home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkwagen Golf GTI

Volkswagen Golf nije prvi automobil na koji se pomisli na pomen reči oldtajmer. Ipak, u pitanju je jedan od najprepoznatljivijih klasika iz Volfsburga i to je najvećim delom zbog tri slova — GTI.

 (Dalje)Renault 5 GTE Blue Sport

12 Apr 2019 - 07:30 Istorija Link
Renault 5 GTE Blue Sport

Počevši od kasnih sedamdesetih pa do današnjih dana, hot hečevi gospodare tržištem automobila koji pružaju mnogo zabave običnom čoveku. Svojoj pojavom, oni su gotovo potpuno istisli male kupee, donevši tako veliku promenu na svetsku automobilsku mapu.

 (Dalje)

Fiat 127

Pre nego što je saobraćajna nesreća te 1969. godine ugasila njegov mladi život, italijanski dizajner Pio Manzù ostavio je jako puno svetu industrijskog dizajna.

 (Dalje)

Citroen GS

Odgovor na večito pitanje šta Citroën deli od drugih francuskih, evropskih, pa i svetskih proizvođača može da se pronađe u dva slova. Tokom znane automobilske istorije, inicijali GS su označavali svašta i često bili vezani za severnoamerički kontinent i Buick, ali u Evropi, Citroën GS je bio krunski dokaz da i srednja klasa zaslužuje avangardu jednog božanskog automobila kao što je bio DS.

 (Dalje)

Jurij Gagarin

Pre gotovo šest decenija, Jurij Gagarin je ušao u istoriju svojim letom u svemir, a uprkos globalnoj popularnosti, o nekim stvarima iz njegovog života i dalje se vrlo malo zna...

 (Dalje)

BMW 02

Tokom pedesetih godina, BMW je bio na rubu propasti zahvaljujući seriji nepromišljenih poteza koji su se završili tržišnim neuspesima na unosnom severnoameričkom tržištu.

 (Dalje)

Volkswagen Golf

Od 1974. VW Golf se naručuje svake 41 sekunde. Ako to nije fascinantan podatak…

 (Dalje)

Karmann Ghia

Posleratna linija progresa rasla je strmoglavo, a kako i ne bi kad se skoro sve podizalo od nule. Život se vraćao ne samo u normalu, nego je nakon rata značio mnogo više te je mesta za ugađanje bilo na pretek. Tako je potpuno prirodno bilo da konačno dođe i do primene ideje u kojoj svaki čovek može i treba da ima automobil.

 (Dalje)

Posebna torinska veza

29 Mar 2019 - 08:10 Istorija Link
Fiat 1100

Više zbog činjenice da nas od Slovenije deli nekoliko stotina kilometara nego zbog bilo čega drugog, retke su prilike kada u Nasleđe svrati klasik sa krajnjeg zapada autoslovenskih prostranstava. Ipak, uz malu pomoć tehnologije, dobru volju i oštro oko fotografkinje Pije Klančar, Timov Mile — Fiat 1100 R iz 1966. godine je stigao.

 (Dalje)

Pezejac

Dosadašnja praksa je pokazala da mitologija Zastavinih oldtajmera najpre prepoznaje trojku automobila nastalih na osnovama Fiata 600, 1300 i 128. Ova tri automobila prepoznata su kao neraskidiv deo transportnog nasleđa Jugoslavije i danas su Fića, Tristać i Stojadin cenjeni automobili i esencija jugonostalgije na četiri točka.

 (Dalje)

Mercedes SL

Premijera atraktivnog modela se dogodila pre 30 godina na Sajmu automobila u Ženevi, kasnije se pokazalo da je to bio možda i najuspešniji model takve forme s potpisom proizvođača iz Štutgarta...

 (Dalje)

Zorbin ples Zastave 101

25 Mar 2019 - 07:30 Istorija Link
Zastava 101

„Moj život se meri na period pre Zastave i posle Zastave.’’

Tomas K. Diamtis

Vrhunac karijere Zastave 101 bile su sedamdesete godine. Proizvodnja novog, jugoslovenskog automobila nije ni približno zadovoljavala jugoslovensko tržište, liste čeknja su bile najmanje šest meseci. Ambiciozan plan za izvoz je ubrzo premašen jer se Stojadin plasirao rame uz rame sa Fiatom 128, automobilom godine u Evropi za 1969.

 (Dalje)

Škoda 1000 MB

Škoda 1000 MB, prvi Škodin masovno proizveden model sada ima 55 godina.

 (Dalje)

Volkswagen Buba

Sa preko dvadeset miliona prodatih primeraka i proizvodnjom dugim bezmalo pola veka, Volkswagen Buba je jedan od najbolje prodavanih automobila svih vremena.

 (Dalje)

Oldtajmer: Opel GT

4 Mar 2019 - 14:43 Istorija Link
Opel GT

Kao država neumerene potrošnje i ogromnog prosperiteta nakon Drugog svetskog rata, Sjedinjene Američke Države su od pedesetih godina bile najsnažnije svetsko tržište automobila.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 33 34 35  Sledeći»