home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini Diablo

Diablo se pojavio sada već davne 1990. godine, a ovaj model je važan jer je omogućio Lamborghiniju da uđe u 21. vek. Takođe, Diablo je doneo nekoliko noviteta, a uz to je i zacementirao dizajn koji se i danas koristi.

Lamborghini Diablo

Pre nego je stigao na tržište, razvoj Diabla je trajao pet godina pod kodnim imenom Project 132. Prodavao se sa 5,7 litarskim V12 motorom koji je isporučivao 485 KS i 580 Nm obrtnog momenta. Bio je to najbrži produkcijski automobil na svetu s maksimalnom brzinom od 325 km/h. Ipak, nedostajao mu je servo te elektronski pomoćni sistemi, ali je imao električne podizače prozora, kožom presvučenu unutrašnjost i klima uređaj.

Lamborghini Diablo

Servo upravljač i elektronske pomoćne sisteme dobio je 1993. godine izlaskom modela Diablo VT.

Lamborghini Diablo

Lamborghini Diablo

Lamborghini je 1995. godine predstavio Diablo SV s pogonom na dva točka, a isporučivao je 510 KS. Te godine je uveden i prvi serijski model "bez krova", Diablo VT Roadster, koji je prošao blagi redizajn.

Lamborghini Diablo

Era Diabla je završena 2000. godine, godinu nakon što je Lamborghini kupila Audi Grupa. Takođe, 1999. godine su predstavljene redizajnirane verzije modela Diablo SV, Diablo VT i Diablo VT Roadster. Posljdnje verzije su razvijale 529 KS i 605 Nm obrtnog momenta. Tada je Lamborghini uveo i ABS sistem.

Lamborghini Diablo

Diablo je 2001. godine zamenio Murcielago koji je preuzeo elegantni dizajn, ali s uticajem 21. veka.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: arhiva Autoblog.rs

Lamborghini Diabločitanja : 516Komentari