home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kent, jugoistočna Engleska, 1896. godine. Volter Arnold uživao u vožnji u svojoj "arnold benc motornoj kočiji", kako se zvao četvorotočkaš sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Toliko se zaneo, da nije primetio da se kreće čitavih 8 milja na čas, oko 13 km/h, čime je prekoračio dozvoljenu maksimalnu brzinu za automobile tog vremena od dve milje na čas! Kazna je bila srazmerna delu, a Arnold je ušao u istoriju kao prvi čovek koji je morao da plati zbog prekoračenja brzine prilikom vožnje automobila...

 (Dalje)Britanski jurišnik Jaguar XC220 je stvoren u saradnji sa TWR-om, a najvećom brzinom od 349,9 km/h bio je najbrži automobil u svoje doba.

 (Dalje)

Kompanija Mercedes proslavlja 20. rođendan svoje A-Klase, odnosno serije W168, koji je u Nemačkoj između 1997. i 2004. godine proizveden u 1,1 milion primeraka.

 (Dalje)

Mercedes-Benz je napravio neke nezaboravne automobile u svojoj dugoj istoriji, ali malo se njih afirmisalo kao klasik poput modela 300 SL Roadster

 (Dalje)

Volvo je obeležio 40. rođendan svog atraktivnog i retkog modela 262C koji je, kao luksuzni Coupe, premijerno predstavljen 1977. godine na Sajmu automobila u Ženevi.

 (Dalje)

Elektro-pokretani kombiji nisu nikakva novost. Mercedes već dugo radi na ovom projektu a mi vam predstavljamo model LE 306 iz 1972. godine, projektovan za Olimpijske igre u Minhenu

 (Dalje)

Daleke 1977. na sajmu automobila u Ženevi prvi put je izložena kupe verzija čuvene Mercedesove limuzine W123.

 (Dalje)

Jeep Grand Cherokee je perjanica brenda Jeep, kao i najnagrađivanije SUV vozilo u istoriji. Počev od njegovog predstavljanja 1992. godine, ovaj model pruža vrednosti kakve su sloboda, autentičnost, avantura i strast, pored vodeće uloge koju ima u segmentu vozila sa pogonom 4x4. Grand Cherokee takođe oličava pionirski duh koji pripada brendu Jeep i godinama se izdvaja kao jedan od modela koji na najbolji način predstavlja stalnu potragu za inovacijama.

 (Dalje)

Škoda Favorit je bio poslednji u potpunosti samostalni projekat tada čehoslovačkog proizvođača automobila.

 (Dalje)

Zahvaljujući prodajnoj aukciji koja će se održati u januaru 2017. u Arizoni, na svetlost dana je dospeo još jedan zaboravljeni automobilski biser iz prošlosti.

 (Dalje)

Kada neka fabrika napravi automobil koji ne deli mehaniku ni sa jednim drugim modelom iz game i odskače od ustaljenog imidža, kada taj auto unapređuje svake govine i kada ne zaradi na njemu, može se reći da ga je pravila iz ljubavi i inata.

 (Dalje)

Paralelno s predstavljanjem novog Coupe modela na osnovi E Klase, u Mercedesu proslavljaju 30 godina od premijernog predstavljanja modela C124 koji se smatra jednim od najlepših Coupe automobila svih vremena.

 (Dalje)

Sklapanje Volkswagen Golfa u Tvornici automobila Sarajevo (TAS) počelo je 1976. godine. U početku Golf se sklapao od delova koje je Volkswagen dopremao u TAS, a kako je vreme prolazilo i proizvodnja rasla, u proizvodnju „jugoslovenskog“ Golfa uključile su se i kompanije iz bivše Jugoslavije.

 (Dalje)

Uz Ladu Samaru najznačajniji pokušaj modernizacije sovjetske autoindustrije

Sovjetsko ministarstvo automobilske industrije je početkom 1980-ih kupilo više od 20 modernih zapadnih automobila i nakon testiranja odlučilo da će novi Moskvič 2141 biti kopija Simce 1307.

 (Dalje)

Škoda s novim modelom Kodiaq želi da ozbiljnije zaigra u sve popularnijem SUV segmentu. Ipak, nije reč o prvom češkom off-roaderu. Česi su još pre pedeset godina imali terensko vozilo… Evo i priče o modelu Trekka.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 31 32 33  Sledeći»