home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Kada je prvi BMW 6-Series E24 debitovao 1976. godine, mnogi su ga osudili kao preskup i preteški gran turismo automobil koji ne zaslužuje da nosi istu oznaku kao ostali sportski modeli kompanije.

 (Dalje)Kada su sredinom osamdesetih godina prošlog veka najbolji i najglasniji inžinjeri u BMW-u shvatili da najsnažniji i najbrži BMW tadašnje Serije 5 (E28) nudi nemačka tjuning kompanija Alpina, odlučeno je da se ponuda "petice“ proširi modelom M5.

 (Dalje)

Italijanski kaligraf Romano Kataneo nacrtao je znak Alfa Romea 1910. godine. U kružnu osnovu podeljenu po vertikali on je na desnu tranu ugradio “bisione”, zmiju koja u ustima drži dečaka. Ovaj element se nalazio na grbu Viskontija, vladara Milana u 14. veku. Sa leve strane se nalazi crveni krst na beloj podlozi, zaštitni znak dvorca Sforca.

 (Dalje)

Početak proizvodnje jednog od najpoznatijih i najproizvođenijih automobila svih vremena započeo je pre 70 godine.

 (Dalje)

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Kada je Ford predstavio Mustang u aprilu 1964. godine, niko, a po najmanje Ford, nije očekivao da Chevrolet neće reagovati.

 (Dalje)

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Epiteti koji se najčešće vezuju za ime Citroen stečeni su veoma davno, a da bi se ti isti termini i osobine sačuvele i prenele dalje, bilo je potrebno mnogo više od ekstravagantnih oblika karoserije.

 (Dalje)

35 godina Juga

27 Nov 2015 - 20:21 Istorija Link

Pre trideset i pet godina, tačnije 28. novembra 1980. godine, proizvedeni su prvi serijski primerci "juga", samo dan pred 29. novembra, veliki državni praznik koji je trebalo da obeleži i početak proizvodnje jednog potpuno novog modela.

 (Dalje)

Legendarni "mercedes serije W123" je ubedljivo najprodavaniji model štutgartske marke. Smatra se pionirom u više oblasti: imao je prvu karavan verziju u istoriji brenda, prvi turbo-dizel motor u Nemačkoj a bio je i drugi model sa opcionim vazdušnim jastukom.

 (Dalje)

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Većina auto kompanija u današnja vremena ima neki stereotip koji ih prati već duže vreme, kao što je slučaj sa Toyotom i kvalitetom, odnosno Volkswagenom i ekonomičnosti.

 (Dalje)

40 godina Škode 130 RS

20 Nov 2015 - 00:25 Istorija Link

Kako piše B92, trkačka verzija Škode 110 R Coupe predstavljena je 1975. da bi u narednim godinama ovaj automobil zabeležio brojne uspehe na evropskim reli takmičenjima i trkačkim stazama.

 (Dalje)

Kako piše B92, na današnji dan, 18. novembra 1985, sa fabričkih traka sišao je poslednji "fića". Od 1955. do 1985. u kragujevačkoj "Zastavi" proizvedeno je 923.487 primeraka ovog automobila.

 (Dalje)

Istorija: Honda CRX

11 Nov 2015 - 10:00 Istorija Link

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Predstavljanje moderne verzije nekog klasičnog automobila obično znači da je prethodnik bio legendaran u svoje vreme.

 (Dalje)

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Dizajn, razvoj i marketing novih automobila je dug i skup proces čak i za najveće svetske proizvođače.

 (Dalje)

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Osim ukoliko ste veliki ljubitelj Chrysler korporacije, šanse su velike da u periodu 1960tih godina Plymouth Barracuda nije ostavljala veliki utisak na vas.

 (Dalje)

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Prva Mazda sa rotacionim motorom, Cosmo Sport, je bio eksperiment koji možda nije ostavio zapažen trag na tržištu po prodajnim rezultatima, ali je zato proslavio japanskog proizvođača vozila i stavio ga na mapu sveta.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 30 31 32  Sledeći»