home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Renault Clio Lutecia

5 Avg 2021 - 06:30 Noviteti Link
Renault Clio Lutecia

Kompanija Renault je predstavila novu specijalnu verziju pete generacije modela Clio. Radi se o modelu Clio Lutecia Limited Edition, koji donosi bogatiju standardnu opremu i unikatne karakteristike dizajna.

Promene eksterijera u odnosu na standardni Clio uključuju novu diamond metalik crnu boju karoserije, tamnija zadnja stakla, ukrasne elemente na rešetki hladnjaka i ventilacijskim otvorima u branicima, nove 17-inčne felne od legura i drugo.

Renault Clio Lutecia

Model Lutecia Limited Edition je baziran na Cliju S Edition kada je reč o opremi, a to znači da kupci dobijaju klima uređaj, unutrašnje ambijentalno osvetljenje i 7-inčni digitalni instrument klaster. Renault je unapredio specifikacije automobila sa 9,3-inčnim ekranom infotainment sistema i satelitskom navigacijom.

Renault Clio Lutecia

Kupci će takođe dobiti sistem aktivnog kočenja u hitnim situacijama, sistem držanja vozila u traci, sistem upozorenja na napuštanje trake te sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova. Takođe, specijalni Clio dolazi sa prednjim i zadnjim parking senzorima, kao i kamerom za pomoć pri kretanju unazad, koja je povezana s pomenutim infotainment ekranom osetljivim na dodir.

Clio Lutecia je dostupan sa samo jednim motorom, a to je 1,0 litarski trocilindrični benzinac, koji razvija 90KS i 160 Nm obrtnog momemta, a snaga se preko 6-stepenog manuelnog menjača prenosi na prednje točkove. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 12,2 sekunde.

Clio Lutecia je dobio ime koje se u rimsko doba koristilo za Pariz (Lutetia).

Izvor: Klix.ba

Foto: Renaultčitanja : 441Komentari