home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi fabrika

Audi će investirati 301 milion evra u povećanje proizvodnje električnih motora za automobile u svojoj fabrici u Đeru, u Mađarskoj. Investiciju je potvrdio ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske, Peter Sijarto.

 (Dalje)Peugeot 5008

Stellantis grupa će početkom jula zaustaviti proizvodnju u svojoj fabrici u Renu u Francuskoj.

 (Dalje)

Punjenje EV

Evropsko udruženje proizvođača automobila ACEA je istražilo stanje mreže za punjenje električnih vozila u Evropi. Gde ima puno stanica za punjenje, a gde je pustinja? Proizlazi da se gotovo polovina svih stanica za punjenje električnih automobila u Evropskoj uniji nalazi u samo dve zemlje: Holandiji i Nemačkoj.

 (Dalje)

Volvo XC40

Procenjuje se da do tada trećinu voznog parka zemalja Everopske unije činiti električna vozila

U Evropskoj uniji će do 2030. godine na putevima biti više od 60 miliona putničkih električnih vozila, više nego u Kini ili SAD, pokazuje studija nezavisne konsultantske firme Horvath. Sve skuplje gorivo ubrzaće elektrifikaciju voznog parka u EU, pa će prodaja električnih automobila do 2030. godine činiti više od polovine ukupne prodaje automobila u Uniji, kažu u toj firmi.

 (Dalje)

Citroen My Ami Buggy

Kompanija Citroen je za veoma kratko vreme prodala svih 50 primeraka vozila My Ami Buggy.

 (Dalje)

Toyota bZ4X

Japanska kompanija se među poslednjim „ukrcala na voz struje“, a njihov prvi potpuno električni automobil bZ4X je već opozvan zbog mogućnosti da se olabave šrafovi točkova. Sreća u nesreći jeste da je ovaj model praktično nov, pa će u vanrednu posetu servisu otići svega 2.700 primeraka.

 (Dalje)

Rimac Nevera na Goodwood festivalu brzinu

Godinu dana nakon premijere Nevera se vraća u Goodwood, sada kao produkcijski primerak. Promotivni nastup će biti praćen besplatnim vožnjama, a jedan srećnik će do suvozačkog mesta moći da se probije ako zaigra nagradnu igru na Instagramu.

 (Dalje)

Objavljene nove cene goriva

24 Jun 2022 - 17:58 Vesti Link
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je nove najviše maloprodajne cene derivata nafte za period od 15 časova 24. juna 2022. godine do 30. juna 2022. godine.

 (Dalje)

Alfa Romeo F1

Dan kada se obeležava 112 godina od osnivanja brenda 1910. godine, Alfa Romeo je odlučio da proslavi ovu godišnjicu na jedinstven način.

 (Dalje)

Honda CRX

Ako ste dovoljno „mladi“ da se sećate automobila iz devedesetih, onda nema potrebe posebno vam predstavljati Hondu CRX.

 (Dalje)

VW Tacqua

Sve je više zapadnih proizvođača koji su optuženi za nehumano postupanje prema radnicima i kršenje ljudskih prava. Na tapetu je i Volkswagen.

 (Dalje)

Tesla Model Y

Tesla je ponovo podigla cene za sve svoje modele automobila u Sjedinjenim Državama. To je posledica stalnih problema u globalnom lancu snabdevanja i rastućim cenama sirovina.

 (Dalje)

Diess

Glavni izvršni direktor kompanije Volkswagen AG Herbert Diz (Herbert Diess) upozorio je da se prelazak sa ruske energije ne događa dovoljno brzo da bi zaštitio nemačkog proizvođača automobila od iznenadnog zaustavljanja isporuka prirodnog gasa.

 (Dalje)

Mercedes Vision EQXX

Podsećanja radi, Mercedes Vision EQXX koncept je u aprilu sa jednim punjenjem baterija prešao 1008 km, s tim što je imao još oko 15 posto kapaciteta.

 (Dalje)

Crvena boja

Dolaskom vrelih letnjih dana pojačano je i propadanje laka na automobilima. Posebno su osetljivi oni crvene boje. Zašto je to tako?

 (Dalje)