home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes A City

Nemački proizvođač automobila Mercedes-Benz navodno priprema novi ulazni model koji će svoje mesto naći ispod A klase na određenim tržištima.

Mercedes razmišlja o trovratnom malom hatchbacku za 2022. godinu koji će se smestiti ispod aktuelnog petovratnog hatchbacka A klase. Baby Benz se trenutno naziva A City a trebalo bi da bude baziran na skraćenoj verziji platforme A klase.

Informacija je jako malo, ali ovaj potez ima smisla. Još u oktobru prošle godine se pojavio izveštaj da bi Daimler mogao da ukine Smart i da ga zameni Mercedesovim malim automobilom koji bi bio rival Miniju i Audiju A1.

Nemački mediji pišu i da će na bazi pomenutog malog gradskog automobila nastati i crossover manji od modela GLA. Glasine govore da će taj model debitovati godinu dana nakon modela A City i da će nositi A Adventure oznaku. Imaće zaštitu karoserije i biće savršen za urbanu džunglu.

Mercedes A Adventure

Ako dobije zeleno svetlo, novi mali Mercedesov model će biti baziran na narednoj generaciji A klase na kojoj će kompanija početi da radi za dve godine. Taj model će koristiti novu modularnu platformu koja će omogućiti smanjivanje potrebno za mali automobil.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Renderi: arhiva Autoblog.rs / Autobild.dečitanja : 488Komentari