home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini 1R

Svako ko je bio dovoljno srećan kako bi vozio klasični Lamborghini Miura model zna da ovi modeli poseduju nešto više, možemo slobodno reći, agrikulturnog osećaja u poređenju sa modernim superautomobilima kompanije.

Međutim, ove tvrdnje mogu biti ispravne jedino ukoliko uzmemo u obzir da je osnivač kompanije Feručio Lamburdžini, već je bio poznat po svojim traktorima, daleko pre nego što je njegovo ime počelo da se povezuje sa automobilima.

Lamborghini 1R

Uprkos tome što nismo preterano zainteresovani za poljoprivrednu mehanizaciju, ne možemo zanemariti izuzetan dizajn koji ovaj 1966 Lamborghini 1R traktor poseduje, poseno istaknut parkiran odmah do superautomobila kompanije Lamborghini, predstavljajući najneverovatniji primerak svake garaže iz snova.

Lamborghini 1R

Za zadivljujući izgled ovog modela zadužena je predivna plavo/narandžasta kombinacija boja, koja može navesti na pomisao da se ovde radi o traktoru koji je neko poželeo da obeleži tematskim koloritom. Međutim, ovaj primerak, koji se trenutno nalazi u britanskom predstavništvu Sasso Automotive, predstavljen je baš onakvim kakav je bio onda kada ga je njegov prvi vlasnik kupio pre 55 godina.

Opisan u oglasu kao model u gotovo novom stanju, neverovatni 1R traktor nedavno je vraćen u Italiju radi potpune restauracije, baš kao što bi to bilo urađeno sa Miura ili Coutach modelima. Polo Storico kompanije Lamborghini ne radi sa traktorima, ali ekspert ovog odeljenja, Ermes Formilan predstavlja stručnjaka, koji je bio zadužen za projekat ovog modela predstavljenog u našoj galeriji.

Nažalost, ispod dugačke haube traktora više se ne nalazi V12 motor, a umesto njega ovaj 1R poseduje 1,5 litara veliki, vazdušno hlađeni, dvocilindrični dizel motor, koji razvija 32 ks, dok je Miura model koji je izašao iste godine svetu doneo moćnih 325 ks. Sva snaga ovog traktora odlazi na zadnju osovinu putem četovorostepenog manualnog menjača.

Izvor: Autoexclusive.rsčitanja : 264Komentari