home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Hyundai je pripremio paket kozmetičkih promena za svoj najmanji model u ponudi s kojim bi i10 i dalje trebalo da bude konkurentan u klasi gradskih automobila koju predvodi trio Škoda Citigo / Seat Mii / Volkswagen up!.

Osnovna vizuelna promena na skladnoj karoseriji druge generacije modela i10 je novodizajnirana maska hladnjaka (sa inkorporiranim LED dnevnim svetlima) koja će odlikovati i narednu generaciju modela i30. Minimalno su redizajnirani prednji i zadnji branik, a izmenjena je i grafika u kućištima zadnjih svetala.

Pogled s boka otkriva nove 14-inčne aluminijumske točkove, a u Hyundaiju su saopštili da su za modele sa slabijim paketima opreme pripremili novi komplet čeličnih točkova na kojima će biti novodizajnirani poklopci.

Promene u unutrašnjosti automobila uključuju unapređeni multimedijalni sistem, a tu su i dva nova sistema za povećanje aktivne bezbednosti: upozorenje na opasnost od frontalnog sudara (FCWS - Front Collision Warning System) i upozorenje o napuštanju saobraćajne trake (LDWS - Lane Departure Warning System).

Hyundai i10 će se nuditi sa dva atmosferska benzinska motora, manjim 1,0 litarskim i većim 1,2 litarskim, čija će se snaga na prednju osovinu distribuirati preko 5-stepenog ručnog ili 4-stepenog automatskog menjača (koji spada u opcionu opremu). Iako Hyundai i KIA u svojoj ponudi imaju i prilično snažan novi trocilindarski 1,0 litarski turbo-benzinski motor, u Hyundaiju tu pogonsku opciju za sada ne nameravaju da ponude uz i10.

Najmanji Hyundai će svoje premijerno predstavljanje pred publikom imati na oktobarskom Sajmu automobila u Parizu, nakon čega će stići u prodajne salone.

Izvor: Klix.ba

Foto i video: Hyundaičitanja : 851Komentari