home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Peugeot e-208

Najnovija tehnološka dostignuća s početka 2022. na 100% električnim verzijama novih Peugeot e-208 i e-2008 dodaće do 25 km i 8% veći domet u WLTP ciklusu.

 (Dalje)Tesla vožnja

Kompanija Tesla od korisnika traži pristup kamerama, kao uslov za dobijanje pristupa Full Self-Driving beta. Tako vozači neće morati da izdvajaju dodatne sume novca, ali će biti u obavezi da se odreknu privatnosti tokom vožnje.

 (Dalje)

Fiat 500e

Novi 500 je dobio svoju 19. nagradu u Belgiji, gde je proglašen za „Najbolji automobil 2021.“ u kategoriji malih električnih automobila, na osnovu glasanja čitalaca časopisa Le Moniteur Automobile, jednog od najvažnijih automobilskih medija u Belgiji.

 (Dalje)

Hyundai IONIQ 5

Samo pola godine nakon što je lansiran na nemačko tržište, Hyundai-ev IONIQ 5 je proglašen za pobednika izbora za Nemački automobil godine (‘German Car of the Year’ GCOTY) za 2022. godinu. U finalnoj rundi borbe za prestižnu nagradu, potpuno električni CUV srednje veličine je pobedio konkurente poput Audi E-Tron GT i Porsche 911 GT3.

 (Dalje)

BMW vožnja

Da li vozači Tesle i BMW-a imaju drugačiji stil vožnje od onih koji voze Toyotu i Volvo? Osiguravajuća kuća Storebrand je sprovela, putem Norstata, istraživanje o vozačkim navikama Norvežana te je, između ostalog, otkrila ko su najoprezniji i najagresivniji vozači u saobraćaju. Istraživanje je zanimljivo jer u Norveškoj ima i puno električnih automobila.

 (Dalje)

Polovnjaci

U Srbiju se uvozi manji broj polovnjaka, a srednja klasa ovih vozila je za poslednjih šest meseci poskupela u proseku od 800 do 2.000 evra. Stručnjaci ocenjuju da će se rast cena i korišćenih i novih automobila nastaviti i sledeće godine, jer na globalnom tržištu ostaju isti problemi.

 (Dalje)

BYD Ocean

Ovde dobijamo odgovor na pitanje da li jedna automobilska kompanija može biti najvrednija a da nema globalno prisustvo.

 (Dalje)

Tesla fabrika

Glavni izvršni direktor “Tesle” Ilon Mask prodao je još jedan deo akcija kompanije za oko 1,05 milijardi dolara, prema finansijskim podacima objavljenim ove nedelje na berzi.

 (Dalje)

Škoda Trening akademija za prodaju i postprodaju

ŠKODA AUTO objedinjuje svoje programe za obuku prodajnog i postprodajnog osoblja u novoosnovanoj „Akademiji za obuku u prodaju i postprodaju“. Češki proizvođač automobila standardizuje svoje kurseve za međunarodne uvoznike čime povećava kvalitet i efikasnost svojih obrazovnih programa. Novi centar će takođe sarađivati sa školama i univerzitetima na promovisanju kulture inovacija.

 (Dalje)

Porsche Taycan

IONITY poseduje najveću mrežu visoko-performantnih stanica za punjenje u Evropi, koja je dostupna većini električnih vozila. Ovaj zajednički poduhvat već proširuje svoje planove za dalju ekspanziju.

 (Dalje)

Auto sedište za decu

Cybex je sa sedištem Anori T i-Size napravio malu revoluciju jer ono po prvi put kombinuje sistem vazdušnih jastuka i dečije sedište.

 (Dalje)

BMW M

U 2022. će biti obeležena i 50-godišnjica BMW M divizije što naravno neće proći bez odgovarajućih aktivnosti.

 (Dalje)

Beograd dobija Sajam korišćenih vozila

Domaće tržište polovnih automobila iz dana u dan je sve veće, moćnije i zanimljivije. Naime, nakon stagnacije prodaje polovnih automobila u prošloj 2020 godini zbog pandemije COVID-19 virusom već u prvih šest meseci tekuće godine ovo tržište je zabeležilo značajan porast prodaje (čak 34% više u odnosu na prvu polovinu 2020 godine) da bi u poslednjih nekoliko meseci uspelo i da nadmaši prodaju, bar kada govorimo o istom periodu pre pandemije (septembar 2019 godine – novembar 2019 godine).

 (Dalje)

Lexus RX

Consumer Reports je u redovnom godišnjem izveštaju pouzdanosti automobila objavio spisak modela koje preporučuje, ali i povukao preporuke za gomilu automobila koji su kvalitetom i pouzdanošću pali na lestvici u poslednjih godinu dana.

 (Dalje)

Vozač

Vlasti u mnogim državama razmišljuju kako da smanje broj stradalih u saobraćaju. Neke targetiraiju mlade vozače, neke alkohol, pojaseve, mobilne, a neke i starije vozače. U nekim delovima nemačke pokrajine Baden-Virtemberg stariji građani će uskoro moći da dobiju besplatnu godišnju kartu za lokalni javni prevoz u zamenu za svoju vozačku dozvolu.

 (Dalje)