home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai SEVEN Concept

Hyundai Motor Group priprema još nekoliko električnih modela koji će koristiti E-GMP platformu.

Jedan od njih je Ioniq 7 koji na tržište stiže tokom 2024. godine, ali će još ove godine biti najavljen SEVEN conceptom (premijera je zakazana za 17. novembar u Los Anđelesu).

Hyundai SEVEN Concept

U pitanju je veći električni SUV model, koji će u serijskom izdanju biti dostupan sa šest ili sedam sedišta, u zavisnosti od verzije.

Hyundai SEVEN Concept

Ioniq 7 će dobiti Highway Driving Pilot sistem (autonomna vožnja Nivoa 3), baterije od 100 kWh (punjenje do 80% kapaciteta će trajati 18 minuta), domet koji iznosi više od 300 milja (483 km) i digitalne instrumente od 12,3 inča, a biće dostupna i verzija sa 4x4 pogonom i dva elektromotora sa 230 kW/313KS.

Na kraju, Hyundai Motor Group planira da tokom 2021. proda 160.000 električnih automobila (8 modela), dok će ta brojka do 2025. porasti na 560.000 primeraka (12 modela).

Ivan Mitić – Autoblog.rs

U nastavku i PR saopštenje uvoznika Hyundaija za Srbiju:

Hyundai Motor najavljuje model SEVEN, potpuno električni SUV koncept

- Kompanija Hyundai Motor je otkrila fotografije elegantnog i prostranog modela SEVEN, potpuno električnog SUV koncepta, koji će biti potpuno predstavljen na AutoMobility LA kasnije ovog meseca.

SEVEN predstavlja buduće dizajnerske i tehnološke inovacije kompanije Hyundai Motor u eri električne mobilnosti i aludira na novi SUV model koji pristiže u porodicu IONIQ, brend namenskih električnih vozila na bateriju (BEV).

Fotografije otkrivaju formu koja prati dizajnersku funkciju i koja se usuđuje da odstupi od tradicija ere motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Arhitektura osvetljenja modela SEVEN je definisana Parametarskim Pikselima, jedinstvenim dizajnerskim identitetom brenda IONIQ koji povezuje analogne sa digitalnim emocijama.

Enterijer modela SEVEN nagoveštava vrhunski personalizovani salonski ambijent, produbljujući inovaciju prostora koju je Hyundai Motor prikazao u modelu IONIQ 5. Enterijer ukrašen održivim materijalima nudi prefinjeno ekološki prihvatljivo iskustvo mobilnosti koje reflektuje uzbudljivo promenljiv život njegovih kupaca.

Hyundai Motor će debitovati sa modelom SEVEN tokom konferencije za štampu AutoMobility LA u 9:55 pre podne 17. novembra (Vremenska zona Pacifika). Novinari mogu da prisustvuju konferenciji posetom štanda kompanije Hyundai u LA Kongresnom centru ili da je prate digitalnim putem.čitanja : 1006Komentari