home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MV Agusta

MV Agusta je lansirala tri ažurirana modela za 2022: Turimo Veloce, Dragster i F3. Sva tri motocikl su dobila Reparto Corse (RC) tretman s prepoznatljivim kombinacijama boja.

Ako ste fan MV Agust, prepoznaćete RC znak kao oznaku trkačke divizije italijanskog proizvođača. To znači da nova izdanja modela Turismo Veloce, Dragster i F3 predstavljaju poboljšane verzije osnovne mašine.

Turismo Veloce RC

Turismo Veloce RC ima isti trocilindarski agregat od 800 kubika kakav se nalazi sa Dragster i F3 modelima, s tim što je snaga podešena na 110 KS i 84 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Turismo Veloce RC

Kao sportska turing mašina, Turismo Veloce RC nudi veliku udobnost na dugim putovanjima, a iako je agregat slabiji nego na druga dva motocikla, i dalje može da ponese rezervoar za gorivo od 21 litra i težinu od 199 kilograma.

Kako navodi MV Agusta, Turismo Veloce RC ima maksimalnu brzinu od 230 km/h. Za kočenje s zaduženi dupli 320-milimetarski diskovi sa Brembo kočionim čeljustima napred i jedan 220-milimetarski disk na zadnjem točku.

Od ostalih karakteristika, pomenućemo ABS sa sistemom detekcije podizanja zadnjeg točka.

Dragster RC

Dragster RC donosi 43-milimetarske Marzocchi USD teleskopske viljuške na prednjem točku i Sachs amortizer na zadnjem. Za kočenje su zadužene iste disk kočnice kao i na Turismo Veloce RC (dupli 320 mm napred, jedan 220 mm pozadi), a tu je i ABS.

Dragster RC

Poput Turismo Veloce RC i Dragster dolazi s parking kočnicom.

Što se performansi tiče, na raspolaganju je 140 KS i 87 Nm obrtnog momenta. Dragster RC je najlakši od ove trojice, uz maksimalnu brzinu od 245 km/h, veću od F3.

F3 RC

Na kraju, tu je F3 RC, koji je nakon odlaska F4 postao vodeći sportski motocikl italijanskog proizvođača.

F3 RC

Felne su sada 10% lakše, što za posledicu ima smanjenje momenta inercije do 7%. F3 je najsnažniji od predstavljenog RC trojca i na raspolaganju ima 147 KS i 88 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Od opreme ima i novi sistem kontrole proklizavanja, sa osam različitih nivoa i četiri podešavanja kontrole obrtnog momenta.

Iz MV Aguste poručuju da F3 RC može da dostigne maksimalnu brzinu od 240 km/h.

Ima iste kočnice kao i prethodna dva modela, 43-milimetarske Marzocchi USD teleskopske viljuške, ABS, Sach zadnji amortizer i aluminijumsku zadnju viljušku.

Sva tri RC modela su dostupna u ograničenom broju, a verujemo daće svih 200 jedinica F3, kao i 300 primeraka Dragstera i Turismo Veloce brzo naći nove vlasnike.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 277Komentari