home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Paralelno s predstavljanjem novog Coupe modela na osnovi E Klase, u Mercedesu proslavljaju 30 godina od premijernog predstavljanja modela C124 koji se smatra jednim od najlepših Coupe automobila svih vremena.

 (Dalje)Sklapanje Volkswagen Golfa u Tvornici automobila Sarajevo (TAS) počelo je 1976. godine. U početku Golf se sklapao od delova koje je Volkswagen dopremao u TAS, a kako je vreme prolazilo i proizvodnja rasla, u proizvodnju „jugoslovenskog“ Golfa uključile su se i kompanije iz bivše Jugoslavije.

 (Dalje)

Uz Ladu Samaru najznačajniji pokušaj modernizacije sovjetske autoindustrije

Sovjetsko ministarstvo automobilske industrije je početkom 1980-ih kupilo više od 20 modernih zapadnih automobila i nakon testiranja odlučilo da će novi Moskvič 2141 biti kopija Simce 1307.

 (Dalje)

Škoda s novim modelom Kodiaq želi da ozbiljnije zaigra u sve popularnijem SUV segmentu. Ipak, nije reč o prvom češkom off-roaderu. Česi su još pre pedeset godina imali terensko vozilo… Evo i priče o modelu Trekka.

 (Dalje)

Priča o Jugu, kasnije Yugu, u velikoj meri je nalik na priču o danas nepostojećoj državi u kojoj je nastao.

 (Dalje)

3. novembar 1966. – 3. novembar 2016: legendarni Fiat kabriolet napunio je 50 godina. Prošao je kroz sudbonosne decenije prethodnog veka i stigao do današnjeg dana uz dodir elegancije i sportskog duha. Te davne 1966. aktuelno je bilo sanjarenje o Kaliforniji (California Dreamin), pa nije slučajno što je nova evolutivna faza u istorij brenda predstavljena u Los Anđelesu 2015. godine. Danas njegov stil otelotvoruje vanvremensku lepotu njegovog prethodnika.

 (Dalje)

Mercedesova X-Klasa će biti prvi pokušaj nemačke kompanije da napravi uspeh na međunarodnom tržištu pick-up vozila, ali, kompanija je sedamdesetih imala još jedan pick-up koji je bio namenjen latinoameričkom tržištu.

 (Dalje)

Ne, ovom Yugu nije neko u kućnoj radinosti odsekao krov, to je već pomalo zaboravljeni, u Americi zamišljeni i u Kragujevcu u tek 500 primeraka proizvedeni Yugo Cabrio. Jedan od svega 75 napravljenih za američko tržište iz 1991. u fabričkom stanju otkrili smo i u Požegi.

 (Dalje)

Lansiran je tačno pre pola veka, da bi se proizvodio tokom narednih 25 godina, a bio je čest prizor i na putevima bivše SFRJ 70-ih i 80-ih godina 20. veka.

 (Dalje)

Predak aktuelne Astre pojavio se 1936. godine započeviši niz kompaktnih modela koji traje sve do današnjeg dana.

 (Dalje)

Mercedesova univerzalna radna mašina zvana Unimog, ugledala je svetlost dana 9. oktobra 1946. godine, kada je kompletiran prvi prototip ovog vozila.

 (Dalje)

Ako je Škoda bila, i ostala, neka vrsta narodnog, pristupačnog automobila, poput Volkswagena u Nemačkoj, onda bi Tatra 613 mogla da ponese titulu čehoslovačkog Mercedesa.

 (Dalje)

30 godina Citroena AX

3 Okt 2016 - 16:38 Istorija Link

Citroenov izuzetno uspešan mali gradski automobil predstavljen je pre trideset godina. Sa 2.561.432 primeraka AX je drugi najprodavaniji Citroen u istoriji, a zamenio je čak 4 modela: Visu i LNA odmah, dok su Axel i rekorder, 2CV, ugašeni nešto kasnije.

 (Dalje)

Samo Amerikanci mogu svom sportskom modelu da daju ima Goes Like Hell S'more. Upravo to je učinio Karol Šellbi kada je "frizirao" standardnu sportsku verziju Dodža Omni.

 (Dalje)

Jedan od najmarkantnijih modela u istoriji marke ŠKODA slavi 80. jubilej svoje sajamske premijere: 1. oktobra 1936. godine posetiocima 20. automobilskog salona u Parizu predstavljen je ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo. U sledeće tri godine nastala je limitirana edicija sportskih vozila u verzijama roadster, cabrio i coupé - danas se ubrajaju u najatraktivnije oldtajmere marke iz Mladá Boleslave.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 33 34 35  Sledeći»