home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nissan Skyline GT-R

Nissan GT-R se bliži odlasku u penziju, posebno nakon što se oprostio od evropskog i australijskog tržišta, ali umetnici Roman Miah i Avante Design su zamislili kako bi izgledala evolucija sportskog coupea inspirisana modelima iz prošlosti.

Renderi oživljavaju ideju R36 generacije čiji prednji deo podseća na R34 Skyline GT-R, a odlikuju ga modernizovani detalji poput horizontalnih LED linija na spoljašnjem delu svetala i niža maska. Rešetka hladnjaka je prilično uska, ali je ispod nje mnogo veći usis.

Nissan Skyline GT-R

Poklopac motora ima otvor okrenut prema nazad, kao i NACA kanale blizu vetrobranskog stakla. Celokupni oblik završava padom na vrhu nosa. Ovaj izgled dosta podseća na aktuelni GT-R, više nego na ravniji stil modela R34.

Nissan Skyline GT-R

Profil ima sličnosti s trenutnim GT-R modelom, linija krova je zakošena, linija ramena oštro naborana, dok su i ugaoni zadnji bladobrani takođe slični pomenutom modelu. Na krovu je suptilni spojler, dok je na poklopac prtljažnika smešteno visoko krilo.

Na zadnjem delu se ističu okrugla svetla koja su "zaštitni" znak model GT-R. U ovoj interpretaciji je centar osvetljen, tako da svetla liče na izduvne cevi.

Aktuelni GT-R je prisutan već godinama, a njegov 3,8 litarski V6 twin-turbo motor se vremenom poboljšavao tako što se snaga povećavala sa 480 na 600 KS za Nismo model, odnosno 710 KS za brojčano ograničeni GT-R50.

Nissan je najavio dolazak nove generacije modela GT-R, ali nije poznato kada će se to dogoditi. Glasine govore da će biti elektrikovan, a moguće i potpuno električan.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Renderi: Roman Miah / Avante Designčitanja : 451Komentari