home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Škoda recikliranje

ŠKODA jača svoju posvećenost cirkularnoj ekonomiji i stalno traži načine da vrati korisne materijale u proizvodni proces. Pogledajte neke primere gde je to već uspelo.

 (Dalje)120 godina ŠKODA Motorsporta

Kako bi dopunio svoju stalnu postavku, ŠKODA muzej u Mlada Boleslav sada je domaćin posebne izložbe „120 godina ŠKODA Motorsport-a“ koja posetiocima daje uvid u najvažnije uspehe kompanije ŠKODA AUTO u moto sportu. Brojni eksponati, table sa informacijama i interaktivni elementi pružaju ljubiteljima brenda priliku da urone u atmosferu trka i mitinga. Posebna izložba trajaće do 20. marta 2022. godine.

 (Dalje)

Tesla Model S Plaid

Ponekad su naše kritike Tesle i Ilona Maska „žuljale“ ljubitelje ove, sada već možemo reći „kultne“ marke, ali treba imati u vidu da nema savršenstva u automobilskoj industriji, a pod lupom treba dodatno da budu upravo vesnici promena, jer svi mi želimo da budućnost bude oblikovana kako treba.

 (Dalje)

Sinclair C5

Možda njegovo ime nije bilo medijski promovisano, ali Ser Clive Sinclair je ostavio neizbrisiv trag u istorji čovečanstva. Preminuo je 16. septembra 2021. Bio je jedan od pionira u razvoju računara. Prvi je smanjio kalkulator, odnosno digitron na džepne dimenzije, a izumeo je i jedan od prvih personalnih računara za široku upotrebu, ZX Spectrum.

 (Dalje)

Poplavljeni auto

Uragan Ida pogodio je krajem avgusta severnu obalu Meksičkog zaliva, da bi se preneo na područje Luizijane, uz vetar koji je duvao brzinom od 240 km/h. To je bio samo početak razaranja koje se nastavilo duž istočne obale SAD, donoseći obilnu kišu i poplave u glavnim gradskim područjima u saveznim državama Nju Džerzi, Pensilvanija i Njujork.

 (Dalje)

Honda CR-V

Američka uprava za bezbednost saobraćaja je odlučila da proveri 30 miliona vozila zbog potencijalno neispravnih vazdušnih jastuka japanske firme Takata, pokazuje vladin dokument.

 (Dalje)

Peugeot 405

Ako ste ljubitelj klasika iz 1980-ih, ova vest će vam se svideti. Legendarni Peugeot 405, francuska limuzina koja se u Evropi prodavala između 1987. i 1997. godine, i dalje je dostupna po vrlo pristupačnoj ceni u drugim delovima sveta, i to kao novi automobil.

 (Dalje)

Hyundai Casper

Prvog dana zvanične prodaje u Koreji, simpatični Hyundai Casper model dobio je gotovo 19.000 potvrđenih rezervacija.

 (Dalje)

Citroen e-C4

Ministarstvo zaštite životne sredine je ove godine inicijalno opredelilo 120 miliona dinara za subvencionisanje električnih i hibridnih vozila.

 (Dalje)

Porsche 928

Porsche 928 iz 1979. godine, koji je holivudski glumac Tom Cruise (Tom Kruz) vozio u filmu "Risky Business", prodat je proteklog vikenda na aukciji Barrett-Jackson u Hjustonu za čak 1.980.000 dolara.

 (Dalje)

Chrysler 300

Vremešni Chrysler 300 (u drugoj generaciji na tržištu još od 2011. godine) će biti dostupan kupcima i tokom modelske godine 2022.

 (Dalje)

Unique Puncture-proof Tire System

Gume pod nazivom Unique Puncture-proof Tire System (Uptis) otporne na bušenje su svoju premijeru doživele na javnim putevima u sklopu izložbe IAA Mobility u Minhenu.

 (Dalje)

Vanilla Ice

Odakle god da dolazite, velika je verovatnoća da ste negde čuli hit 'Ice Ice Baby' od Vanilla Ice-a iz 90-ih, pesmu za koju su čak David Bowie i Queen dobili zasluge. Reč je o prvom hip-hop singlu koji je zauzeo prvo mesto Billboardove liste, a zaslužan je za pomaganje raznolikosti hip-hopa, predstavljajući ga mainstream publici.

 (Dalje)

Kradja

U poslednje vreme na meti lopova su katalizatori na automobilima. Godišnje se ukrade od 10.000 do 15.000 katalizatora i najčešće završavaju u susednim zemljama. Za dva dana, samo na Miljakovcu, lopovi su ukrali dvadeset katalizatora.

 (Dalje)

Ford Bronco

Iz Forda su stigli nagoveštaji da bi novi Bronco mogao da se pojavi i na evropskom tržištu.

 (Dalje)