home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Gume

Continental će omogućiti upotrebu prerađenog poliestera dobijenog iz recikliranih plastičnih boca u proizvodnji guma od sledeće gume.

 (Dalje)Stellantis

Prognoza za celu godinu podignuta na ~10% prilagođene operativne marže(2)

           Preliminarni(1) neto prihodi od 75,3 milijarde evra, povećanje od 46%
           Preliminarni(1) prilagođeni operativni prihod(2) („AOI“) od 8,6 milijardi evra, sa maržom od 11,4%; rekordna marža u Severnoj Americi od 16,1%

 (Dalje)

Ferrari 812 SV

Ferrari je u drugom tromesečju ove godine isporučio 2.685 automobila, dvostruko više nego prošle godine, odnosno 0,5 posto više nego u godini pre pandemije, piše agencija Ansa.

 (Dalje)

BMW Minhen

BMW je u utorak povećao prognozu dobiti za 2021. nakon snažnih tromesečnih rezultata, ali je upozorio da će globalni nedostatak čipova i rast cena sirovina naškoditi njegovim performansama u drugoj polovini godine.

 (Dalje)

Škoda Auto

Beograd, 3. avgust 2021 – Sva ŠKODA AUTO mesta, prostori i zemljište uskoro će biti bez duvanskog dima. Brend podržava zaposlene koji žele da prestanu da puše i time naglašava svoju ulogu odgovornog poslodavca i kompanije koja vodi računa o zdravlju.

 (Dalje)

Audi RS3 Sedan

Audi je saopštio da je njihov novi RS3 Sedan postavio novi rekord za serijska vozila kompakt klase na nemačkoj stazi Nirburgring.

 (Dalje)

Volkswagen Golf GTI

Da li se sećate Volkswagenovog Golfa GTI četvrte generacije koji je tražio novog vlasnika? Zvanične informacije nakon aukcije u Silverstoneu govore da ga je pronašao, a novi vlasnik je izdvojio značajnu sumu novca.

 (Dalje)

Lamborghini Murcielago LP640

U Velikoj Britaniji je na prodaju ponuđen Lamborghini Murcielago LP640 iz 2007. godine koji je do sada prešao samo 197 milja (317 km).

 (Dalje)

Citroen C4

Globalna nestašica čipova i novo širenje zaraze koronavirusom su pritisnuli izglede snažnog oporavka francuskog tržišta automobila, upozorilo je udruženje proizvođača automobila CCFA-PFA.

 (Dalje)

Kradja

Bez obzira o kojoj marki da se radi, nova vozila dele zajedničke sisteme vezane za ulazak u kabinu i startovanje „bez ključa“. Neki lopovi uspevaju da otuđe vozilo za manje od 30 sekundi, tako da ni praćenje ljubimca pogledom kroz prozor u „Ilija Čvorović“ stilu ne predstavlja rešenje.

 (Dalje)

Tehnički pregled

Očekujemo da će se do septembra normalizovati situacija sa tehničkim pregledima, a to se odnosi i na cene tehničkih pregleda i na gužve koje se tranutno stvaraju na linijama pregleda vozila, izjavio je za Tanjug predsednik Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda Vladimir Marinković.

 (Dalje)

Otkazan Sajam automobila u Nišu

Nakon 12 godina tradicije, velikog rada, požrtvovanja, discipline i organizacije, odlučio sam teška srca da sajam automobila u Nišu ove godine ne održimo, napisao je na svojoj facebook strani idejni tvorac i direktor Sajma automobila u Nišu Oliver Paunović.

 (Dalje)

BMW E30

E30 karavan ili Touring, po vokabularu kompanije BMW, razvio je gotovo kultni status kod ljubitelja automobila.

 (Dalje)

Ford Puma

Ford se može pohvaliti povećanjem prodaje u Evropi u drugom tromesečju ove godine. Prodato je ukupno 242.618 automobila, što je povećanje od 43,7 posto. u odnosu na isti period prošle godine. Ključno tržište je Velika Britanija, gde je prodato ukupno 68.107 vozila.

 (Dalje)

Putevi

Putevi su obično izrađeni od asfalta ili betona koje imaju dosta velike emisije CO2 tokom proizvodnje. Projekat Paperchain u Španiji ispituje da li se putevi mogu graditi i od otpadnog papira.

 (Dalje)