home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Renault je potvrdo je da će od sledeće sezone u šampionatu Formule E učestvovati kao fabrički tim, sa svojim bolidom i pogonskim sistemom. Od sledeće sezone timovima je na raspolaganju mogućnost da razviju i koriste svoje pogone, za razliku od prve sezone u kojoj su sve ekipe koristile isti tip pogona.

Renaultovi motori će pokretati tim e.dams-Renault, koji je ove sezone sa Sebastienom Buemijem došao nadomak titule šamiona.

"Dodatnim angažmanom u Formuli E želimo ostati verni svojoj strategiji, smatramo da je potrebno dati doprinos u razvoju i promociji tehnologija budućnosti, a želimo ljudima pokazati i da električni automobili mogu biti zabavni i uzbudljivi", rekao je izvršni direktor Renault Sport Technologies, Patrice Ratti.

Suvlasnik tima e.dams-Renault, Alain Prost, osvrnuo se na činjenicu da je Buemi titulu izgubio sa samo jednim bodom razlike.

"Sećam se da su i meni šampionati izmicali za jedan ili čak pola boda, uvek je moguće da ćete doživeti takva iskustva u karijeri. To sam rekao Sebastienu. Sigurno je razočaran, ali na kraju za šampionat je odlično da je titula izgubljena ili osvojena na poslednjem metru poslednje trke. Sebastien mora da popije čašu vina, da se odmori i koncentriše se na novu sezonu", rekao je Prost.

Izvor: Autosport.hrčitanja : 658Komentari