home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bugatti 16m

Internetom je počela da kruži vest da Bugatti namerava da na predstojećem ženevskom auto salonu predstavi tzv. one-off, odnosno model koji će biti proizveden u samo jednom primerku. Ipak, ono što je još zanimljivije, jeste informacija će taj automobil imati cenu od neverovatnih 16 miliona evra.

Time bi ovaj model postao najskuplji novi automobil u istoriji. Pretpostavlja se da je trenutni rekorder, takođe one-off, Rolls-Royce Sweptail iz 2017. koji je navodno koštao oko 11,5 miliona evra. Kažemo da se pretpostavlja jer do sada ni proizvođač ni kupac nisu potvrdili tu cenu.

Što se ženevskog Bugattija tiče, ne morate do svog bankara po novac jer ovo vozilo navodno već ima vlasnika. Tačnije, izvori javljaju da je vlasnik bivši predsednik Grupe Volkswagen Ferdinand Piëch.

Konkretnijih informacija o samom automobilu nema, ali možemo da pretpostavimo da se bazira na Chironu. Šta u odnosu na Chirona podiže cenu otprilike 5 do 6 puta za sada nije poznato. Poređenja radi, čak je i model Divo, koji će biti proizveden u samo 20 primeraka, tri puta jeftiniji, odnosno za njega je potrebno izdvojiti oko 5 miliona evra.

Izvor: Autonet.hrčitanja : 386Komentari