home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bimota KB4

I dok se moto svet divi nedavno predstavljenom Bimota Tesi H2 modelu, mali italijanski proizvođač ne sedi skrštenih ruku.

Kompanija je najavila da će se Bimota KB4 retro sportski dvotočkaš uskoro naći u proizvodnji, ali u izuzetno ograničenom broju.

Bimota KB4

Početak proizvodnje je planiran za mart naredne godine, a za sada nema indicija koliko primeraka Bimota planira da proizvede. Ono što znamo je da će 20 primeraka biti rezervisano za tržište Velike Britanije, ali nikakvih naznaka za ostala tržišta nema, bar ne u ovom trenutku.

Ono što takođe znamo je da će Bimota KB4 biti trkač klasičnog izgleda, a da će ga pokretati izuzetno moderan agregat. U pitanju je redna, četvorocilindarska jedinica zapremine 1.043 kubika, uzeta direktno sa Kawasaki Ninja 1000SX modela. To znači da će KB4 pdoneti oko 140 KS i 110 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Iz Bimote navode da će po dimenzijama, motocikl više ličiti na supersport nego na superbajk mašinu. Drugim rečima, KB4 će biti kompaktan i dovoljno snažan da na stazi i van nje omogući uzbudljivu vožnju. Ipak, primarna funkcija mu je drumska upotreba.

Što se ostalih specifikacija tiče, tu su TFT instrument tabla, složeni ABS sistem, kvikšifter, Ohlins ogibljenje, ride-by-wire sistem, kao i još mnogo toa. Na raspolaganju će biti i modovi vožnje, kontrola proklizavanja, Brembo kočnice, OZ felne i mogućnosti povezivanja preko Bluetooth konekcije.

Kada je cena u pitanju, glasine sugerišu da bi ona mogla da iznosi oko 64.000 evra, što je slično ceni Tesi H2 modela. Cenu opravdava dosta ugljeničnih vlakana na oklopu, aluminijumska zadnja viljuška, ali i drugi detalji specifikacije, koje bi uskoro trebalo da saznamo.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 210Komentari