home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa Romeo Storie

           Peta epizoda „Storie Alfa Romeo“ serijala je smeštena u posleratnu Italiju, od obnove do ekonomskog procvata.
           Tokom tih godina, Alfa Romeo je potvrdio svoj status legende: najbrži automobili na stazi i van nje, oni su postali statusni simboli kao i savršena vozila za državnu službu, u bojama državne policije i Karabinijera.

 (Dalje)VW Golf GTI

Volkswagen je prvi Golf GTI predstavio 1975. godine na Sajmu automobila u Frankfurtu, a 45 godina posle legendarnu oznaku GTI nosi i Golf osme generacije

 (Dalje)

Porsche 984

Da je ikada ušao u serijsku proizvodnju, Porsche 984 bi sada bio tražena roba među ljubiteljima modernih klasika. Međutim, kako piše Jutarnji.hr Porsche je otkazao ovaj projekat u poslednji čas.

 (Dalje)

Zastava 128

Pre 40 godina je počela proizvodnja Zastave 128, podseća Auto magazin. Prvi serijski primerak sišao je sa proizvodnih traka u Kragujevcu 16. maja 1980. godine, čak 11 godina kasnije u odnosu na početak proizvodnje ovog modela u Italiji.

 (Dalje)

El-Mo-70

Pre 50 godina bugarski inženjeri su pokušali da konstruišu električni automobil na bazi automobila „Moskvič 426”. Tako je 1970. godine u fabrici „Balkankar Rekord” napravljen jedini, a samim tim i potpuno jedinstveni prototip El-Mo-70.

 (Dalje)

Seat 600D

Marka SEAT je svoje uzbudljivo putovanje započela pre sedamdeset godina. Dana 9. maja 1950. godine osnovano je poduzeće koje je Španiju postavilo na točkove i uvelo demokratičnost u područje mobilnosti. Od tog trenutka pa sve do proslave svoje 70. godišnjice marka SEAT prošla je temeljitu transformaciju i pokazala vrhunsku sposobnost prilagođavanja.

 (Dalje)

Audi Duo

Ako mislite da su plug-in hibridni automobili relativno nova pojava, razmislite ponovo jer je Audi tu tehnologiju upotrebio još 1989. godine.

 (Dalje)

Alfa Storie

Veza između brenda Alfa Romeo i Formule 1 je upisana u istoriju GP trka: Alfa Romeo je osvojio prvi Grand Prix (Velika nagrada) šampionat u prvom izdanju najvažnije kategorije moto-trka 1950. godine, kada je Nino Farina bio za volanom modela Alfa Romeo Grand Prix Tipo 158 „Alfetta“, a taj uspeh je ponovljen 1951. godine od strane Huana Manuela Fanđa (Juan Manuel Fangio) u modelu Alfetta 159

 (Dalje)

Renault 5 Turbo

Renaultu nisu bile dovoljne pobede koje je zahvaljujući motorima sa turbopunjačem ostvario u trkama 24 sata Le Mansa i Formuli 1 krajem 70-ih, već je odlučio da se oproba i u reliju!

 (Dalje)

Alfa 6C 2500 Villa d’Este

           Tokom godina, pre i posle Drugog svetskog rata, Alfa Romeo je ostao obeležje prelaska sa vrhunca ere zanatskog pristupa na moderniju industrijsku organizaciju
           Model 6C Villa d’Este je bio pionir što se tiče elegancije, tehničkih noviteta, performansi i prestiža

 (Dalje)

Škoda 1000 MB Hajaja

Manje je poznato da je, paralelno s limuzinom, Škoda razvijala i karavansku verziju modela 1000 MB. Kako piše Radiosarajevo.ba, razvijen je prototip koji je prešao 31.000 test kilometara, a bio je karakterističan po dva prtljažnika – napred i pozadi iznad motora.

 (Dalje)

Škoda Felicia Fun

Tamo još ’90-ih pick-up modeli su bili retki prizor na evropskim putevima. Tome je na zanimljiv način želela da stane na kraj Škoda. Popularna Felicia je naime poslužila kao model i platforma koja će dobiti otvoreni teretni prostor.

 (Dalje)

Mercedes 190 E Elektro

1 Maj 2020 - 00:38 Istorija Link
Mercedes 190 E Elektro

Savremena auto industrija izgleda značajno drugačije od one kakvu pamtimo u zlatno vreme Mercedesa. Ako uzmemo u obzir kako se brzo razvijaju proizvođači automobila specijalizovani za električna vozila, automobilski dinosaurusi poput Mercedesa prilično kasne na električnu zabavu.

 (Dalje)

Trabant 601

Trabant 601: poslednji primerak legendarnog automobila iz DDR-a proizveden 30. aprila 1991.

Bio je to ljubičasti Trabant 1.1 Universal, modernizovana, karavanska verzija kultnog modela Trabant 601, s 4-taktnim 4-cilindarskim motorom snage 41 KS, kakav se ugrađivao u Volkswagen Polo…

 (Dalje)

Alfa Romeo Storie

           Tokom 1930-ih, model 6C 1750 je posedovao jedinstvenu sposobnost za osvajanja trka i nagrada za dizajn
           Sa izvanrednim odnosom težine/snage i savršenom ravnotežom, model 6C 1750 pokrenuo je tradicije u tehnici koje se nastavljaju i danas

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 ... 31 32 33  Sledeći»