home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
London

Nove zgrade u Velikoj Britaniji će od sledeće godine morati da imaju priključke za punjenje električnih automobila, prema novom zakonu koji je najavila kancelarija britanskog premijera.

 (Dalje)Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador obložen Swarovski kristalima u vlasništvu ruske manekenke je stradao u automobilskoj nesreći. 26-godišnja Daria Radionova je svoj crni superautomobil ‘začinila’ kristalima da bi svojim pratiocima na Instagramu (630.000) pokazala svoj sjajan način života.

 (Dalje)

Izduvni gasovi

Američka agencija za zaštitu životne sredine (EPA) izdala je Automotive Trends Report, godišnji izveštaj koji donosi neke dobre vesti, obuhvatajući kompletnu industriju, uključujući rekordno nisku prosečnu potrošnju i emisiju C02 kada je reč o automoblima za modelnu 2020. godinu.

 (Dalje)

Lada Vesta za rusku policiju

* Policija u Rusiji će u narednom periodu dobiti ukupno 1.700 primeraka Veste koja će služiti kao patrolno vozilo u regionima širom RusijePeugeot 2008

Poremećaji u proizvodnji novih automobila zbog nedostatka čipova su već poznata stvar i pticama na grani. Zbog toga i prodajni favoriti iz meseca u mesec izgledaju drugačije. Godinama je prvo mesto bilo rezervisano za Volkswagen Golf, a u oktobru ga nema ni među prvih deset u Evropi, prema podacima JATO Dynamicsa.

 (Dalje)

Rolls-Royce Ghosr

Budući da se automobilska industrija pomera prema električnim vozilima, i proizvođači automobila počinju da gledaju na svet na nove načine, tražeći održive proizvodne prakse. Neki u potpunosti eliminišu kožu kao opciju iz svojih vozila, dok drugi koriste reciklirane materijale. Volvo i Mini su već najavili da više neće koristiti kožu, ali ne odriče je se svaka marka.

 (Dalje)

Ford Mustang Mach-E

Nekada treba uzeti stvari u svoje ruke! Kompanija Ford Motor Company i svetski proizvođač poluprovodnika, GlobalFoundries, započinju saradnju na proizvodnji čipova. CIlj saradnje jeste da se proizvodnja poluprovodnika na tržištu Sjedinjenih Država poboljša, a potom obezbedi i dalji izvoz.

 (Dalje)

Chevrolet Corvette Grand Sport

Jedna od tri "preživele" replike modela Chevrolet Corvette Grand Sport iz 1963. godine, a koje su se koristile u filmu "Fast and Furious 5", biće prodata na aukciji u januaru.

 (Dalje)

Mercedes EQA

Jedan od velikih izazova sa kojima se suočavaju vlasnici električnih automobila svakako je zimski period.

 (Dalje)

Fiat 500 X

Tranzicija ka električnim automobilima bi mogla da ugrozi 60.000 radnih mesta u Italiji, kaže jedan od najuticajnih sindikata, apelujući na vladu da podrži ovaj sektor koji je „preopterećen promenama“.

 (Dalje)

Reliant

U čast obeležavanja 40. godina od početka snimanja popularne britanske serije „Mućke“, koja je imala ogromnu popularnost, za 26. novembar 2021. godine zakazana je aukcija u Hanamu, predgrađu engleskog grada Bristola.

 (Dalje)

Toyota Hilux

Toyota Hilux je osvojila Međunarodnu nagradu za najbolji pick-up automobil za 2022. i 2023. godinu. Svečanost dodele ove prestižne nagrade je održana tokom salona Solutrans 2021. u Lionu u Francuskoj.

 (Dalje)

London

Transport za London (TfL) je najavio velike planove koji se tiču 'ubrzavanja' uvođenja novih ograničenja brzine od 30 km/h (20 mph) u Londonu, sve s ciljem poboljšanja bezbednosti. Organizacija, koja je zadužena za glavne londonske puteve, kaže da bi novi zakon trebalo da uspori tok na više od 225 kilometara puteva u Londonu do 2024. godine.

 (Dalje)

Tesla Model X

Vozači „Tesle“ nisu mogli da otključaju svoje automobile nakon što je aplikacija te kompanije prestala da radi, piše RTS.

 (Dalje)

Zastava 101

Bio je to i poslednji automobil proizveden pod brendom Zastava.

 (Dalje)