home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Melkus RS 1000

Zamislite istočnonemački automobil iz doba hladnog rata koji nije Trabant ili Wartburg. Nije lako, zar ne? Međutim, bilo je i drugih modela i to sportskih poput ovog Melkusa RS 1000 iz 1976. godine. Model se proizvodio više od deset godina od 1969. do 1979. u Drezdenu u tadašnjoj Istočnoj Nemačkoj, ali je u tom periodu napravljen samo 101 primerak.

 (Dalje)Lamborghini 1R

Svako ko je bio dovoljno srećan kako bi vozio klasični Lamborghini Miura model zna da ovi modeli poseduju nešto više, možemo slobodno reći, agrikulturnog osećaja u poređenju sa modernim superautomobilima kompanije.

 (Dalje)

Škoda Superb

ŠKODA SUPERB, vrhunski model proizvođača automobila iz Mlada Boleslav, slavi 20 godina postojanja: 11. septembra 2001, limuzina duga 4,8 metara s prostranom unutrašnjošću, snažnim, ali ekonomičnim motorima i brojnim karakteristikama bezbednosti i udobnosti, debitovala je na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Frankfurtu na Majni.

 (Dalje)

Škoda Octavia

Prvi dani septembra 1996. godine označili su početak uspešne ere modela ŠKODA OCTAVIA, koja sada traje već četvrt veka. Automobil je službeno predstavljen 1. septembra, a dva dana kasnije moderna proizvodnja u Mlada Boleslav započela je masovnu proizvodnju novog automobila.

 (Dalje)

Volkswagen Basis Transporter

Kako vreme odmiče, Volkswagen transporteri i busevi sve više dobijaju na vrednosti, posebno oni prve generacije. Upravo zbog toga su prilično popularni i o njima se dosta zna, međutim, tu i tamo se nađe poneka verzija koja je malo poznata javnosti.

 (Dalje)

Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione

Zahvaljujući automobilima kao što su Giulia i Stelvio, kompanija Alfa Romeo se vraća na scenu u velikom stilu i ulazi u novu eru svoje duge istorije.

 (Dalje)

Zastava 513

Reka vremena je poprilično isprala sećanje naše javnosti na Zastavin „posao stoleća“ pre izvoza Juga u USA.

 (Dalje)

Chevrolet Corvette

Svi znamo nešto o ikoni američke automobilske industrije, i to je normalno kad nešto postoji gotovo sedam decenija. Sada smo saznali još jednu informaciju o Corvetti, zahvaljujući GM odeljenju za dizajn.

 (Dalje)

Škoda 1100 OHC

U okviru 120-godišnje proslave istorije automobilskog sporta, Škoda se prisetila 1100 OHC-a, trkačkog automobila koji je napravljen krajem pedesetih s ciljem nadmetanja u legendarnoj trci 24 sata Le Mana.

 (Dalje)

Peugeot 106

Peugeot 106 slavi svoju 30. godišnjicu u septembru 2021. i tako postaje „youngtimer” koji već spada u kolekcionarska vozila

 (Dalje)

TAS VW

Na današnji dan, pre tačno 50 godina, počela je izgradnja nove fabrike za montažu Volkswagen “bube”. Završetkom fabrike, tačno godinu kasnije, rođen je TAS, Tvornica automobila Sarajevo, sa 51 procentnim vlasništvom UNIS-a, dok je 49 posto bilo u vlasništvu VW-a.

 (Dalje)

Fiat-Abarth Rally Stradale

Ne postoji vremenski period autoindustrije u kome su veliki kockasti elementi, nalik rubovima točkova, izgledali dobro kao onda kada je predstavljen jedan veoma poseban model.

 (Dalje)

GAZ-3105

Automobil „Volga“ sa oznakom GAZ-3105 imao je veliki potencijal ali je propao tokom 1990-ih, zajedno sa SSSR-om.

 (Dalje)

SGS BMW 850i Cabrio

11 Jun 2021 - 10:30 Istorija Link
BMW 850i Cabrio

Generacija E31 BMW-ove Serije 8 predstavlja jedan od najređih automobila na kome je BMW radio, s prepoznatljivim oblikom, vrhunskom tehnologijom za svoje vreme i čudovišnim V12 atmosfercem ispod poklopca motora. Međutim, koliko god je ova kabriolet verzija bila sve što bi neko poželeo od bavarske kompanije, BMW nije prodao ni jedan primerak.

 (Dalje)

Lada Wankel

Kasnih šezdesetih Rusi, odnosno Sovjeti, posmatrali su šta se dešava u zapadnom delu Evrope, a njihovu inženjersku maštu su posebno golicali rotacioni motori. Manjih, kompaktnijih dimenzija, omogućavali su i smanjenje pokretnih delova i delova – uopšteno.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 ... 36 37 38  Sledeći»