home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi Urbansphere Concept

Audi je prošlog meseca predstavio Skysphere Concept, prvi iz serije tri nove studije, juče je prikazan Grandsphere Concept (koji će moći da upoznaju i posetioci predstojećeg sajma automobila u Minhenu), a sada je najavljen i Urbansphere Concept.

Ovde podsećanje da glavni dizajner Audija Mark Lichte ove automobile opisuje kao pogled u budući pravac brenda. Nemačka fabrika kolekciju koncepta naziva „sferama koje pružaju jedinstvena iskustva visoke klase“, ukazujući na imena tri vozila: Skysphere, Grandsphere i Urbansphere. Sva tri najavljuju novu eru dizajna za brend, čiji je autor Lichte - koji je u Audiju od 2014.

Autonomija i funkcije veštačke inteligencije igraće ključne uloge u ovim vozilima prema Lichteu „Prepoznaće vas, slušati i čitati želje u vašim očima. I znaće šta volite i gde to možete pronaći“, objašnjava Lichte.

Kao i kod ostalih EV-a, međuosovinsko rastojanje je maksimizovano u odnosu na ukupnu dužinu vozila kako bi se stvorila prostrana kabina.

I Urbansphere Concept je koncipiran sa naprednim sistemom autonomne vožnje koji ispunjava zahteve Nivoa 4. To je samo jedan korak od potpune automatizacije vožnje, koja eliminiše svaku potrebu za ljudskom intervencijom.

Više informacija možemo očekivati u narednom periodu.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Audi Urbansphere Concept


čitanja : 437Komentari