home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Zastava 101 Special

Kako je pre tačno 50 godina, 16. Aprila 1971, na konferenciji za štampu predstavljena Zastava 101, ne postoji bolji model od Zastave 101 SPECIAL koji bi obeležio proslavu jubileja.

 (Dalje)Mercedes SL

Verovali ili ne, jedan od najprepoznatljivijih Mercedesa svih vremena slavi 50. rođendan.

 (Dalje)

Maruti 800

Indira Gandhi, premijerka Indije, želela je da stvori automobil za narod, po uzoru na Volkswagen Bubu, pa je tako nastao Maruti 800.

 (Dalje)

Zastava 101

Jugoslovenski Mustang ove godine puni 50 godina postojanja. Do dana današnjeg, ovi automobili su i dalje u aktivnom saobraćaju i grade svoj kult. Stojadin je godinama bio posmatran kao “svakodnevna kanta”, a čije je nasleđe isprala reka vremena. Srećom, entuzijasti su počeli da iskopavaju legende iz sećanja, a moderni guslar Novica Marković, autor ovih redova, godinama prenosi epove ljubiteljima.

 (Dalje)

* Maserati Bora je predstavljen 11. marta 1971. godine na sajmu automobila u Ženevi

 (Dalje)

Tatra 77

17 Feb 2021 - 10:30 Istorija Link
Tatra 77

Tatra 77 je luksuzni automobil sa vazdušno hlađenim osmocilindričnim V-motorom čehoslovačkog proizvođača Tatra. Proizveden je u dve serije od 1934. do 1938. godine i bio je jedan od prvih serijski proizvedenih automobila čija je karoserija dizajnirana na osnovu aerodinamičkog znanja i testirana u vazdušnom tunelu.

 (Dalje)

Pola veka Zastave 101

14 Feb 2021 - 17:18 Istorija Link
Pola veka Zastave 101

Jubileji proizvodnje kultnih automobila su uvek zanimljivi ljubiteljima, ali i njihovim tvorcima. Dva jubileja su najvažnija: pola veka i ceo vek.

 (Dalje)

Subaru Impreza WRX STi

Čak 47 pobeda i tri uzastopne titule u Svetskom prvenstvu u reliju, brojne pobede i rekordi u raznim takmičenjima u više od 25 godina istorije, samo je nekoliko impresivnih činjenica o modelu Subaru WRX STI. Kako podseća Jutarnji.hr, najmoćnija verzija Impreze je imala svoju evropsku premijeru na IAA u Frankfurtu pre 20 godina, ali odeljenje STI postoji već 33 godine i postalo je neizostavni deo istorije marke Subaru.

 (Dalje)

Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette je ponos američke automobilske industrije i prvi primerak pojavio se baš na današnji dan, tog čuvenog 17. januara 1953. godine.

 (Dalje)

Mercedes F 100 concept

Na prvi pogled, ovo vozilo izgleda kao „mrtvačka kola“, izašla iz nekog romana Isaka Asimova, ali ovaj revolucionarni Mercedes-Benz F100 koncept je bio vesnik mnogih inovativnih rešenja, koja su svojevremeno tretirana kao „utopijska“, da bi danas postala uobičajena u savremenim automobilima.

 (Dalje)

Volkswagen Öko-Polo

Mnogi entuzijasti su upoznati s Volkswagenovim modelima. Ali čak ni fanatici s desetinama automobila marke Volkswagen u svojoj ličnoj kolekciji, sasvim sigurno nikad nisu čuli za Öko-Polo – prototip iz 1988. godine s retro duginim prugama na vratima.

 (Dalje)

Audi 2021

U slučaju da niste znali, proizvođač iz Ingolštata ima originalan naziv za svoju istoriju – „Audi Tradition“

Kako pišu Vrele Gume, kompanija je u ime proslave dolaska 2021. pripremila „Anniversary Dates“ serijal, digitalni letak kreiran da Audijevim fanovima pruži važne podatke o njihovoj omiljenoj firmi.

 (Dalje)

Lada Niva

Danas ne mogu da se mere sa Ferarijem ili Rols Rojsom, ali u vreme kada su proizvedeni ovi automobili su bili najnovije slovo automobilske tehnike.

 (Dalje)

Buba

Volkswagenov model Beetle, kod nas poznat kao Buba, ove godine proslavlja 75. rođendan.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 ... 35 36 37  Sledeći»