home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota GT86

Nove generacije modela Toyota 86 i Subaru BRZ bi mogle da budu postavljene na novoj platformi kompanije Toyota, prenosi magazin Car Sales and Motoring.

Međutim, ova tvrdnja nije potkreljena nikakvim dokazima, pa čak ni naznakama. Ovu priču je sa gore pomenutim magazinom podelio neimenovani izvor iz kompanije Subaru. On je naveo da bi novi BRZ model mogao biti postavljen na TNGA (Toyotas New Global Architecture) platformi. Na toj platformi su postavljeni i modeli Corolla, Camry, RAV4 i drugi.

Subaru BRZ

Međutim, TNGA platforma je napravljena i za vozila sa pogonom na prednjim, zadnjim i na svim točkovima. Teoretski, to znači da bi nove generacije modela 86 i BRZ zaista mogle biti bazirane na njoj. Neke od prednosti bi bile manja težina i veća krutost šasije.

Subaru je odbacio mogućnost da njegovi novi modeli budu bazirani na njegovoj platformi, jer ona ne podržava pogon na zadnjim točkovima. To bi značilo da bi svi novi kupei morali imati AWD. Za sada nema nikakve potvrde da će se novi modeli prebaciti na TNGA platformu, te je, bar za sada, sve to još uvek na nivou glasina.

Ni Toyota ni Subaru nisu ništa rekli o tome kada možemo očekivati nove generacije modela 86 i BRZ. Međutim, pretpostavlja se da će to biti krajem 2020. ili početkom 2021. godine.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 308Komentari