home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mercedesova X-Klasa će biti prvi pokušaj nemačke kompanije da napravi uspeh na međunarodnom tržištu pick-up vozila, ali, kompanija je sedamdesetih imala još jedan pick-up koji je bio namenjen latinoameričkom tržištu.

 (Dalje)Ne, ovom Yugu nije neko u kućnoj radinosti odsekao krov, to je već pomalo zaboravljeni, u Americi zamišljeni i u Kragujevcu u tek 500 primeraka proizvedeni Yugo Cabrio. Jedan od svega 75 napravljenih za američko tržište iz 1991. u fabričkom stanju otkrili smo i u Požegi.

 (Dalje)

Lansiran je tačno pre pola veka, da bi se proizvodio tokom narednih 25 godina, a bio je čest prizor i na putevima bivše SFRJ 70-ih i 80-ih godina 20. veka.

 (Dalje)

Predak aktuelne Astre pojavio se 1936. godine započeviši niz kompaktnih modela koji traje sve do današnjeg dana.

 (Dalje)

Mercedesova univerzalna radna mašina zvana Unimog, ugledala je svetlost dana 9. oktobra 1946. godine, kada je kompletiran prvi prototip ovog vozila.

 (Dalje)

Ako je Škoda bila, i ostala, neka vrsta narodnog, pristupačnog automobila, poput Volkswagena u Nemačkoj, onda bi Tatra 613 mogla da ponese titulu čehoslovačkog Mercedesa.

 (Dalje)

30 godina Citroena AX

3 Okt 2016 - 16:38 Istorija Link

Citroenov izuzetno uspešan mali gradski automobil predstavljen je pre trideset godina. Sa 2.561.432 primeraka AX je drugi najprodavaniji Citroen u istoriji, a zamenio je čak 4 modela: Visu i LNA odmah, dok su Axel i rekorder, 2CV, ugašeni nešto kasnije.

 (Dalje)

Samo Amerikanci mogu svom sportskom modelu da daju ima Goes Like Hell S'more. Upravo to je učinio Karol Šellbi kada je "frizirao" standardnu sportsku verziju Dodža Omni.

 (Dalje)

Jedan od najmarkantnijih modela u istoriji marke ŠKODA slavi 80. jubilej svoje sajamske premijere: 1. oktobra 1936. godine posetiocima 20. automobilskog salona u Parizu predstavljen je ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo. U sledeće tri godine nastala je limitirana edicija sportskih vozila u verzijama roadster, cabrio i coupé - danas se ubrajaju u najatraktivnije oldtajmere marke iz Mladá Boleslave.

 (Dalje)

Nastao je zahvaljujući pravilima nekadašnjeg DTM šampionata, po kome je moralo da bude napravljeno i prodato 5000 primeraka određenog automobila u periodu od 12 meseci...

 (Dalje)

Oduvek su govorili i tvrdili da je Zastava 101 samostalno napravljeni automobil, bar što se tiče izgleda zadnjeg dela i da je rezultat pameti i veštine stručnjaka iz Kragujevca, ali malo se zna da je Zastava 101, koja jeste derivat Fiata 128, svoj rep dobila od prototipa Fiat 128 B1, odnosno Fiat 128 u hatchback varijanti (pet vrata).

 (Dalje)

Izvor: Novosti.rs

Istorija automobilske industrije ne bi bila to što jeste da njen veoma zanimljiv deo ne čini i način na koji su fabrike i brendovi dobijali imena. Firme su najčešće nazivane po svojim osnivačima i vlasnicima, ali retkost nisu bile ni skraćenice ili latinski nazivi.

 (Dalje)

Prvi primerak modela Amazon, s kojim je Volvo postao jedna od najcenjenijih automobilskih kompanija na međunarodnoj sceni, proizveden je 1956. godine i bio je potpuno drugačiji od svega što je Volvo proizvodio do tada.

 (Dalje)

Ovaj spektakularni auto, model-Barker Daimler DB18, nazvan je „Specijalni modni kupe“ - sa pokretnim krovom, dizajniran za „Prefinjenu gospodu“. Odmah je bilo jasno, da je cilj bio privući muškarce i žene koji zaista vole da uživaju.

 (Dalje)

Riselshajm. Ovo je poseban rođendan: ove godine Opel slavi 130. godišnjicu proizvodnje bicikala, koja je odigrala ključnu ulogu u usponu ove robne marke tokom ranih dana kompanije.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 33 34 35  Sledeći»