home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
grid girls

Čelnici Formule 1 rešili su da ukinu popularne "grid girl", koje već od početka nove sezone neće moći da se vide pred start trka u najbržem "cirkusu na svetu".

Formula 1 već nekoliko godina doživljava pad u popularnosti, ali ukljanjanjem "devojaka sa starta" će sigurno biti razočaran veliki deo navijača.

"Grid" devojke su bile obično modeli koji se koriste u promotivne svrhe, najčešće za reklamu sponzora, čije ime nose na odeći. One su držale kišobrane ili table sa imenima vozača, a posle trke formirale su špalir, kroz koji su najbolji vozači dolazili do podijuma. Njihovo pojavljivanje je u Formuli bila višedecenijska tradicija, ali su organizatori takmičenja sada rešili da krenu drugim putem.

Direktor komercijalnih operacija F1 Šon Brečes je izjavio da je do ovog poteza došlo kako bi se "sve uskladilo sa vizijom o ovom sjajnom sportu, kao i da ovaj običaj nije u saglasnosti sa vrednostima i modernim društvenim normama, te da nije više primeren".

Generalni direktor F1 Ros Bron je prošle godine najavljivao će se razmatrati o ukidanju promotivnih modela, ali se sada "pretnja" i ostvarila.

Nova sezona u Formuli 1 startuje 25. marta Velikom nagradom Australije u Melburnu.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 836Komentari