home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes punjači

Nemački Mercedes je razradio planove o izgradnji mreže punjača za električna vozila, dodajući da će do kraja godine omogućiti superbrzo punjenje u Francuskoj i Nemačkoj.

 (Dalje)GM logo

Iz kompanije General Motors je saopšteno da automobilski gigant nudi otpremnine za većinu zaposlenih. U skladu sa tim, u kompaniji očekuju da će za to biti izdvojeno do 1,5 milijardi dolara pre oporezivanja, kojima će biti pokriveni ovi troškovi.

 (Dalje)

ightship L1

Domet je jedna od najčešće pominjanih mana električnih automobila, posebno kada se govori o vožnji pod značajnim opterećenjem, bilo da govorimo o brzini ili teretu koji je potrebno prevesti. Kada je potonje u pitanju, problem je rešen.

 (Dalje)

Testiranje

Češki, nemački i italijanski ministri saobraćaja nameravaju da u ponedeljak okupe kolege istomišljenike u Briselu da bi smislili način na koji bi motore s unutrašnjim sagorevanjem spasili od zabrane EU-a 2035., navodi nekoliko diplomata za Politico.

 (Dalje)

Stellantis

Stellantis planira veliki proizvodni pogon u Južnoj Africi kao deo plana za prodaju milion vozila godišnje u regionu do 2030. godine.

 (Dalje)

BMW 760

Nemački BMW je zabeležio rekordnu dobit za 2022. zahvaljujući preuzimanju većinskog udela u svom kineskom zajedničkom ulaganju i fokusiranju na skuplje modele, saopštila je kompanija iz svoje centrale u Minhenu.

 (Dalje)

za Svetski automobil godine

Objavljena je skraćena lista finalista ovogodišnjeg izbora za Svetski automobil godine (2023 World Car of the Year), i to u nekoliko kategorija.

 (Dalje)

Kia Niro

Nakon proglašenja šest finalista saznali smo koji automobil je po mišljenju žena najbolji novitet u 2023. godini.

 (Dalje)

Ford Galaxy & S-Max

Američki proizvođač automobila Ford planira da ukine 1.100 radnih mesta u fabrici u španskoj Valensiji, potvrdila je petak predstavnica kompanije.

 (Dalje)

Cene goriva

Litar dizela koštaće u narednih sedam dana 194 dinara, a benzin 177 dinara, što je 3 dinara skuplje.

 (Dalje)

BMW iX5

Prvi BMW-ov automobil sa vodoničnim gorivim ćelijama koji će biti dostupan široj javnosti „verovatno stiže u drugoj polovini decenije“, kaže glavni inženjer projekta, Jirgen Guldner.

 (Dalje)

BMW neće ponuditi Z4 M

10 Mar 2023 - 10:30 Vesti Link
BMW Z4

BMW je obnovljeni Z4 prikazao krajem septembra prošle godine, a kako stvari sada stoje njegove M verzije neće biti.

 (Dalje)

VW Car-Net

Volkswagen Amerika najavljuje da će pet godina besplatno pružati svoje hitne usluge povezanih vozila Car-Net Safe & Secure postojećim i budućim kupcima. Biće dostupan za većinu Volkswagenovih modela od 2020. godine od 1. juna 2023. Sve što vlasnici treba da naprave jeste da kreiraju myVW račun i prihvate uslove usluge.

 (Dalje)

Ferrari 250 GT SWB California Spider

Svaki Ferrari model iz šezdesetih godina prošlog veka, koji nosi oznaku 250 u svom imenu, predstavlja specijalnu mašinu, tako da ni ovaj predivni SWB California Spider nije ništa drugačiji.

 (Dalje)

V2M dijagnostika

Mada se mnogi problemi s vozilom mogu detektovati pomoću ugrađenih senzora, neki drugi su malo zahtevniji. Motor je uglavnom pokriven brojnim senzorima, ali ostali delovi automobila su često prepušteni osećaju vozača i redovnom održavanju.

 (Dalje)