home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Berlin

Građani u nemačkoj prestonici preduzimaju drastične mere. Neverovatnih 50.000 Berlinaca je potpisalo peticiju za zakon o zabrani privatnih automobila u velikim delovima grada – otvarajući put, kako kažu, za zeleniju, zdraviju, mirniju i sigurniju budućnost.

 (Dalje)Corvette C8

Lista kupaca koji strpljivo čekaju svoj primerak Chevroletovog modela Corvette C8 je prilično duga, a jedan 95-godišnji muškarac je promeren na vrh liste te je već dobio automobil.

 (Dalje)

Hyundai i20 N

Hyundai i20 N proglašen je šampionom 2021. nedelje brzine Top Gear-a nakon što je demonstrirao najbolje performanse iz grupe od 26 modela visokih performansi. Nedelja brzine održana je nekoliko dana na testnoj stazi Top Gear -a Dunsfoldu, gde je hot hatch nadmašio svoje konkurente u nizu iscrpnih testova.

 (Dalje)

Porsche 1995 911 Cup 3.8 RSR EVO

Svaki Porsche 911 model kreiran sa Cup dodatkom u svom imenu predstavlja specijalno izdanje, dok ovaj posebni 1995 911 Cup 3.8 RSR EVO ne predstavlja izuzetak.

 (Dalje)

Tunel

Koliko crvenih svetala vam je potrebno da biste shvatili da ne smete da vozite zadatom rutom? Uglavnom jedno! Međutim, nemačkom vozaču (25) nije bilo dovoljno ni 63 jer je tek na 64. shvatio da nešto nije u redu.

 (Dalje)

Maserati logo

U modernizaciju Mirafiori fabrike u Torinu je 2019. godine uloženo 700 miliona evra kako bi bila pripremljena za proizvodnju električnih vozila, pri čemu je Fiat 500e prvi takav model koji se tamo proizvodi.

 (Dalje)

Hyundai volan

Proizvođači automobila kao da se takmiče ko će staviti što više ekrana u enterijer vozila kao da je to garancija bolje prodaje.

 (Dalje)

Ford Mustang Mach1

Razlog za smanjenje broja "konja" ispod dugog prednjeg poklopca jedne od američkih automobilskih ikona je uklapanje u najnovije norme o emisiji izduvnih gasova.

 (Dalje)

Lamborghini Urus

Urus se sada može pohvaliti kao model koji je odradio vožnju na najvišem putu na svetu, na vrhu prevoja Umling La u indijskoj regiji Ladakh u Jammuu i Kašmiru, koja se nalazi na 5.882 metara nadmorske visine.

 (Dalje)

McLaren GT

McLaren je podneo prijave Britanskom zavodu za intelektualnu svojinu da zaštiti tri nova imena, Solus, Aeron i Aonic, koja će se verovatno koristiti za nasleđivanje 720S i budućih McLaren elektrifikovanih superautomobila.

 (Dalje)

Bela boja

Pre dve godine, BMW je pokazao BMW X6 u boji Vanta-Black. Ova crna boja bila je toliko tamna da je boja upijala 99,965 posto svetlosti. Budući da takva najcrnja crna boja na svetu ne reflektuje gotovo nikakvu svetlost, činila je da sve krive na vozilu nestaju, čineći ga  gotovo dvodimenzionalnim.

 (Dalje)

Gužva oko Tesle

13 Okt 2021 - 07:30 Vesti Link
Tesla Strase

Fabrika proizvođača automobila Tesle još se gradi blizu Berlina, a već okolo niču pogoni koji će je snabdevati litijumom i drugim potrepštinama. Taj istočni kraj Nemačke postaje evropski centar električnih automobila.

 (Dalje)

Nove tehnologije

Nedavno objavljeno istraživanje kuće J. D. Power otkrilo je da mnogi vlasnici novih automobila nemaju interesa da koriste neke od novih tehnologija u automobilu.

 (Dalje)

Aurus Senat

Prodaja ruskog luksuznog automobila „aurus senat“ počela je pošto je stigao u prodajne salone u Moskvi. Svi primerci ovogodišnje proizvodnje već su rasprodati, a cena je 24 miliona rubalja, odnosno nešto manje od 289.000 evra.

 (Dalje)

Fiat 500e

* Uži izbor za News UK automobilske nagrade prave istaknuti automobilski novinari iz svih publikacija kuće News UK, a za njih glasa šira javnost
* U svojoj četvrtoj godini, News UK automobilske nagrade okupile su kolektivnu struku i čitalaštvo listova i sajtova The Times, The Sunday Times, Driving.co.uk, The Sun i talkSport

 (Dalje)