home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Volvo PV444 je bio početak i simbol novog Volvoa nakon Drugog svetskog rata, a obeležio je početak izvoza Volvo automobila u SAD. Ovaj izuzetno važan model za Volvo 1. septembra 2014. godine slavi 70 godina postojanja.

 (Dalje)Omiljeni automobili SFRJ

26 Avg 2014 - 01:19 Istorija Link

Automobilska industrija u SFRJ bila je vodeća, a samo je u Kragujevcu proizvedeno više od četiri miliona vozila. Automobili su se sklapali i u Sloveniji, BiH, Vojvodini...

Danas je auto-industrija na prostoru bivše SFRJ spala na dva imena: „Fijat” u Srbiji i „Reno” u Sloveniji.

 (Dalje)

Istorija: Toyota Supra

20 Avg 2014 - 09:00 Istorija Link

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Kada se pomene Toyota Supra, većina nas sigurno pomisli na čuveni model iz prvog serijala "Fast & Furious" filmova, ali istorija ovog automobila je počela mnogo ranije.

 (Dalje)

Volvo je uvek bio poznat po jakim i super-sigurnim vozilima, a upravo je takav bio i Volvo 240.

 (Dalje)

U današnjoj auto-industriji proizvođači se na sve načine trude da budu inovativni pa mnogi u tom procesu "izmisle toplu vodu". Ali da li ste znali da je to što mnogi danas pokušavaju već pošlo za rukom Mercedesu?

 (Dalje)

Istorija: Renault 5

13 Avg 2014 - 06:30 Istorija Link

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Godine 1972. je predstavljen automobil koji je u potpunosti promenio standarde kojima je publika gledala na kompaktna vozila.

 (Dalje)

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Ako bi gledali istoriju američke auto industrije, automobili koji su bili ispred svog vremena su obično nestajali sa tržišta pre što njihove vremo stigne.

 (Dalje)

Na salonu automobila u Parizu 1974. godine je predstavljena produkcijska verzija ove 'zveri'

Na pomen legendarnih sportskih automobila sa turbo motorom većini ljudi će prva asocijacija biti Porsche 911 Turbo, a veliki broj njih pogrešno tvrdi i da je to bio prvi takav model. Naime, Chevrolet i Oldsmobile su još 1962. ponudili kupcima automobile sa turbo punjačem, a BMW-ov 2002 Turbo je na tržište stigao 1973.

 (Dalje)

Istorija: Ford Sierra

1 Avg 2014 - 05:30 Istorija Link

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Dok se danas auto kompanije takmiče ko će biti prvi ko je predstavio neki novi dizajnerski detalj ili tehničku inovaciju, Ford Sierra nam je pokazao da biti ispred svog vremena nije uvek dobra stvar.

 (Dalje)

Dodž Čardžer je automobil koji je poznat svakom ljubitelju četvorotočkaša. Zahvaljujući svojoj popularnosti, postao je jedan od najtraženijih automobila ikada...

 (Dalje)

Istorija: Lancia Delta

24 Jul 2014 - 10:00 Istorija Link

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Omiljen od strane publike, omražen od strane konkurencije, ali i dalje jedan od najpoštovanijih modela automobila našeg doba

Poštovani čitaoče, pred tobom se nalazi priča o jednom sasvim običnom automobilu i njegovom nestašnom blizancu. Ovo je priča o pitomoj Lancii Delti i divljoj Lancii Delti Integrale, njihovim usponima i padovima, kao i sitnim stvarima koje su učinile ovaj automobil legendarnim.

 (Dalje)

Krajem juna 1974. godine predstavljen je prvi serijski automobil koji je pokretao motor sa pet cilindara, bio je to Mercedes-Benz 240D 3.0.

 (Dalje)

Put do najprodavanijeg modela sa višemilionskom prodajom: 12,3 miliona primeraka Corse prodato za 32 godine.

 (Dalje)

Donosimo učešće proizvođača automobila iz davne 1990. godine - Crvena zastava je vodeća, slede Revoz, TAS, Cimos...

 (Dalje)

Mercedes je odlučio da obeleži 120 godina motosporta podsećanjem na neke od svojih najranijih modela i trka u kojima su učestvovali. Priča počinje 1894. kada su dva automobila pokretana Daimlerovim motorima i jedan Benz model učestvovali u prvoj auto trci na svetu čija staza je bila dugačka 126 km.

 (Dalje)