home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model S

Veliki broj kompanija upušta se u proizvodnju električnih automobila, a mnogi su dobili naziv „ubica Tesle“, kao moguća konkurencija jednom od najvećih svetskih proizvođača vozila na struju. Međutim, Martin Vijeha, direktor za investicije u „Tesli“, kaže da ta kompanija kao glavnog konkurenta vidi - proizvođače automobila sa klasičnim motorima.

 (Dalje)Citroen Traction Avant 11B

Pronalasci napuštenih automobila u starim garažama i ambarima predstavljaju nekakav fetiš za sve ljubitelje automobila, posebno kada se iza njih nalazi neka priča koja je prilično važna za automobilsku industriju.

 (Dalje)

Gume

Zamislimo situaciju u okviru koje smo (hipotetički) zaboravili da proveravamo gume tokom dugog vremenskog perioda. Zatim zamislimo da su dva pneumatika pohabanija i da zahtevaju zamenu. Šta raditi, montirati nove gume na prednje ili zadnje točkove? Odgovor na ovo pitanje postoji.

 (Dalje)

Rezervoar

Mnogima će automobili dugo stajati na parkinzima ili u garažama, ali šta će se dogoditi s gorivom. I ono ima rok trajanja. Stajanje u automobilskom rezervoarima goriva ne možemo upoređivati s kvalitetnim vinima, koja s vremenom dobijaju na kvalitetu ako su odložena na ispravan način. Benzin i dizel ne mogu predugo stajati u rezervoarima, odnosno mogu, ali u tom slučaju će izgubiti karakteristike i kad nakon meseci stajanja uključite automobil moglo bi biti problema.

 (Dalje)

I Rolls-Royce ide u opoziv

17 Nov 2021 - 11:30 Vesti Link
Rolls-Royce Phantom

Opoziv je vezan uz kvar koji će najviše smetati vozaču.

Naime, kako izveštava američki NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), u određenim uslovima ekran infotainmenta neće projektovati sliku sa zadnje kamere.

 (Dalje)

Evropski automobil godine 2022

Objavljena je lista kandidata u izboru za Evropski automobil godine 2022, na kojoj se nalazi ukupno 40 automobila.

 (Dalje)

BMW iX

BMW je pokušao da opravda svoju odluku da ne potpiše sporazum o ukidanju prodaje novih automobila na fosilna goriva u Evopi do 2035. godine.

 (Dalje)

Zastava 101

Stojadine srećan ti rođendan !

Na današnji dan, 16. Novembra 1971. sa proizvodnih traka stare fabrike u Kragujevcu sišao je prvi serijski primerak „Zastave 101“. Razvijen na osnovu Fiata 128, sa poprečno postavljnim motorom napred, hečbek formom i pogonom na prednje točkove bio je to jedan od najmodernijih automobila u Evropi.

 (Dalje)

Mercedes 500E

Oku prosečnog posmatrača bi Mercedes-Benz 500E mogao da izgleda kao još jedan "stari, dosadni sedan", ali to je veoma daleko od istine.

 (Dalje)

Prvi sajam korišćenih vozila

Sajam korišćenih vozila nastao je sa idejom da pruži garant kvaliteta i sigurne kupovine korišćenog vozila. Prvi događaj ove vrste održaće se od 3. do 5. decembra u beogradskoj Štark Areni.

 (Dalje)

Bugatti Rimac

Ranije ove godine je nemačka poslovna publikacija Manager Magazin pisala da Rimac razmatra izlazak na berzu 2022., s očekivanom procenom od 5 milijardi evra (5,7 milijardi dolara).

 (Dalje)

Vazduh u Parizu

Agencija za okolinu EU (EEA) procenjuje da je oko 307.000 ljudi u Evropskoj uniji prerano umrlo 2019. zbog zagađenja vazduha finom prašinom (PM2.5).

 (Dalje)

Opel Kadett GSi

Opel je proizvodio Kadett između 1936. i 1940. godine, a potom između 1962. i 1991. godine (1993. za kabriolet), a sada je u prodaji pojavio zaista specijalni primerak. Reč je o GSi modelu iz 1990. godine, koji je u svoje vreme bio rival Volkswagenovom Golfu GTI.

 (Dalje)

Mazda 2

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, kompanije Toyota, Mazda i Subaru, zajedno s Kawasakijem i Yamahom, objavile su da će nastojati da postignu CO2 neutralnost ne samo putem električnih modela.

 (Dalje)

Proba

Prilikom kupovine automobila, osim osnovnog troška – cene samog vozila, vozače često sačeka još jedna, ne tako mala stavka. Reč je o probnim tablicama, ukoliko vozilo nije već registrovano.

 (Dalje)