 (Dalje)Nissan Leaf

Evropska unija zabranjuje dizelaše i benzince, a ključno je pitanje šta ćemo mi voziti? Kupiti električni automobil po današnjim cenama mnogima bi ispraznilo novčanike i razvuklo široki osmeh na lice direktorima banaka od kojih biste uzimali dugoročne kredite.

 (Dalje)

Lightyear One

Najavljen još pre nekoliko godina, holandski Lightyear One će kupcima konačno biti dostupan od sledeće godine. Holanđani su naime sa finskom kompanijom Valmet Automotive potpisali ugovor o proizvodnji ovog električnog automobila.

 (Dalje)

Aston Martin DB11

Dani su odbrojani za modele Aston Martina koji koriste motore sa unutrašnjim sagorevanjem jer se Vantage i DB11 sledeće generacije prebacuju na električni pogon, kaže izvršni direktor kompanije Tobias Moers za Automotive News Europe.

 (Dalje)

Lamborghini Urus

Lamborghini je objavio da je s njihovih proizvodnih traka u Italiji sišao jubilarni, 15.000-ti primerak modela Urus.

 (Dalje)

McLaren MP4-25A

Bolid u kome je britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton pobedio na Velikoj nagradi Turske 2010. godine prodat je za milionski iznos.

 (Dalje)

L-Charge

Ovaj mobilni punjač može do kraja da napuni vaš elektromobil Porsche Taycan ili Tesla za samo 8 minuta – dok vi popijete kaficu kod kuće ili na poslu, ili za vreme zastoja na putu.

 (Dalje)

1965 Jaguar E-Type Series 1 roadster

Na Gooding Pebble Beach aukciji će sledećeg meseca na prodaju biti ponuđen i 1965 Jaguar E-Type Series 1 roadster koji je do sada prešao nešto više od 8.000 milja (manje od 13.000 km).

 (Dalje)

VW 3D

Otkako je krenulo 3D štampanje, ova tehnologija postaje sve popularnija, a očigledno joj nisu odoleli ni proizvođači automobila. Najnovija vest dolazi iz Volkswagena koji je objavio da planira 3D štampanje oko 100.000 komponenti za svoja vozila i to uglavnom u fabrici u Wolfsburgu.

 (Dalje)

Peugeot e-Legend

Bijenalni sajam automobila u Parizu se vraća 2022. godine nakon četvorogodišnje pauze, u partnerstvu sa Equip Auto trgovačkim sajmom da bi se formirao događaj nove forme, piše britanski Autocar.

 (Dalje)

Audi A1

Budući da kupci i dalje favorizuju crossovere i SUV-ove u odnosu na limuzine i hečbekove, prirodno je očekivati da će neki tradicionalni automobilski segmenti nestati u bliskoj budućnosti.

 (Dalje)

Gosn

Sud u Tokiju izrekao je kazne od dve godine zatvora Amerikancima Majklu Tejloru i njegovom sinu Piteru, jer su pomogli bivšem šefu "Reno-Nisan-Micubišija" Karlosu Gonu da pobegne iz pritvora u Japanu 2019. godine, javila je agencija Kjodo.

 (Dalje)

Ferrari F40

Ferrarijevi automobili su oduvek bili dostupni u različitim bojama iako je crvena najpopularnija, ali kada se pomene legendarni model F40, svi "vide" crveni automobil. Ipak, jedan plavi je dostupan na tržištu.

 (Dalje)

Porsche 911

Porsche je isporučio 153.656 vozila širom sveta, što predstavlja rast od 31% u odnosu na prethodnu godinu. Značajan rast potražnje je obuhvatio sve serije modela i prodajne regije na globalnom nivou.

 (Dalje)

Kia Sportage

Prema zvaničnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije o broju novoregistrovanih putničkih vozila u prvih šest meseci 2021. godine u Srbiji, Kia vozila zauzela su četvrto mesto među ukupno 38 marki automobila koje su registrovane u našoj zemlji.

 (Dalje)