home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes-Benz S klase (W220)

Pre tačno dve decenije, na test ruti kroz centar, periferiju i okolinu Ženeve vozili smo novi Mercedes-Benz S klase, serije W220. To je zvanično bila (nomenklaturno) četvrta, a stvarno sedma generacija najveće limuzine iz Štutgarta.

 (Dalje)40 godina Opel Monze

13 Avg 2018 - 07:30 Istorija Link
Opel Monza

Na Opelovom štandu na Međunarodnom salonu automobila IAA u Frankfurtu, u jesen 1977. godine, gužva je bila veća nego ikad.

 (Dalje)

Lamborghini countach

Informacija dolazi direktno od tvorca ovog automobila.

 (Dalje)

Maserati Barchetta

Ovaj roadster model po imenu uopšte ne liči na automobile kompanije Maserati kakve ih danas poznajemo, zar ne? Jedan od razloga bi mogao biti taj što zapravo konstruktor ovog automobila i nije Maserati kakvog danas poznajemo.

 (Dalje)

Audi Quattro

Tajni projekat o kojem je reč, vezan je za Audijev model Quattro, sa središnje pozicioniranim motorom.

 (Dalje)

BMW Z8

Početkom trećeg milenijuma BMW je na tržište izbacio model Z8. U pitanju je bio kabriolet retro stila zamišljen kao omaž legendardnoj 507-ici.

 (Dalje)

Vespa 400

Većinu nas prva pomisao na Vespu asociocira na legendarni italijanski skuter, ali malo ljudi zna da se ova kompanija na kratko oprobala i sa automobilima. On nije bio Italijan u istoj meri kao i rođak na dva točka, ali je barem na kratko popravio finansijsku situaciju u firmi.

 (Dalje)

1959 Cadillac Eldorado Brougham

Od svih interkontinentalnih automobilskih saradnji, koje smo mogli da vidimo prethodnih godina, samo nekoliko budi našu pažnju i maštu kao američka mašina italijanske karoserije.

 (Dalje)

Prvenac

Sa izuzetkom Zastava TERVO (Zastava Terenska Vozila) i FAP-a, Srbija više nema domaću industriju.

 (Dalje)

Winton Motor Carriage

Jedan od pionira američke autoindustrije je za 1.000 dolara oglasio prodaju motorizovane kočije snage 10KS koja je postizala 54 km/h

Automobil su smislili i njegove tehničke osnove postavili Nemci. Francuzi su ga razvili, pretvorili u popularno prevozno sredstvo i smislili auto trke. A onda su došli Amerikanci i počeli da ga prodaju i oglašavaju.

 (Dalje)

Bentley S2

U vreme kada je slobodna ljubav postojala i u autoindustriji, a milioneri znali šta je stil, nisu bile ni retke želje za stvaranjem posebnih automobila, unikata dostojnih divljenja.

 (Dalje)

Lamborghini Islero

Lamborghini Polo Storico će obeležiti 50 godina modela Espada i Islero restauracijom vozila koji će svoje mesto pronaći u muzeju

 (Dalje)

1985 Audi Quattro

Ukoliko ste odrastali osamdesetih i volite zlatnu reli eru, verovatno su vaši favoriti Ford, Lancia i Peugeot, kada je reč o proizvođačima.

 (Dalje)

Persu

Kada se spomene rumunska automobilska industrija većini nas verovatno prva na pamet padne Dacia, ali početkom 20. veka ova država je svetu ponudila i prvi aerodinamični automobil.

 (Dalje)

Lada Niva

Za Ruse se kaže da su veoma dobri u proizvodnji alkohola i vojne opreme, ali jedna kategorija u kojoj se nikako nisu mogli pohvaliti su svakako bili automobili.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 28 29 30  Sledeći»