home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fića

Na današnji dan 1955. iz pogona kragujevačke Crvene zastave sišao je prvi model "fiće".

 (Dalje)

Zaporožec

Nije imao ni „e“ od elegancije, ali ga vozači i danas vole. I evo zašto.

 (Dalje)

Jugo 1978

Prošlo je već deset godina od kako se Yugo ne proizvodi. Prvi prototip Juga predstavljen je pre tačno 40 godina predsedniku SFRJ Josipu Brozu Titu

 (Dalje)

Citroen Activa

Za razliku od većine koncept vozila, ovo nije bila samo stilska vežba, nego je prototip bio namenjen pokazivanju novih tehnologija na kojima je u to vreme radila francuska kompanija.

 (Dalje)

VW Buba

Sredinom ovog meseca Volkswagen je objavio ono što je razočaralo mnoge ljubitelje automobila. U julu naredne godine biće prekinuta proizvodnja modela Beetle A5, naslednika legendarne "bube" (1938-2003) i New Beetlea (1998-2011).

 (Dalje)Standard Superior

Čuvenom nemačkom "narodnom automobilu", koji je nastao u vreme nacizma, prethodilo je nekoliko prototipova, uključujući i vozilo koje je dizajnirao jedan Jevrej.

 (Dalje)

Vremeplov: Lotus Elise

23 Sep 2018 - 11:00 Istorija Link


Porsche 597 Jagdwagen

Uskoro ćemo dočekati coupe verziju Cayennea, SUV-a koji je marku još 2002. godine s prvom generacijom uveo u off-roaderski svet, a u međuvremenu se pojavio i za broj manji Macan... Ipak, ako zagledamo bolje u prošlost terenski Porsche modeli ne postoje tek poslednjih 16 godina već u stvari - skoro 50 ranije!

 (Dalje)

1967 Ford Mustang convertible

Kada se govori o najvećim automobilskim ikonama, period između četrdesetih i šezdesetih godina se čini najplodonosnijim. Godine oporavka nakon Drugog svetskog rata, te globalnog prosperiteta donele su automobile koji nikada neće biti zaboravljeni.

 (Dalje)

Mercedes 250

U zabludi ste ako mislite da je autonomna vožnja rezultat moderne automobilske ere. Jer, ideja kretanja automobila bez vozača je nedavno proslavila 50. rođendan!

 (Dalje)

Jeep Cherokee

Ne postoji mnogo imena u istoriji brenda Jeep® koja su značajnija ili bude više emocija od modela Cherokee. To je ime koje predstavlja 44 godina dugu istoriju i skoro četiri miliona vozila prodatih širom sveta.

 (Dalje)

Lancia Aurelia B24 Cabriolet

Dolce Vita Cabriolet

Svako dete koje je odrastalo ranih devedestih godina seća se ove jedinstvene siluete. Naslagana sa zajedno sa drugim automobilima u prodavnicama igračaka, BBurago Lancia Aurelia odskakala je od tada aktuelnih Ferrarijia, Bugattija, Porschea i Lamborghinija, pre svega svojom bebi plavom bojom, a onda i nežnim linijama. Istini za volju, većina nas je tada birala automobile sa postera, naslovnih strana i Turbo žvaka, ali kako su godine prolazile, lepota Lancie Aurelie se izdigla u prvi plan.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 31 32 33  Sledeći»