home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Toyota Corolla Cross

9 Jul 2020 - 15:19 Noviteti Link
Toyota Corolla Cross

Nekoliko meseci nakon Yarisa, sada je i Toyota Corolla dobila svoju Cross verziju. Doduše, za sada samo na Tajlandu (gde prodaja startuje još ovog meseca), ali je već potvrđeno da će kasnije krenuti prodaja i na drugim tržištima.

Toyota Corolla Cross

Kako bilo, Corolla Cross je bazirana na Toyotinoj New Global Architecture platformi (TGNA-C), a pored beninske biće dostupna i hibridna verzija.

Toyota Corolla Cross

Što se dimenzija tiče, automobil je dugačak 4460 mm, širok 1825 mm, visok 1620 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2640 mm. Ovde i podatak da je zapremina prtljažnika 487 litara.

Toyota Corolla Cross

Toyota Corolla Cross

Bazna verrzija ima 1,8 litarski benzinski motor sa 140KS i 175 Nm obrtnog momenta  (uz prednji pogon i CVT menjač), dok hibridna varijanta kombinuje 1,8 litarski benzinac, elektromotor sa 72KS i CVT menjač.

Toyota Corolla Cross

Ističu se i crni prednji gril, prednja svetla sa LED dnevnim svetlima, crni elementi (branici, okviri blatobrana, pragovi, krovni nosači), disk kočnice napred i pozadi, točkovi od 17 ili 18 inča, veliki ekran osetljiv na dodir i digitalni instrumenti.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 805Komentari