home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

SGS BMW 850i Cabrio

11 Jun 2021 - 10:30 Istorija Link
BMW 850i Cabrio

Generacija E31 BMW-ove Serije 8 predstavlja jedan od najređih automobila na kome je BMW radio, s prepoznatljivim oblikom, vrhunskom tehnologijom za svoje vreme i čudovišnim V12 atmosfercem ispod poklopca motora. Međutim, koliko god je ova kabriolet verzija bila sve što bi neko poželeo od bavarske kompanije, BMW nije prodao ni jedan primerak.

Iako je plan kompanije bio da ponudi kabriolet Osmicu odmah nakon predstavljanja, došlo je do promene u očekivanjima kompanije, piše Jutarnji.hr. Naime, 850i Cabrio, kako su ga zvali, u potpunosti je razvijen do proizvodne spremnosti, ali je odbačen zbog straha da neće ostvariti profit u odnosu na razvojne troškove. Bilo kako bilo, prototip svejedno ponosno stoji u BMW-ovom muzeju u Minhenu.

BMW 850i Cabrio

Međutim, to što je BMW odustao, ne znači da su svi. Na fotografiji je SGS Monte Carlo, kabriolet Serije 8 prerađen od strane Styling Garagea. Konkretnije, reč je o 850i koji ima automatski soft-top, senzor za kišu, pa i hard-top za hladnije dane. Ukupno je Styling Garage proizveo 20 Monte Carla, što ih čini mnogo ređim od standardne Serije 8.

Ovaj primerak je u crnoj boji i sa originalnim BMW Style 9 alu naplacima. U unutrašnjosti vidimo sedišta od crne kože i automatski menjač. Za razliku od standardnog E31, Styling Garage je izvadio zadnju klupu kako bi napravio mesta za krov, koji uz to može da se koristi kao i tovarni prostor.

Sve u svemu, sudeći prema fotografijama konverzija je odrađena profesionalno.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: BMW 8er Club Internationalčitanja : 419Komentari