home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Mercedes W123

Trenutno smo jedina zemlja u Evropi koja nema uređenu problematiku oldtajmera. Od kraja 2018. oldtajmeri mogu da se uvezu u Srbiju, ali ne mogu da se registruju i voze. Vlasnici mogu samo da ih drže u garaži ili dvorištu, kao i da ih transportuju na prikolici na skupove i druge manifestacije.

 (Dalje)Polestar 4

Polestar 4 je proglašen najlepšim serijskim automobilom godine, a Dacia Manifesto najlepšim koncept automobilom, odlučio je žiri portala Car Design News.

 (Dalje)

Mercedes Drive Pilot

Sada kada Mercedes uvodi tehnologiju SAE nivoa 3 bez vozača u Nemačku i SAD, pitanje koje se svi na automobilskom tržištu postavljaju je „kada i kako će se ovo preliti na masovno tržište?“.

 (Dalje)

VW fabrika

Auto-kompanija Volkswagen je saopštila da će smanjiti svoju radnu snagu u narednim godinama, jer nastoji da poveća profitabilnost i ponovo pokrene prvobitno ne toliko uspešan prelazak na električne automobile.

 (Dalje)

carVertical istraživanje

Nedavno istraživanje kompanije za automobilske podatke carVertical, otkrilo je najviše oštećenih automobila u Srbiji, sa BMW vozilima koja zauzimaju prvo mesto na listi. Ovo oslikava trendove i u drugim zemljama, jer je BMW najoštećeniji brend na globalnom nivou. Sa druge strane spektra je Peugeot, koji najmanje ulazi u saobraćajne nesreće u Srbiji. Nakon istraživanja podataka o šteti tokom poslednjih 12 meseci, pretraga je takođe otkrila da Mercedes-Benz, BMW, i Volkswagen imaju najveću vrednost štete.

 (Dalje)

Euro NCAP test

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) je objavio rezultate poslednjih testova za ovu godinu, nakon testiranja velike grupe od 11 automobila.

 (Dalje)

Lamborghini fabrika

Lamborghini je uveo četvorodnevnu radnu nedelju za fabričko osoblje u Italiji, koje će imati koristi od skraćenog radnog vremena i većih plata.

 (Dalje)

VW ID.5

Prodaja novih automobila u Nemačkoj je pala u novembru za 5,7 posto na godišnjem nivou, objavila je Uprava za motorna vozila. (Dalje)

Tesla Model 3

Još jedna velika kompanija za iznajmljivanje automobila prestaje da kupuje Tesline automobile. Mesec dana nakon što je Hertz najavio da će prestati da ih kupuje, nemački Sixt, peti po veličini na svetu, takođe prestaje da kupuje automobile od američkog proizvođača električnih automobila.

 (Dalje)

Mercedes-AMG C63

Još u avgustu se pojavila nezvanična informacija o navodnim AMG-ovom planovima za vraćanje V8 motora u C63. Nešto kasnije, novinari su razgovarali sa izvršnim direktorom AMG-a i on je otkrio da se 4,0 litarski motor ipak neće vratiti. Tačnije, Michael Schiebe nije oklevao da „definitivno demantuje“ glasine o tome da se C63 i E63 vraćaju na V8. 

 (Dalje)

Kia EV9

Kia EV9 je na dodeli nagrada TopGear.com za 2023. godinu osvojio titulu "porodični automobil godine". Potpuno električni EV9 – Kijin novi premijum SUV – oduševio je žiri revije Top Gear kombinacijom porodicama namenjenog prostora, dugog dometa, tehnologija u vozilu, kao i najsavremenijih dizajnerskih i održivih osobina.

 (Dalje)

Nio zamena baterija

Sporazum podrazumeva zajednički rad na standardima, tehnologiji i razvoju modela

Kineski proizvođači, Nio i Geely, potpisali su sporazum o strateškom partnerstvu u vezi sa sistemom zamene baterija, što je projekat u okviru kojeg će sarađivati na planu standarda, tehnologije i razvoja modela.

 (Dalje)

Nio EC6

Kineski proizvođač električnih automobila Nio saopštio je da ima kvartalni gubitak od 4,6 milijardi juana (864,5 miliona dolara), i revidirao prognoze.

 (Dalje)

Porsche Panamera

Jedna kratka vest iz Porschea koji je obeležio veliki uspeh u proizvodnji u svojoj fabrici u nemačkom Lajpcigu.

 (Dalje)

CATL Integrated Intelligent Chassis

Prvi automobil dolazi već sledeće godine

Kineski proizvođač baterija i komponenti za električna vozila CATL objavio je da je završio testiranje CIIC-a (CATL Integrated Intelligent Chassis), tzv. skejtbord šasije, koja integriše baterije, električne motore i druge kritične jedinice u jednu platformu koja podupire električna vozila, pritom smanjujući proizvodne troškove, masu vozila i potrošnju energije dok maksimizuje putnički prostor.

 (Dalje)