home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes-Maybach EQS SUV Concept

Mercedes-Benz ubrzava svoje planove za elektrifikaciju i sada želi da 50 odsto modela bude hibridno ili potpuno električno do 2025. godine, umesto ranijeg cilja od 25 posto. Tokom predstavljanja strategije, nekoliko izvršnih direktora nemačke kompanije je iznelo ove planove, uključujući potvrđivanje više novih modela.

Mercedes-Maybach EQS SUV Concept

Britta Seeger odgovorna za marketing i prodaju u Mercedes-Benzu, potvrđuje da će serijski EQE SUV i EQS SUV debitovati sledeće godine. Pored toga, stiže i Mercedes-Maybach verzija EQS SUV, ovde najavljena električnim koncept vozilom.

Mercedes-Maybach EQS SUV Concept

Mercedes-Maybach EQS SUV Concept dolazi sa karakterističnom maskom, dvobojnim eksterijerom (kombinacija Obsidian Black metalik i Zircon Red metalik boja), hromiranim detaljima, 24-inčnim alu točkovima, luksuznim enterijerom sa najkvalitetnijim materijalima, MBUX Hyperscreenom koji se proteže skoro od jednog do drugog A stuba (sa specifičnim Maybach stilom i sadržajem), sa dva individualna zadnja sedišta, kao i najmodernijim zabavnim sistemom za putnike pozadi.

I Mercedes-Maybach EQS SUV Concept je baziran na modularnoj arhitekturi za luksuzna električna vozila Mercedes-Benz, a na istoj bazi će se pojaviti i Mercedes EQS SUV koji će u serijsku proizvodnju već 2022. godine, čak i pre ovog Maybacha. Po najavama, EQS SUV će imati autonomiju od oko 600 km, po WLTP-u.

Mercedes-Maybach EQS SUV Concept

Mercedesova EV strategija je da ima potpuno električno vozilo u svakom segmentu koji zauzima do 2022. godine. Od 2025. godine, svaki novi model biće samo električni. Ovo će obuhvatiti i odeljenje AMG. "Ovi predstojeći AMG-ovi modeli će takođe pomeriti granice u pogledu efikasnosti i aerodinamike. A biće još mnogo toga da bi ovi automobili postali pravi AMG-ovi u električnom svetu", kaže Seeger.

Koncept vozila brenda Mercedes-Maybach odaje prvi, precizan utisak o tome kako se stogodišnja tradicija vrhunskog automobilskog luksuza može preneti u novu eru.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 753Komentari